Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;) 14:45, 05 paź 2024

Do góry
Moze pomieszkam tu na tyle długo żeby chociaż raz doczekać się cisowego żywopłotu

Buahaha

Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;) 14:43, 05 paź 2024

Do góry
Jej! Nie bylo tak zle. 2 godziny I truskawki I wykopki posadzone

Wykopki

Truskawki, 110szt, mam jeszcze miejsce na ok. 50szt

Tak wygladałam 'po'

Ogród vs budowa- czyli trudne początki ogrodniczki. 13:45, 05 paź 2024

Do góry
A oprócz tego grzybobranie to mój nałóg normalnie ale codziennie koszyczek jest , a już myślałam że w tym roku nie będzie zupełnie nic
Ogród vs budowa- czyli trudne początki ogrodniczki. 13:43, 05 paź 2024

Do góry
Ogród vs budowa- czyli trudne początki ogrodniczki. 13:43, 05 paź 2024

Do góry
Od ogrodu odwodzi mnie teraz szykowanie kompozycji dla najbliższych kilka moich wypocin
Wielkie marzenie w małej przestrzeni. 12:02, 05 paź 2024

Do góry
Zauważyłam dzisiaj na wiśni tybetańskiej. Czy to rak i to koniec? Co z tym robić?
Sezon 2017 u Hanusi 11:30, 05 paź 2024

Do góry
Basiu, życzę poprawy zdrowia, jak najszybciej! Za chwilę ruszam! Tylko zapakuję koszyk i komórkę.
Ogrodowa terapia-ogród z periodycznym przesadzaniem 11:10, 05 paź 2024

Do góry
Mam zamiar przywieźć trochę zrębek i wysypać na rabatę, ale teraz leje deszcz, więc poczekam.Przysypię trochę byliny, niby sporo ich dałam , ale po kilku latach się rozłożyły a ziemia u nas słabiutka, paseczek,V i VI klasy.
Wstawię kilka fot z dzisiejszego ogrodu.

Dalie też zimują w gruncie.

Rodo przerosły Anabelle.

Na wiosnę obcięta do zera.
Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ 11:03, 05 paź 2024

Do góry

Cześć Pracusiu
Sezon 2017 u Hanusi 10:28, 05 paź 2024

Do góry
Nie muszę się martwić o witaminy w zimie. Sok z pigwowca zawekowany bez cukru. Zimą po rozrzedzeniu i dodaniu łyżeczki miodu...smakuje bosko już teraz, a zimą? Niebo w gębie.

Dzisiaj sobota, może się uda wyjść na dłuższy spacer? Najważniejszy problem, to znaleźć motywację do założenia butów, jak już się jest w butach, to i do klamki jest blisko, i plany się realizują bezwiednie.... Miłego dnia!

Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ 09:56, 05 paź 2024

Do góry
LIDKA napisał(a)
W rok na takiej glebie będziesz mieć busz.
widoki dziś nieciekawe może ale ja w Ciebie wierze!

Taką mam nadzieję.... bo ćwiczyć cierpliwość łatwo nie jest ! Mój wewnętrzny niedoczekaniec chce działać już.

Póki co ćwiczę mięśnie [a dziś je czuję w obu rękach] przerzucająć obornik.... aż dziecko stwierdziło że musi mi zdjęcie zrobić. O dziwo - pachnie tak samo jak kompost....

Grzebiuszka ziemna 07:05, 05 paź 2024

Do góry
Kordina napisał(a)
Trzeci dzień ryje jak dzika oślica w pokrzywach, oczyszczam skarpę ok 1m wysokości koło domu, z 6m długości. Wiem, wiem, inni mają o wiele większe skarpy. Szkoda, ze nie zrobiłam zdjęcia góry, jak to wyglądało...
Zarósł tam niemiłosiernie barwinek, ciemny intensywny fiolet, kwiat z pół x większy od tego pospolitego. Pospolity jaśniejszy i zupełnie nie inwazyjny, a ten poprzerastał między brukiem, przy budynku i pod ocieplenie. Wyrywałam cęgami silne wrośnięte korzenie, które na skarpie utworzyły jednolitą strukturę, takie kłączowisko 10-15cm nie do wyrwania prawie, zostało mi jeszcze ze 2 metry:

Z drugiej strony od przedogródka już oczyszczone, czekam aż się zepnie razem

Ja mam wrażenie że pierwszy raz widzę to miejsce...Fajna ta skarpa ile metrów długości ma ta skarpa?
Grzebiuszka ziemna 23:09, 04 paź 2024

Do góry
Patrycja_KG_Lu napisał(a)
Jaki teleport Bożenko. Dziś w radio mówili o Dniu Kasztana, a dzień lenia dopiero 12 października My już mamy w domu sporà reklamówkę tylko weny brak na robienie ludzików.

