Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród z rzeźbą 19:49, 06 paź 2024

Do góry
Magara napisał(a)
Anula, z ruderą same dobre wieści Rudery nie ma, sąsiada też nie
Akacje mogą być problemem, ale ja bym wolała akacje niż sąsiada No ale ja mam obsesję na punkcie sąsiedztwa

Zdjęcia Twoje są niepowtarzalne, zaraz lecę jeszcze raz oglądać
Poziom forumowych zdjęć jest bardzo wysoki, coraz wyższy, Dziewczyny robią super foty, ale na Twoich widać... hmmm, nie wiem co, ale "coś"
Ani się waż znikać znowu

Tym razem "zniknęłam" z powodu "siły wyższej", że tak to określę. Oby żadne choróbska się nas nie imały, a kysz...
"Coś" powiadasz, hmmm... No nie wiem, kwestia oka może

Lavender Ice sprzed tygodnia, całkiem świeżutka

Ogród z rzeźbą 19:44, 06 paź 2024

Do góry
Po prawie miesiącu walki z mega bólami, które okazały się nie być bólami od kręgosłupa a innym dziadostwem (nikomu nie życzę!) doszłam do siebie. Trzy tygodnie leżenia i tego bólu wykończyło mnie fizycznie i psychicznie, ale już jest dobrze. Jeszcze muszę odrobić utracone kilogramy, popracować nad kondycją.
Witam się z Wami już jesiennie. Co z jednej strony mnie smuci, ale z drugiej strony jakoś tak fajnie w chłodnawy dzień posiedzieć w domu, poczytać książkę, poleżeć, polenić się. Po prostu nic nie robić.

Taki jesienny obrazek na powitanie

Małymi krokami-Ogród Wioli 19:06, 06 paź 2024

Do góry
W nocy padało, dziś padało i podlało mi wczorajsze nasadzenia

Kupiłam wczoraj planowane świdośliwy na tą nową rabatę
Ciężko kupić wielopniowe Śś nie za " miliony".
Kupiłam więc takie ok. 1,4 m wys.

Ta duża przy bramie też taka w sumie była sadzona 4 lata temu urosną więc

Wsadziłam po 3sztuki do dołka,aby były wielopniowe od razu

Jak te nowe urosną będzie czadowo

Ogród w malinówkach 18:56, 06 paź 2024

Do góry
Kwiatostany Vanille Fraise nabrały malinowej barwy.
Zieleń, drewno i antracyt 18:27, 06 paź 2024

Do góry

To pigwa czy pigwowiec? Ja mam u siebie pigwowca ale mało ma owoców. U Ciebie faktycznie ładnie obrodziły No i szybkiego powrotu do zdrowia życzę odpoczywaj, nie przemęczaj się, będzie dobrze, trzymam kciuki
Ogród hortensjowo różanecznikowy 16:56, 06 paź 2024

Do góry
Wiaan napisał(a)
Monika pięknie masz, elegancki, ukwiecony o każdej porze, gustowny ogród. Zachwycam się
Aneta dziękuje to jest zasługa rozplenic które wprowadzają elegancję w ogrodzie a propo kwitnienia roślin to dziś zauważyłam kwiaty krokusów jesiennych
Ogrodowa terapia-ogród z periodycznym przesadzaniem 16:29, 06 paź 2024

Do góry
Sonka napisał(a)
Mam zamiar przywieźć trochę zrębek i wysypać na rabatę, ale teraz leje deszcz, więc poczekam.Przysypię trochę byliny, niby sporo ich dałam , ale po kilku latach się rozłożyły a ziemia u nas słabiutka, paseczek,V i VI klasy.
Wstawię kilka fot z dzisiejszego ogrodu.

Pięknie wybarwiona Vanilka ❤ O tej porze bardzo dobrze trzyma fason, bo moje to już złapały brąz po przymrozkach..
Ogrodowe wariacje 16:03, 06 paź 2024

Do góry
Wiaan napisał(a)
Mam pytanko, to są liście z dwóch różnych klonów, ale oba pod nazwą Orange Dream, ten przebarwiony jest taki od dawna. Czy po kształcie liścia można stwierdzić, że to ta sama odmiana?
Ten z lewej na bank Orange Dream, od wiosny do jesieni przebarwia się jak on, ale z prawej nie jestem pewna.

Aneta mnie się wydaje że to są dwie różne odmiany klonów, patrząc po kształcie i ząbkowaniach liścia one różnią się..
Moje małe, zielone miejsce na ziemi... 16:03, 06 paź 2024

Do góry
Takie jak Kasiu wrzuciłaś - 3D tworzy Smolaga Ewa. Wystawiła się ostatnio na spotkaniu jubileuszowym w Przypkach. Tutaj cennik, a w nim co proponuje.

Ogrodowe wariacje 15:57, 06 paź 2024

Do góry
Wiaan napisał(a)
U mnie pogoda kiepska, dużo pada i nawet w porę udało mi się trawnik nawieźć jesiennym. Czekam na przyszły, ponoć ciepły tydzień i ruszam na różankę, przesadzanie, dzielenie i takie tam.

Świdośliwa już łapie kolorki

Chatka utopiona w bylinach

Rozplenice przy domku uwielbiam

Ale pięknie ❤ Aneta u Ciebie jeszcze rozchodniki kwitną? Kurcze u mnie już od jakiegoś czasu przekwitły..
Ogród prawie wymarzony … 15:43, 06 paź 2024

Do góry
olciamanolcia napisał(a)
A ja mam nowych lokatorów
Rozplenica Fairy Tails i Miskant Brazil

Rozplenica jest przepiękna ♥️❤️♥️❤️

Świetna ta rozplenica! Lubię te tradycyjne z napuszonymi szczotkami, ale tutaj te kwiatostany w wersji slim wyglądają naprawdę interesująco
Zieleń, drewno i antracyt 15:28, 06 paź 2024

Do góry
antracyt napisał(a)

Bukieciki śliczne porobiłaś ze ślicznego ogrodu to inaczej być nie może
Moje małe, zielone miejsce na ziemi... 15:06, 06 paź 2024

Do góry
Mało jest naprawdę fajnych ozdób ogrodowych, takich do postawienia między roślinami. Najładniejsze, bo trójwymiarowe widziałam tylko raz w jakiejś firmie ogrodniczej pod Krakowem. Pod twoim wpływem przeszukałam teraz internet. Firmy nie znalazłam, ale znalazłam zdjęcie w internecie. Nie jestem pewna czy to te same, bo aż tak dobrze nie zapamiętałam, przelotnie i – wtedy, bez specjalnego zaiteresowania, ale są ładne.

Zieleń, drewno i antracyt 14:53, 06 paź 2024

Do góry
Kilka szerszych kadrów na koniec i wracam do pracy
Zieleń, drewno i antracyt 14:49, 06 paź 2024

Do góry

Duet idealny w towarzystwie lawendy. Bardzo lubię to zestawienie

Zieleń, drewno i antracyt 14:38, 06 paź 2024

Do góry
Niektóre astry jeszcze w pąkach. Wszystkie wciskam do bukietów
Oczywiście nadal trafiają do nich też dalie, różne nieoczywiste(jak kwiaty rukoli), owoce różane i cynie już w resztkach.

Choroby i szkodniki żywotników - tuja - Thuja 14:36, 06 paź 2024

Do góry
Kochani,
Na początku tego roku posadziliśmy 2 metrowe tuje - ładnie się przyjęły nie było z nimi większych problemów ale od dość krótkiego czasu zaczęły robić się żółte w środku, myślałam, że to normalne zjawisko na jesień ale dzisiaj dojrzałam małe robaczki.
Może będziecie mi w stanie pomóc. Jak mogę na to zaradzić? Czy można pryskać teraz na jesień a jeśli tak to czym? Co to może być za robak? Miodownica? Gałązki w środku są oblepione świecącą lepką mazią. Boję się, że robak wejdzie na moje stare bujne tuje.
Zieleń, drewno i antracyt 14:27, 06 paź 2024

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Ten krwiściąg, mimo braku podpory, świetnie sobie radzi.

Haniu, on rzeczywiście jest pod tym względem super, chociaż podpora już by mu się przydała. Odpowiedni kadr maskuje to i owo
Marcinki potfffory i te niższe też. Część to samosiejki, zaskakują w zestawach kolorystycznych.

Zieleń, drewno i antracyt 14:16, 06 paź 2024

Do góry
Magara napisał(a)
Zuzę wymiotło, albo tyra albo się wakacjuje

Wszystko prawda
Forum podczytuję z ukrycia, logować mi się nie chce, pisać za dużo też nie.
Do ogrodu zaglądam by zebrać to i owo. O dziwo nadal jest tego całkiem sporo. Robię bukiety, przyglądam się jesiennym widokom i to wszystko. Nic nie kopię, nic nie sadzę, nie mam weny ani zdrowia Popsuło mi się coś w plecach, już kilka miesięcy się z tym męczę(rozciągam, rozmasowuję), a jak w końcu odwiedziłam osteopatę, to ten mnie do neurologa odesłał. Pewnie posadzę to co mam do posadzenia zanim się do niego dostanę, ale bardziej się przemędzać nie zamierzam.

Dzisiaj pracuję, ale trochę zdjęć też porobiłam
Urodzaj mam pigwowy i nadal jabłkowy - została ulubiona Złota Reneta

Nadal zbieram winogrona, dzielnie walcząc o nie z szerszeniami!
Liście winorośli już opadają, ale grona na szczęście się trzymają
Skrzynie warzywne też jeszcze mają sporo do zaoferowania, chociaż nasturcja postanowiła zaanektować je w całości.

Ogród ponad miarę - czyli trudne początki 14:02, 06 paź 2024

Do góry
ajka napisał(a)
Judith faktycznie przydałby się zdjęcia porównawcze, może zima się za to wezmę. Tymczasem parę foteczek z innych części ogrodu

Ale tu przy domu fajnie jest
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies