Mam zamiar przywieźć trochę zrębek i wysypać na rabatę, ale teraz leje deszcz, więc poczekam.Przysypię trochę byliny, niby sporo ich dałam , ale po kilku latach się rozłożyły a ziemia u nas słabiutka, paseczek,V i VI klasy.
Wstawię kilka fot z dzisiejszego ogrodu.
Dalie też zimują w gruncie.
Rodo przerosły Anabelle.
Na wiosnę obcięta do zera.
Nie muszę się martwić o witaminy w zimie. Sok z pigwowca zawekowany bez cukru. Zimą po rozrzedzeniu i dodaniu łyżeczki miodu...smakuje bosko już teraz, a zimą? Niebo w gębie.
Dzisiaj sobota, może się uda wyjść na dłuższy spacer? Najważniejszy problem, to znaleźć motywację do założenia butów, jak już się jest w butach, to i do klamki jest blisko, i plany się realizują bezwiednie.... Miłego dnia!
Taką mam nadzieję.... bo ćwiczyć cierpliwość łatwo nie jest ! Mój wewnętrzny niedoczekaniec chce działać już.
Póki co ćwiczę mięśnie [a dziś je czuję w obu rękach] przerzucająć obornik.... aż dziecko stwierdziło że musi mi zdjęcie zrobić. O dziwo - pachnie tak samo jak kompost....
Pati no widzisz to ja obchodziłam wczoraj, a Dzień Kasztana jakoś tak fizjologicznie mi się kojarzy i co ja na to poradzę
Basiu pewno, ze fajnie w taki dzień deszczowy to najlepsza opcja a dzisiaj wreszcie skończyłam skarpę, hurrra!! (okrzyk radości)
Daria dziękuję Może jutro z papryczkami powalczę, a właściwie nie chcę walczyć, ja z nimi powspółpracuję
Za łodyżki datury podziękuję, myślałam, że ona nasionkowa, moja biała przyszła do ogrodu sama, rośnie w stanie dzikim Może jutro zrobię foto z owockami i z nasionami. Myślałam, ze tak wszystkie mają bo moja co roku się odradza z nasion właśnie.
A wczorajsze popołudnie już takie leniwe nie było, oto dowód rzeczowy:
Nawinęło się ciasto francuskie i dżem wiśniowy
Dobrej nocki wszystkim
Całkiem możliwe że to ona. Mont Blanc mają specyficzny kwiatostan jako jedyne z podwójnymi płatkami . Ponadto kwiaty sa bardzo zbite - jedyne w swoim rodzaju
A odnośnie Skyfall - przepiękna - widziałam je w Casto - ogromne są
Bardzo pomysłowe i fajne nasadzenie hort z obwódką z wikliny, po liściach można stwierdzić że co najmniej 3 odmiany są tam posadzone. Kocham horty ogrodowe ale nie wszystkie u mnie kwitną...
Magda witaj w moim wątku to prawda prezent trafiony i najlepszy i prosto do ogrodu To jest hybrydowy ciemiernik Snow Dance i dziękuje bardzo za życzenia Odnośnie hortek śmiało pytaj, rozplenice to moje ulubione trawy, nie które odmiany w krótkim czasie stają się wielkimi potworami.
Edit. Co do ciemierików hybrydowych to polecam serię Ice'N one mają duży kwiat i troszkę rosną wysokie..
Roses Rose.
Roses White.
Roses Picotee.
Roses Rosetta.
Roses Frosted.
Roses Dark Picotee.
Roses Rosado.
Roses Red.