Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "anna_t"

Ogród z pergolą 08:06, 31 maj 2016

Do góry
ewa004 napisał(a)
Byłam i wszystko widziałam

fajnie Cię widzieć jak M do donicy się przekonał?
Ogród z pergolą 08:05, 31 maj 2016

Do góry
Filemon24 napisał(a)
Aniu u mnie połowa rabat jest przeniesiona na miejsce tymczasowe bo fundament musimy osuszyć ocieplić i u mnie w tym sezonie na prawdę jest nieciekawie (delikatnie mówiąc)

i na koniec mój ulubiony rodek

o choroba niezły sajgon! współczuję, pewnie wilgoć była?
rododendron wypasiony...
Ogród z pergolą 08:00, 31 maj 2016

Do góry
AgataP napisał(a)

Anka graby jak mają zielonkawą korę to powinny odbić, ja mam jeszcze zadołowane i kurna te mają liście, może te przymrozki je tak potraktowały,
zobaczymy co będzie z nimi dalej...

tak róże z bylinami miodzio

a irytacje? - u mnie rh bo blade liście, wyprowadzam je na prostą, graby sama wiesz, azalie suka zdziesiątkowała zimą, teraz odbijają, róże wymienione liczę że odbiją bo mnie cholera weźmie, trawnik do przemielenia, tam gdzie warzywnik chwasty po pas, nawet nie wchodzę i na razie omijam z daleka... itd itp samo życie aha mszyce już są na kalinie...

a w weekend było super, podane pod nos wszystko, bez dzieciaków, zwiedzanie
I ja widziałam ogród rododendronowy ale w Kromlau zapachy były nieziemskie

to super ze się udało, należało Ci się a teraz zielona rzeczywistośc chwasty mszyce ..
Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie 07:57, 31 maj 2016

Do góry
Kasya napisał(a)

No to ogorecznik

to już wszystko jasne, super
u mnie wczoraj ulewa do północy
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:43, 30 maj 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

ale miks, masz inspirkę?czy to Twoja niezawodna wyobraźnia podpowiedziała takie połaczenie?

Mam inspirkę ... nawet ostatnio sama rozszyfrowałaś z niej nazwę hosty tylko ja niecierpliwiec cholerny zamiast zamówić tą konkretną kupiłam NN bo była i kolor mi się spodobał ... na szczęście tylko dwie sztuki, które podzieliłam i mam teraz sześć
Może ktoś jednak pomoże z identyfikacją tej hosty? plisssssss
Ogród wyrozumiały 22:34, 30 maj 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

a długo czaruje tym kwitnieniem?

Ania ale Ty zadajesz trudne pytania ...Na razie kwitnie od dwóch tygodni..w tym roku dopiero mu się przyjrzę..tzn. zapamiętam do kiedy trwa jego kwitnienie itd.
Traktowałam go troszkę po macoszemu ,bo poza kwitnieniem najwyraźniej nie skupia na sobie uwagi i naczytałam się niepochlebnych opinii o nim na O. ale gdy przypomniał się spektaklem różyczek,postanawiam zmajstrować dla niego rabatę by miał jakąś oprawę..
Ogród z pergolą 21:08, 30 maj 2016
Do góry
anna_t napisał(a)

ja też nienawidzę, dzisiaj tą różanke chyba z godzinę męczyłam. ale na leniucha czyli z motyką na kiju i grabki
pokaż no mi jakąś swoją rabate

motyczkowanie rabat dobrze służy ziemi i roslinom... ...róże trzeba odziabać ...koniecznie ... one to lubią i wtedy przewietrzysz korzeń i mniej chorób grzybowych łapią.

piwonie i byliny tez ...magnoli i rh nie wolno im grzebac w korzeniach ...najlepiej od razu posadzić cos okrywowego pod nimi

PS. bez motyki nie wychodzę do ogrodu łacznie u mnie plewienie i dziabanie zajmuje tydzień po 2-3 godz dziennie 3-4 razy w sezonie albo całe dwie soboty ale wtedy jestem połamana to nie robie takiego hardcoru juz
Ogród z pergolą 20:17, 30 maj 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

moje graby padly na bank, trudno
a za to nawodnienie to Cię bo rękach całować będę czad!
właśnie wszystkie byliny mam zamiar na różankę wpasować a potem jak mi się wszystko rozrośnie to będę przesadzać na docelowe miejsce. chyba że różanka w bylinówkę sie zamieni jak mnie te róże dalej tak będą absorbować...
jak weekend, wypoczęłaś?

Anka graby jak mają zielonkawą korę to powinny odbić, ja mam jeszcze zadołowane i kurna te mają liście, może te przymrozki je tak potraktowały,
zobaczymy co będzie z nimi dalej...

tak róże z bylinami miodzio

a irytacje? - u mnie rh bo blade liście, wyprowadzam je na prostą, graby sama wiesz, azalie suka zdziesiątkowała zimą, teraz odbijają, róże wymienione liczę że odbiją bo mnie cholera weźmie, trawnik do przemielenia, tam gdzie warzywnik chwasty po pas, nawet nie wchodzę i na razie omijam z daleka... itd itp samo życie aha mszyce już są na kalinie...

a w weekend było super, podane pod nos wszystko, bez dzieciaków, zwiedzanie
I ja widziałam ogród rododendronowy ale w Kromlau zapachy były nieziemskie
Ogród z pergolą 20:11, 30 maj 2016

Do góry
Filemon24 napisał(a)

może kiedyś pomyśle nad nawodnieniem ale w sumie to ja lubię podlewać hehe nienawidzę pielić tylko

ja też nienawidzę, dzisiaj tą różanke chyba z godzinę męczyłam. ale na leniucha czyli z motyką na kiju i grabki
pokaż no mi jakąś swoją rabate
Ogród z pergolą 20:08, 30 maj 2016

Do góry
AnnaCh napisał(a)
Anka zobacz jak u mnie nawodniło
Fajnie, że masz linię

byłam, masakra! Danusia kiedys pisala w którymś artykule o zakładaniu trawnika że najwiekszym zagrożeniem jest właśnie ulewa
Ogród z pergolą 20:08, 30 maj 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

no co ty zobacz jak linia malo miejsca zajmuje, super pomysł

może kiedyś pomyśle nad nawodnieniem ale w sumie to ja lubię podlewać hehe nienawidzę pielić tylko
Malutki pod lasem 20:07, 30 maj 2016

Do góry
współczuję! rzeczywiście masz glinę...
Ogród z pergolą 20:03, 30 maj 2016

Do góry
Filemon24 napisał(a)
fajnie nawodnienie u mnie za gęsto roślin i różnych bylin chyba by się nie sprawdziło nawodnienie
też uważam że fajnie by było posadzić między różami jakieś byliny im gęściej tym mniej miejsca dla chwastów

no co ty zobacz jak linia malo miejsca zajmuje, super pomysł
Ogród z pergolą 20:02, 30 maj 2016

Do góry
AgataP napisał(a)
Ania roślin masę masz do wsadzenia, wszystkie piękne.. nie chcesz połączyć niskich bylin do róż? ja tak kombinuję by potem mieć mniej pielenia.
Podlewanie super, od razu ulga nie? w przyszłym roku powiększam linie, to coś jak zmywarka - mieć i nie mieć.. różnica znaczna...
Różami się nie przejmuj ja też mam cholerstwa, pędy zamierały, liście schły, muszę odpalić opryskiwacz...
Graby stoją, obcięłam je, zielone mają łodyżki więc czekam aż odbiją.. powiedziałam im że jak nie zaczną rosnąć to je eksmituję... może zadziała.

moje graby padly na bank, trudno
a za to nawodnienie to Cię bo rękach całować będę czad!
właśnie wszystkie byliny mam zamiar na różankę wpasować a potem jak mi się wszystko rozrośnie to będę przesadzać na docelowe miejsce. chyba że różanka w bylinówkę sie zamieni jak mnie te róże dalej tak będą absorbować...
jak weekend, wypoczęłaś?
Ogród z pergolą 19:59, 30 maj 2016

Do góry
Kasya napisał(a)

Ja 1-2h podlewam
Ale u mnie bardziej skomplikowane bo do ogrodu mam studnię głębinową...i w sumie nie wiem jak to zrobić...

ja mam studnie na wszystko.
a kran masz na ogrod z tej studni?
Ogród z pergolą 18:18, 30 maj 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

wiesz ja co wieczór 3h podlewam...juz mnie szlag trafiał
teraz domówimy jeszcze pod tuje i na frontową z rodkami i wkońcu po uspieniu dzieci będę miała czas dla siebie

Ja 1-2h podlewam
Ale u mnie bardziej skomplikowane bo do ogrodu mam studnię głębinową...i w sumie nie wiem jak to zrobić...
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 18:00, 30 maj 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

No nie wiem Iza bo to taka mała rabatka - Rohan Obelisk z limonkową hostą i Red Baronem a jako obwódka właśnie bergenia
A Ty co tam sobie zaplanowałaś skoro Ci brakło bergenii?

PS Gdyby co to mogę się z Tobą spokojnie podzielić

ale miks, masz inspirkę?czy to Twoja niezawodna wyobraźnia podpowiedziała takie połaczenie?
Ogród wyrozumiały 17:57, 30 maj 2016

Do góry
Olili napisał(a)

Wierzysz,ze nie wiem... ale to chyba świadczy o tym,że się nie przebarwia i nie przyciąga zbytnio uwagi...Za to w okresie kwitnienia owszem...
Aż popatrzyłam na zdjęcia z ubiegłego roku to w październiku zielony..

a długo czaruje tym kwitnieniem?
Ogród z pergolą 17:54, 30 maj 2016

Do góry
Kasya napisał(a)
Szybciutko się z podlewaniem uporalas fajnie

wiesz ja co wieczór 3h podlewam...juz mnie szlag trafiał
teraz domówimy jeszcze pod tuje i na frontową z rodkami i wkońcu po uspieniu dzieci będę miała czas dla siebie
Ogród z pergolą 17:52, 30 maj 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)
no masz Ty nawadnianie zrobiłaś a tu deszcz przyszedł Nie no żartuję, nawadnianie to super sprawa, poczujesz ulgę.

Ale dobra nawiozłaś w sobotę, zazdroszczę Ci normalnie

I uśmiałam się z tych mrówek, koniecznie musisz je uświadomić, kto rządzi na działce.

Czekam na Twoje róże, ja sobie dziś 10 zamówiłam

chyba tym nawodnieniem ten deszcz tu przywlokłam
dobro z soboty jeszcze częściowo w doniczkach, powoli będę rozporządzać.tylko M mi nie chce darni z między jabłoni zdjąć bo ma bramki do piłki nożnej
jak przyjeżdżają znajomi z dziećmi to zawsze jest drużyna jabłoni na drużynę grujeczników
osz Ty różyczka na całego poza mszycami nic Ci róże nie łapią?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies