Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Iwony II

Ogródek Iwony II

Luki 08:40, 31 maj 2016

Ostatnio wzięło mnie na kosaćce syberyjskie i nawet kiedyś miałem wielką kępę, ale nie mam pojęcia co się z nią stało Bardzo ładnie się skomponowały na rabacie
anbu 09:07, 31 maj 2016

Iwonko fajne kadry z ogrodu nam serwujesz
anna_t 09:45, 31 maj 2016

ale pięknie u Ciebie
ciekawa jestem new dawn, moje rosną narazie w doniczkach. jak przeżyją ten rok to będzie sukces bo lekko nie mają ze mną
blyxa 11:51, 31 maj 2016

Iwk4 napisał(a)

Ślicznie Wam wyszły! Ja kilka razy podchodziłąm do robienia ale za każdym razem były jakieś inne, pilniejsze rzeczy. Chyba się złamię i kupię.
ren133 13:01, 31 maj 2016

Luki napisał(a)
Ostatnio wzięło mnie na kosaćce syberyjskie i nawet kiedyś miałem wielką kępę, ale nie mam pojęcia co się z nią stało Bardzo ładnie się skomponowały na rabacie

To mnie wzięło na to samo
Ukopałam sobie w sobotę u jankosi
ren133 13:05, 31 maj 2016

AnnaCh napisał(a)
Rukola i roszponka z nasionek wprost do gruntu.
Jarmuż, sama sobie rozsadę zrobiłam Nasionka kupiłam w ogrodniczym.

A ja roszponkę i rukolę na co dzień wcinam ale oczywiście kupuję
Może czas najwyższy to zmienić od przyszłego sezonu?
inag 15:05, 31 maj 2016

Zawsze miałam słabość do tych domków ale nigdy się żadnego nie dorobiłam. Muszę poważnie porozmawiać z moim M Twoje są świetne.
Iwk4 22:01, 31 maj 2016

Donia72 napisał(a)
Iwonko, a jak wyglądają siewki jarzmianki? mam u siebie też jarzmiankę i może się wysiała? Czy Ty podwiązujesz róże new dawn? Ja swoją mocuję do pergoli bo mi się pokłada.

Myślę Doniu, że to te siewki:

Róże New Dawn podwiązuję co roku do obelisku, kulkujac ją. Przyginam gałązki poziomo i oplatam wkoło, przytrzymując drucikiem. Wypuszcza wtedy mnóstwo bocznych pędów, które pną się w górę. Te znowu będę przypinać poziomo. Moja róża ma trzeci sezon i zaczynam się zastanawiać, ze obrlisk jest mały. Co dalej z nią zrobić? Nie mam pojęcia.
I pomyśleć, ze Zbyszek się martwił, że malutkie były przy kupnie i kazał dwie kupić.
Drugą mam na stronie zachodniej. ta na wschodniej stronie jest większa, ale ta,ta była stąd wysadzana, bo dwie -to byłoza dużo szczęścia w jednym miejscu
Doniu, podwiązywałam ją w styczniu, wtedy bez liści było łatwiej. Zawsze przywiązuję młode gałązki.

Teraz:
Donia72 22:16, 31 maj 2016

To jutro muszę dokładnie przejrzeć moje rabaty. U mnie werbena się nasiała i orliki. Jak długo masz swoją New Dawn?
Donia72 22:17, 31 maj 2016

A, i jak duży masz ten obelisk?