Pati no widzisz to ja obchodziłam wczoraj, a Dzień Kasztana jakoś tak fizjologicznie mi się kojarzy i co ja na to poradzę

Basieksp napisał(a)
Ale nasz fajnie w taką pogodę świetnie zaplanowałaś dzień, u nas pada, zimno, mokro.

Basiu pewno, ze fajnie w taki dzień deszczowy to najlepsza opcja a dzisiaj wreszcie skończyłam skarpę, hurrra!! (okrzyk radości)

Daria dziękuję Może jutro z papryczkami powalczę, a właściwie nie chcę walczyć, ja z nimi powspółpracuję
Za łodyżki datury podziękuję, myślałam, że ona nasionkowa, moja biała przyszła do ogrodu sama, rośnie w stanie dzikim Może jutro zrobię foto z owockami i z nasionami. Myślałam, ze tak wszystkie mają bo moja co roku się odradza z nasion właśnie.

A wczorajsze popołudnie już takie leniwe nie było, oto dowód rzeczowy:

Nawinęło się ciasto francuskie i dżem wiśniowy
Dobrej nocki wszystkim
Ogrod nad bajorkiem 21:14, 04 paź 2024

Do góry
TAR napisał(a)
Nie wiem co to za hortensje, wszystkie zawieszki mam pourywane. Bardzo je lubie, takie barokowe. Wydaje mi sie ze to jest jakas z serii Magical chyba Mont Blanc

[img

size=640x427]https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/256/2560752/original.JPG[/img]

Całkiem możliwe że to ona. Mont Blanc mają specyficzny kwiatostan jako jedyne z podwójnymi płatkami . Ponadto kwiaty sa bardzo zbite - jedyne w swoim rodzaju
A odnośnie Skyfall - przepiękna - widziałam je w Casto - ogromne są
To tu- to tam- łopatkę mam ! 21:10, 04 paź 2024

Do góry
TAR napisał(a)
Rozchodniki sa zarabiste przez caly sezon a trzmielina tylko jesienia

Bardzo lubię wczesnowiosenne oblicze trzmieliny. Jest wtedy niesłychanie subtelna.

Bywały takie lata, że jej intensywne wybarwienie jesienią było trochę męczące dla oka.
zdjęcia z ubiegłej jesieni

Ogrod nad bajorkiem 21:07, 04 paź 2024

Do góry

Te kwiatuszki juz ponad miesiac zdobia na rabatce
Ogrod nad bajorkiem 21:05, 04 paź 2024

Do góry
Elu to oprocz Early Snow zamow sobie jeszcze Praecox. Bedzie Pani zadowolona.

U mnie on rosnie w rabacie w bylinach i jesienia obsypuje sie setkami cudownych kwiatuszkow. Tez clematis jesienny. Jakby musniety fioletowym cieniem
Ogród prawie wymarzony … 19:03, 04 paź 2024

Do góry
olciamanolcia napisał(a)
A ja mam nowych lokatorów
Rozplenica Fairy Tails i Miskant Brazil

Rozplenica jest przepiękna ♥️❤️♥️❤️
Justyś super lokatorzy też mam tą rozplenice Fairy,śliczna jest❤ i cholernie szybko się rozrasta tak jak rozplenica Flamingo
Wiejski ogród Magdy 18:59, 04 paź 2024

Do góry
Ichigo napisał(a)
Rabata, której chyba jeszcze nie pokazywałam - z hortensjami ogrodowymi i zawilcami. Pod starą jabłonką "papierówką". Zdjęcie z sierpnia.

Bardzo pomysłowe i fajne nasadzenie hort z obwódką z wikliny, po liściach można stwierdzić że co najmniej 3 odmiany są tam posadzone. Kocham horty ogrodowe ale nie wszystkie u mnie kwitną...
Ogród hortensjowo różanecznikowy 18:52, 04 paź 2024

Do góry
Ichigo napisał(a)
Wspaniały prezent, najlepszy dla każdej ogrodniczki
Jaka to odmiana, bo na zdjęciu nie widać?

No jak urodziny to... Wszystkiego najlepszego i samych ogrodowych sukcesów Ci życzę
Przeglądam sobie powoli Twój wątek i wiem już, do kogo się zwrócić w razie hortensjowych zapytań Piękne trawy, takie właśnie bym chciała u siebie.
Magda witaj w moim wątku to prawda prezent trafiony i najlepszy i prosto do ogrodu To jest hybrydowy ciemiernik Snow Dance i dziękuje bardzo za życzenia Odnośnie hortek śmiało pytaj, rozplenice to moje ulubione trawy, nie które odmiany w krótkim czasie stają się wielkimi potworami.

Edit. Co do ciemierików hybrydowych to polecam serię Ice'N one mają duży kwiat i troszkę rosną wysokie..
Roses Rose.

Roses White.

Roses Picotee.

Roses Rosetta.

Roses Frosted.

Roses Dark Picotee.

Roses Rosado.

Roses Red.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies