Kolekcję host widziałam, naprawdę dużo różnych gatunków masz. Ja aż taką kolekcjonerką nie jestem, ale kiedyś też pokażę swoje. Moje hosty w większości to duże okazy, czyli takie jak lubię. Za wizytówkę zaraz się wezmę.
pare tujek mi brązowieje. podejrzewam ze albo poprostu podeschly trochę albo spaliłam korzenie nie rozpuszczonym nawozem bo lezał troche pod nimi, co sądzicie?
załamujesz mnie..ja klade po 4 strony. wczorajsza ulewa pewnie przyspieszyła ich rozkład trudno cos robic muszę bo strasznie wygladają rabaty z korą i chwastami.
i juz moge Ci przyznac rację co do kory, bezsens. tylko ładny wyglad,pielenie o wiele gorsze. na różance to motyka grabki i heja a w korze...każdy chwast osobno..
Ren133 - anna_t - mnie również ryska- miło mi Karola, buziak wielki dla Ciebie Olili- na pewno jeszcze sie spotkamy "na żywo" Kindziu, dzięki, że zaglądasz
no to u mnie gazety nie przyniosły efektu ..moze na tydzien
teraz rozłozyłam gruby karton na frontowe rabaty ...bo jeszcze nic na nich nie posadziłam leza miesiac ...ale nie wiem co sie pod nimi dzieje....bo gazety po tygodniu sie straciły.
PS. plewienie mnie nie zabija a cieszy ...najgorzej jet teraz kiedy chwast galopuje ...mam nazbyt puste rabaty byliny 10x wolniej przyrastaja niz chwast.
PS. oczywiscie daze do tego zeby rabaty były pelne (brak gołej ziemi) i plewienie 2x w sezonie: wiosną marzec/kwiecień wraz z czyszczenem rabat po zimie ...i potem wrzesien - przygotowanie ogrodu do zimy ...a wtzw miedzyczasie usuwanie co wiekszych chwastow tych co sie przecisną.
czyli w sumie przez miesiac w roku pielisz? jezu masakra co? ja wczoraj jeszcze zdejmowałam kore z grujecznikowej i gazety wykładałam. oby to był dobry sposob na nie bo się wkur...