Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z pergolą

Ogród z pergolą

AgataP 19:00, 30 maj 2016

Ania roślin masę masz do wsadzenia, wszystkie piękne.. nie chcesz połączyć niskich bylin do róż? ja tak kombinuję by potem mieć mniej pielenia.
Podlewanie super, od razu ulga nie? w przyszłym roku powiększam linie, to coś jak zmywarka - mieć i nie mieć.. różnica znaczna...
Różami się nie przejmuj ja też mam cholerstwa, pędy zamierały, liście schły, muszę odpalić opryskiwacz...
Graby stoją, obcięłam je, zielone mają łodyżki więc czekam aż odbiją.. powiedziałam im że jak nie zaczną rosnąć to je eksmituję... może zadziała.

Filemon24 19:03, 30 maj 2016

fajnie nawodnienie u mnie za gęsto roślin i różnych bylin chyba by się nie sprawdziło nawodnienie
też uważam że fajnie by było posadzić między różami jakieś byliny im gęściej tym mniej miejsca dla chwastów
AnnaCh 19:38, 30 maj 2016

Anka zobacz jak u mnie nawodniło
Fajnie, że masz linię
anna_t 19:59, 30 maj 2016

Kasya napisał(a)

Ja 1-2h podlewam
Ale u mnie bardziej skomplikowane bo do ogrodu mam studnię głębinową...i w sumie nie wiem jak to zrobić...

ja mam studnie na wszystko.
a kran masz na ogrod z tej studni?
anna_t 20:02, 30 maj 2016

AgataP napisał(a)
Ania roślin masę masz do wsadzenia, wszystkie piękne.. nie chcesz połączyć niskich bylin do róż? ja tak kombinuję by potem mieć mniej pielenia.
Podlewanie super, od razu ulga nie? w przyszłym roku powiększam linie, to coś jak zmywarka - mieć i nie mieć.. różnica znaczna...
Różami się nie przejmuj ja też mam cholerstwa, pędy zamierały, liście schły, muszę odpalić opryskiwacz...
Graby stoją, obcięłam je, zielone mają łodyżki więc czekam aż odbiją.. powiedziałam im że jak nie zaczną rosnąć to je eksmituję... może zadziała.

moje graby padly na bank, trudno
a za to nawodnienie to Cię bo rękach całować będę czad!
właśnie wszystkie byliny mam zamiar na różankę wpasować a potem jak mi się wszystko rozrośnie to będę przesadzać na docelowe miejsce. chyba że różanka w bylinówkę sie zamieni jak mnie te róże dalej tak będą absorbować...
jak weekend, wypoczęłaś?
anna_t 20:03, 30 maj 2016

Filemon24 napisał(a)
fajnie nawodnienie u mnie za gęsto roślin i różnych bylin chyba by się nie sprawdziło nawodnienie
też uważam że fajnie by było posadzić między różami jakieś byliny im gęściej tym mniej miejsca dla chwastów

no co ty zobacz jak linia malo miejsca zajmuje, super pomysł
Filemon24 20:08, 30 maj 2016

anna_t napisał(a)

no co ty zobacz jak linia malo miejsca zajmuje, super pomysł

może kiedyś pomyśle nad nawodnieniem ale w sumie to ja lubię podlewać hehe nienawidzę pielić tylko
anna_t 20:08, 30 maj 2016

AnnaCh napisał(a)
Anka zobacz jak u mnie nawodniło
Fajnie, że masz linię

byłam, masakra! Danusia kiedys pisala w którymś artykule o zakładaniu trawnika że najwiekszym zagrożeniem jest właśnie ulewa
anna_t 20:11, 30 maj 2016

Filemon24 napisał(a)

może kiedyś pomyśle nad nawodnieniem ale w sumie to ja lubię podlewać hehe nienawidzę pielić tylko

ja też nienawidzę, dzisiaj tą różanke chyba z godzinę męczyłam. ale na leniucha czyli z motyką na kiju i grabki
pokaż no mi jakąś swoją rabate
AgataP 20:17, 30 maj 2016

anna_t napisał(a)

moje graby padly na bank, trudno
a za to nawodnienie to Cię bo rękach całować będę czad!
właśnie wszystkie byliny mam zamiar na różankę wpasować a potem jak mi się wszystko rozrośnie to będę przesadzać na docelowe miejsce. chyba że różanka w bylinówkę sie zamieni jak mnie te róże dalej tak będą absorbować...
jak weekend, wypoczęłaś?

Anka graby jak mają zielonkawą korę to powinny odbić, ja mam jeszcze zadołowane i kurna te mają liście, może te przymrozki je tak potraktowały,
zobaczymy co będzie z nimi dalej...

tak róże z bylinami miodzio

a irytacje? - u mnie rh bo blade liście, wyprowadzam je na prostą, graby sama wiesz, azalie suka zdziesiątkowała zimą, teraz odbijają, róże wymienione liczę że odbiją bo mnie cholera weźmie, trawnik do przemielenia, tam gdzie warzywnik chwasty po pas, nawet nie wchodzę i na razie omijam z daleka... itd itp samo życie aha mszyce już są na kalinie...

a w weekend było super, podane pod nos wszystko, bez dzieciaków, zwiedzanie
I ja widziałam ogród rododendronowy ale w Kromlau zapachy były nieziemskie