Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lindsay80"

Tu ma być ogród :) 09:04, 11 maj 2016

Do góry
Marta napisał(a)

Roślinki napewno będą zadowolone z nawadniania, a Ty będziesz mogła troszkę odsapnąć moje czosnki też zaczynają kwitnąć

Wśród samych plusów jest jednak jedna obawa, mamy wodę z własnej studni i jest ona mocno zażelaziona, boję się, że mi będzie ten jasny kamień barwić, a jeśli tak faktycznie się stanie, to nieciekawie.

Ja mam pierwszy raz czosnki, bardzo jestem ich ciekawa.
Tu ma być ogród :) 08:59, 11 maj 2016

Do góry
MirellaB napisał(a)

To nie wiedziałam, że Armeria to Zawciąg Nadmorski

Ty i inni na O macie takie ładne czosnki. Czy to jest jakaś ich odmiana?
Ja też posadziłam czosnki dwa rodzaje ale mam tylko liście. Na czosnki główkowate to wiem, że jest jeszcze czas, ale te fioletowe to nie wiem dlaczego nie kwitną?
Napisz jakie czosnki kupujesz, że teraz zaczynają Ci kwitnąć?

Mirella, mam kilka odmian czosnków, Gladiatory, Mount Everest (białe), Purple Sensation, główkowate i Atropurpureum.
Tylko te ostatnie główki mają na razie w liściach przy ziemi, wg opisu tak nie powinno być, więc obawiam się, że to jakieś pomylone, zobaczymy.

U mnie Purple Sensation i Gladiatory już pękają, Mount Everest jeszcze kilka dni pewnie potrzebuje.

A ta druga Twoja obmiana, która ma tylko liście to jaka to, może też Atropurpureum jak u mnie?
Tu ma być ogród :) 08:54, 11 maj 2016

Do góry
jazzy napisał(a)
Kompostownik bardzo trendy
Akebii zazdro, ale juz niedługo puszczę ją sobie na pergolę
Masz tą jasną chyba, tak? Ja biere bordo Ale obie cudne!
Macham!

Kompostownik dziękuje... będzie chyba przeróbka otwierania, bo wczoraj kilka osób sygnalizowało, że to zaplanowane może nie być praktyczne.

Akebia to odmiana Silver Bells, ma mieć ponoć i białe i bordowe kwiaty, ale aż muszę się jej jeszcze raz przyjrzeć czy te bordowe gdzieś się pojawią, bo w pąkach na razie nie dostrzegłam.
Tu ma być ogród :) 07:19, 11 maj 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Msm i to 8 szt. kilka rośnie za bukiem Rohan Obelisk, a jeszcze kilka w przechowalniku, ale już mam na nie plan.

To ten Twój gigant jest, na pewno jakiś chętny z okolicy się na niego trafi, bo nie wyobrażam sobie wysyłania takiego okazu

To te moje też takie wielkie urosną? Przycinasz go?

Przycinam.ale mam go w przechowalniku od czterech lat... wszystko inne albo posadzilama albo wydalam i tylko on został.zapytam jednej soby w okolicy czy by go chciala a jak nie to sie go pozbede bo choc ladny jest (innego bym nie proponowala) to juz mi zawadza.
Tu ma być ogród :) 06:56, 11 maj 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Obyło się bez suszarki, wystarczyło, że im słoneczko konkretnie przygrzało
A dziś ta rabata dostała nawadnianie i właśnie woda się roślinkom sączy - jak ja się cieszę, że latania ze szlaufem w tym roku będzie już niewiele

Roślinki napewno będą zadowolone z nawadniania, a Ty będziesz mogła troszkę odsapnąć moje czosnki też zaczynają kwitnąć
Tu ma być ogród :) 06:45, 11 maj 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

no i zgadłaś bo to jedno i to samo, mam jeszcze białą i taką z bordowymi listkami.

To nie wiedziałam, że Armeria to Zawciąg Nadmorski

Ty i inni na O macie takie ładne czosnki. Czy to jest jakaś ich odmiana?
Ja też posadziłam czosnki dwa rodzaje ale mam tylko liście. Na czosnki główkowate to wiem, że jest jeszcze czas, ale te fioletowe to nie wiem dlaczego nie kwitną?
Napisz jakie czosnki kupujesz, że teraz zaczynają Ci kwitnąć?
Tu ma być ogród :) 23:34, 10 maj 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)
Masz berberysa Marie? A z czym?
Ja mam takiego jednego wysokiego na 1,2 m i nie mam na niego pomyslu... moze chcesz?

Msm i to 8 szt. kilka rośnie za bukiem Rohan Obelisk, a jeszcze kilka w przechowalniku, ale już mam na nie plan.

To ten Twój gigant jest, na pewno jakiś chętny z okolicy się na niego trafi, bo nie wyobrażam sobie wysyłania takiego okazu

To te moje też takie wielkie urosną? Przycinasz go?
Tu ma być ogród :) 23:31, 10 maj 2016

Do góry
Madzenka napisał(a)

I wiele odmian hakone, Carex elata, klon shirasawa, tatarak miniaturowy. Ale czasami bardziej źółta cytryna niż limonka

Edit cudny kompostownik, mimio ze mam pełno farby to mój brązowy. A fe!

O, czyli jednak o czymś zapomniałam, a przecież mam też Elatę i hakone Aureola i jeszcze cyprysiki groszkowe Filifera Aurea Nana.

U mnie kompostownik będzie stał obok domku narzędziowego, który na razie jest w kolorze teak, ale też idzie do przemalowania na szaro
Tu ma być ogród :) 23:27, 10 maj 2016

Do góry
Marta napisał(a)
Kto latał z suszarką, że tak pięknie zaczynają szałwie i zawciągi kwitnąć?

Obyło się bez suszarki, wystarczyło, że im słoneczko konkretnie przygrzało
A dziś ta rabata dostała nawadnianie i właśnie woda się roślinkom sączy - jak ja się cieszę, że latania ze szlaufem w tym roku będzie już niewiele
Tu ma być ogród :) 23:25, 10 maj 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
wow dziekuje za listę
zamawiam w bylinowym zurawki i własnie twoja odmiana jest jedna z 4 do wyboru limonkowych
powiedz mi zadowolona jestes z tej odmiany?szybko po zimie sie zebrała czy gdybys mogła to bys wymieniła?

Ona i przez zimę i po zimie bardzo dobrze u mnie wygląda, jestem z niej bardzo zadowolona. Raz próbowałam ją sadzonkować, ale mi się nie udało, może za mało o nie dbałam, albo w złym momencie to zrobiłam.
I pamiętaj sadź ją w cieniu lub półcieniu.
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 23:15, 10 maj 2016

Do góry
Aleś się obkupiła, ale śliczne są - tylko uważaj bo orliki się strasznie sieją, ja w zeszłym roku miałam dwa krzaczki, a teraz jest ich już z 10 i rosną w najmniej oczekiwanych miejscach
Tu ma być ogród :) 22:19, 10 maj 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Aniu, jeśli chodzi o seslerie to najbardziej limonkowa jest jesienna, a następna w kolejności będzie Sadleriana.

Z limonkowych roślin to u mnie sa jeszcze berberysy: Goldalita (miniaturowy, kulisty) i Maria (bardziej strzelisty), żurawki Lime Rickey i tawuła Golden Princess, mam też jakąś limonkową hostę ale nazwy nie jestem pewna, może to być August Moon i to chyba tyle.

I wiele odmian hakone, Carex elata, klon shirasawa, tatarak miniaturowy. Ale czasami bardziej źółta cytryna niż limonka

Edit cudny kompostownik, mimio ze mam pełno farby to mój brązowy. A fe!
Ogród Marty 21:59, 10 maj 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Dobra zmiana Marta.
A może by między buksy dołożyć jeszcze limonkową Hakonechloa?

Czytasz w moich myślach właśnie chcę tam Hakonechloę tylko muszę poczekać,aż kostka zostanie położona, bo szkoda by jej było,no i trochę muszę poszerzyć rabatę przed bukszpanami. Tymczasowo jest tam brunnera, której mi nie żal,a Hakone podzielona czeka pod śliwą wiśniową.
Tu ma być ogród :) 21:30, 10 maj 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
Edyta z seslerii które masz która jest najbardziej limonkowa?
wogóle to zrób proszę w wolnej chwili liste swoich roslinek - limonek

Aniu, jeśli chodzi o seslerie to najbardziej limonkowa jest jesienna, a następna w kolejności będzie Sadleriana.

Z limonkowych roślin to u mnie sa jeszcze berberysy: Goldalita (miniaturowy, kulisty) i Maria (bardziej strzelisty), żurawki Lime Rickey i tawuła Golden Princess, mam też jakąś limonkową hostę ale nazwy nie jestem pewna, może to być August Moon i to chyba tyle.
Ogród Marty 21:24, 10 maj 2016

Do góry
Dobra zmiana Marta.
A może by między buksy dołożyć jeszcze limonkową Hakonechloa?
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 21:13, 10 maj 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Piękny ogród.
Tylko piesek smutny, widać, że jeszcze przeżywa stratę przyjaciela.

Już jest dobrze, charty mają takie smutaśne pysiole, apet wrócił
Lowa leci za "tatusiem"
Tu ma być ogród :) 19:07, 10 maj 2016

Do góry
MirellaB napisał(a)
Te różowe kwiatki mi się podobają. Podobne do zawciągu nadmorskiego

no i zgadłaś bo to jedno i to samo, mam jeszcze białą i taką z bordowymi listkami.
Tu ma być ogród :) 19:06, 10 maj 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Szałwia - lubię ją pod każdą postacią.

ja też

Biała, różowa i fioletowa zakwitną później.
Tu ma być ogród :) 19:05, 10 maj 2016

Do góry
Kasya napisał(a)
u ciebie tez wszyzstko szybko

tylko robota wolno idzie.
Tu ma być ogród :) 19:05, 10 maj 2016

Do góry
Kasya napisał(a)
u ciebie tez wszyzstko szybko

tylko robota wolno idzie.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies