Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Hortensjowo

Hortensjowo

Helen 12:54, 13 maj 2021

galgAsia napisał(a)
Chyba liatra, na pewno nie jeżówka
Śledzę cichaczem, co się dzieje u Ciebie, tylko jakoś nie mam kiedy pisać

Dziękuję, Asiu.
Helen 21:00, 13 maj 2021

Mam jeszcze do wydania 3 hakonki aureola. Rosły u mnie 2 lata. Jednak nie pasują mi do nasadzeń. Kto chętny, niech pisze, mogę przywieźć do Poznania, do odbioru na Grunwaldzie.
I jeszcze mam dorodną seslerię jesienną i carex morrowi variegata, po 1 szt. do podziału.
Kokesz 22:07, 13 maj 2021

Helen napisał(a)
Mam jeszcze do wydania 3 hakonki aureola. Rosły u mnie 2 lata. Jednak nie pasują mi do nasadzeń. Kto chętny, niech pisze, mogę przywieźć do Poznania, do odbioru na Grunwaldzie.
I jeszcze mam dorodną seslerię jesienną i carex morrowi variegata, po 1 szt. do podziału.

Na aureole byłabym chętna
Helen 05:53, 14 maj 2021

Kokesz napisał(a)

Na aureole byłabym chętna

Renia, mój syn jutro będzie w Twoich okolicach, w wiadomych celach. Może jego poproszę o podwiezienie?
Helen 16:22, 15 maj 2021

Tak naprzesadzałam roślin, że teraz się zastanawiam czy identyfikacja właściwa?
Czy to jest odętka wirginijska?

A to gaura?
Anda 16:52, 15 maj 2021

Aż poleciałam sprawdzić swoje Liście bardzo podobne. Wg mnie odwrotnie. To u góry to Gaura, a na dole Odętka. Moja Odętka ma na pewno ciemniejsze i bardziej spiczaste liście od Gaury.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Kasia_CS 17:50, 15 maj 2021

A odętka nie ma takich delikatnie ząbkowanych listków? Przynajmniej takie mam wspomnienia z mojej.
Kokesz 18:16, 15 maj 2021

Moja odętka

Kasia_CS 19:06, 15 maj 2021

Kokesz napisał(a)
Moja odętka

ano własnie - tamte fotki mi na jeżówkę bardziej pasują z kolei, te w większej kępie nawet trochę na floksa
Helen 19:10, 15 maj 2021

Anda napisał(a)
Aż poleciałam sprawdzić swoje Liście bardzo podobne. Wg mnie odwrotnie. To u góry to Gaura, a na dole Odętka. Moja Odętka ma na pewno ciemniejsze i bardziej spiczaste liście od Gaury.

Ewa, teraz to tylko muszę czekać na wzrost roślin i obserwować, bo w tej miejscówce gdzie odętka nie miałam gaury a ta gaura to chyba floks, kurcze na maksa pokręciłam.
Ale chciałam jak najszybciej poukładać na rabatach. No nic, teraz tylko cierpliwość i w razie czego tetrisy