Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lilie"

Ogródek z widokiem na stodołę, stajnię, wiatę z maszynami i....wychodek 21:06, 01 lip 2013

Do góry
Martus gratuluje zdania matury No to juz chociaz jeden stres z głowy i radosc zapewne wielka a syn mlodszy pewnie zdolny tylko jak to chłopcy w tym wieku Masz dziwczyno tez dużo na głowie i nie dziwie Ci sie, ze sprawiasz sobie takie przyjemności w tak fajnych zakupach Masz ręke i oko do wyszukiwania tak ciekawych staroci i jeszcze masz super pomysły by je zagospodarować. Twoje kompozycje kwiatowe np.w skrzyni czy dzbanku są boskie. No i zakupy kwiatowe tez super kupiłas sobie przetacznik? to bylina ktorej tej szukam bo nie wiem czemu jej nie mam tak jak firletki nie mam No ale nadrobie. Nie było mnie troche tutaj bo udało mi się na dwa dni z M pojechac w góry i wiesz w mojej sytuacji to AŻ dwa dni relaksu Z czego bardzo sie ciesze. Dzisiaj po pracy wykosiłam prawie cały ogrod bo zapowiadaja upały znowu to nie lubie takich prac.U mnie troche pozniej niz u Ciebie kwitnie juz wszystko bo i hortensje masz piekne i liliowce i lilie No to Martus teraz masz wakacje Czekam na wiecej zdjec z Twojego pięknego ogroduPozdrawiam serdecznie
Rododendronowy ogród II. 20:32, 01 lip 2013

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Bogdziu, ciekawe stwierdzenie ogrodnicze: nie chodzi o słońce a o światło. Róże w UK mają się dobrze a tam przecież pada (nie widziałam chorób grzybowych) i te (ponure) bezsłoneczne poranki. Ale światło jest jakoś zawsze, choć słońce nie. Kwiaty umieją je wychwycić.

Ewuś miło Cię widziec. No trzeba rozróżniac te dwa pojęcia bo i rośliny je rozrózniają , są takie które muszą miec słońce np lilie wodne i takie którym wystarcza dostęp do światła. Sądząc po moich różach ktore rosna w różnych miejscach , również od pólnocy , za domem , mysle ze im wystarcza dobre oświetlenie Kwitną bardzo dobrze choc słońca nie mają , może jedynie zachodzace.
Kondziowy Ogród :) 16:44, 01 lip 2013

Do góry
anna_g napisał(a)
Jestem odcięta od internetu od paru dni i jeszcze parę dni będe - tylko w pracy zaglądam ale tak na bardzo szybko. Strasznie dużo u Ciebie było nadrabiania więc raczej tylko obrazkowo i tak piąte przez dziesiąte czytaniowo nadrobiłam. Jestem pod wrażeniem Twojego ogrodu, naprawdę. I Twoich zdjęć. I jedno i drugie ślicznie robisz Brawo, gratuluję Ci Róże cudne, lilie też, i te rabaty takie bogate, zielono-kwitnące... Ślicznie Konradzie Pozdrawiam cieplutko.
Dziękuje wam wszystkim będę to powtarzał bo dzięki wam mój ogród wygląda tak jak wygląda bo mnie mobilizujecie do pracy hi hi hi
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 15:51, 01 lip 2013

Do góry
irena_milek napisał(a)
Iza, nawet nie wiesz...ile tych parę liter ma dla mnie moc...
dzięki, że napisałaś

jedni odchodzą
inni są na łóżkach
i hi, hi odchodzi
i miłość, i radość, i ciekawość życia
i.całusy

Czas beztroski dziecięcej i ta szczerośc i radośc dzieci jest bezcenna i daje nam dorosłym siły do dalszego działania i nawet jak jest nam smutno i ciężko to dla nich znowu wraca nam radość życiaJak dobrze, ze juz jesteś Irenko Piękny masz ten ogród i przepiękna jest ta firletka i nie wiem dlaczego jej nie mam? Tak pięknie komponuje sie u Ciebie: Piękna lawenda no i lilie cudne juz masz Pozdrawiam serdecznie
Kondziowy Ogród :) 15:03, 01 lip 2013

Do góry
Jestem odcięta od internetu od paru dni i jeszcze parę dni będe - tylko w pracy zaglądam ale tak na bardzo szybko. Strasznie dużo u Ciebie było nadrabiania więc raczej tylko obrazkowo i tak piąte przez dziesiąte czytaniowo nadrobiłam. Jestem pod wrażeniem Twojego ogrodu, naprawdę. I Twoich zdjęć. I jedno i drugie ślicznie robisz Brawo, gratuluję Ci Róże cudne, lilie też, i te rabaty takie bogate, zielono-kwitnące... Ślicznie Konradzie Pozdrawiam cieplutko.
Moja działka. 22:49, 30 cze 2013

Do góry
Na działce mokro po deszczu tydzień mnie nie było chwasty też rosną
Lilie zaczynają kwitnąc ale marne w tym roku.

Ogrodnik Mimo Woli cd 21:25, 30 cze 2013

Do góry
Pospacerowałam i ja , oczywiście cudnie u Ciebie. Szczególnie w oko wpadly mi żólte lilie i trójsklepki, śliczności.Pozdrówka.
Nostalgiczny ogródek shabby chic 20:54, 30 cze 2013

Do góry
Nie miałam pomysłu na boczną rabatę pod drzewami nic nie chciało rosnąć a hosty rosną jak szalone. Znalazłam jesienią szaro zieloną trawkę w lesie i o dziwo się przyjęła i pierwszy raz tak ładnie zakwitły lilie wodne.Kilka lat były dwa trzy kwiatki teraz jest kilkanaście. Szkoda że tylko różowe można włożyć do miski białe natychmiast się zamykają w pąk.

A miało być tak pięknie.... 20:43, 30 cze 2013

Do góry
Hej Dziewczyny Miło,że zaglądacie, ja jestem ostatnio zabiegana z doskoku wpadam na ogrodowisko
Hej Olu,strasznie fajnie,że zasiliłaś grupę podkarpacką i mnie odwiedziłaś na dodatek
Tess Masz rację wszystkie róże są piękne,a ja znowu dokupiłam kilka, to juz chyba na różoholiczkę zakrawa bo mam w planie następnych kilka , ale mocno pachnących
Hagota te lilie w sierpniu chyba się rozsadza,Chopiny jeszcze wszystkie nie zakwitły,ale mają przepiękne kwiaty,kup -polecam A gdzie mają ładne to na priv Ci rzucę.
Magda- W sprzedaży te lilie są jako białe, nazwa Św Antoniego to chyba regionalna,czy jak się to nazywa,bo je się święci na Antoniego,a później w spyrytusie na likarstwo ma być
Marta,do "już jest pieknie "jeszcze daleko ,ja pokazuję tylko wykadrowane odpowiednio kawałki
Agata19762 Nie jestem skromnisią,chciałabym żeby było już pieknie,ale duzo jeszcze brakuje do tego. Gdybyś zobaczyła mój trawnik z bliska..., pewno popłakałabyś się ze śmiechu Ale jest zielony
Hirutkowy raj:)) 16:40, 30 cze 2013

Do góry
Lilie śliczne, a tak w ogóle, to zagęszcza Ci się już. Niedłgo chwasty nie będą miały pola do popisu
Ogrodnik Mimo Woli cd 12:49, 30 cze 2013

Do góry
Ja też się przespacerowałam, mnie się podoba...wszędzie, żadnej dysharmonii kolorystycznej, o której tak często piszesz, nie widzę.
Lilie masz koncertowo kwitnące...pachną?
Rododendronowy ogród II. 11:12, 30 cze 2013

Do góry
i jeszcze lilie i inne róze.

Ogródek z widokiem na stodołę, stajnię, wiatę z maszynami i....wychodek 23:24, 29 cze 2013

Do góry
kitek81 napisał(a)
Czyżby jakieś spotkanka były organizowane
Nie dziwię się, w takim ogrodzie
Liliowce cudne, nawet lilia mnie urzekła, bo ja za nimi nie przepadam, źle mi się kojarzą, chociaż 4 jakieś dostałam od babci, więc je wsadziłam, zobaczymy jakie będą
pozdrawiam :*

Kasiu cieszę się że mnie odwiedzilaś,będę u Ciebie podpatrywać te lilie od babci
Ogródek z widokiem na stodołę, stajnię, wiatę z maszynami i....wychodek 22:57, 29 cze 2013

Do góry
danuta_szwajcer napisał(a)
Martuś u nas dziś nijak tak leniwie, pochmurno i jak popatrze na kalendarz, ze juz koniec czerwca to sie zastanawiam kiedy to juz przeleciało a tu ani imprez grilowych kiedy zrobic bo u nas raczej deszczowo bardzo a juz znowu dnia ubywa Ogrod mam wyplewiony i wykoszony ale pogody nie ma by sie nim nacieszyc tyle co zdjecia zrobie czy z okien popatrze. Za chwile u nas dopiero będą hortensje i liliowce bo lilie juz niektore zaczynają swój spektakl. O tej porze to juz canny były na prawie dwa metry a tu ledwo z ziemi je widac a maciejka mi padła od nadmiaru wody.Przyjade powąchac Twojej Tez sie zapisuje na lato do stodoły to i poplewie A jutro to chyba bedziesz znała wyniki matur?? Dobrze mysle? Pozdrawiam i miłego dnia Ci życze:

Danusia ciąglam popołudniówki a do południa kolorowy zawrot głowy,najpierw napięcie z maturą-córa zdała,nie najpiękniej ale zdała -potem wyprawiałam córę do Niemiec na roboty ,potem ściągałam syna z Krakowa,potem bylam załamana świadectwem mego najmłodszego- gimnazjalisty
(prawie same dopuszczające ) i wogóle nie miałam czasu na ogród- dalej jest w ogromniastej trawie-ale nie stanowi to dla mnie dużego problemu A stodoła moja jest dla Ciebie zawsze otwarta
Dzisiaj w nagrodę za stresy ostatnich dni pojechalam na zakupy-oczywiście wstąpiłam do sklepu z używanymi rzeczami i do szkółki z bylinami. Oto moje zakupy

Mój kawałek raju II 22:04, 29 cze 2013

Do góry
Justyna napisał(a)
Aniu,
u Ciebie jak zwykle nowości. Detzii nie znałam.
przez chwilę byłam zdezorientowana nie widząc Twojej twarzy na avatarku.
Lilie masz piękne!
Serdecznie

No to się cieszę, że mogłam deutzie pokazać, dzisiaj miala pełno gości po jedzonko jest ślicznadzięki i pozdrawiam Justynko
Rododendronowy ogród II. 21:30, 29 cze 2013

Do góry
Ewelinka231281 napisał(a)
Bogdziu, mam lilie, które okazały się być innymi niż zamówiłam. Chcę je oddać rodzicom, ale nie wiem kiedy najlepiej wykopać cebulki i wsadzić w nowe miejsce - zaraz po kwitnieniu czy jesienią?
Pozdrawiam

Ewelinko jesienia jak podeschną łodygi albo wiosną jak rozmarznie ziemia.Tylko nie mogę zrozumiec dlaczego ich nie chcesz, moim zdaniem wszystkie kwiaty sa piękne wiec moze moga zostac choc sa inne niz chciałas? , ale Ty wiesz najlepiej. Pozdrawiam serdecznie.
Rododendronowy ogród II. 21:14, 29 cze 2013

Do góry
Bogdziu, mam lilie, które okazały się być innymi niż zamówiłam. Chcę je oddać rodzicom, ale nie wiem kiedy najlepiej wykopać cebulki i wsadzić w nowe miejsce - zaraz po kwitnieniu czy jesienią?
Pozdrawiam
Mój kawałek raju II 21:07, 29 cze 2013

Do góry
Aniu,
u Ciebie jak zwykle nowości. Detzii nie znałam.
przez chwilę byłam zdezorientowana nie widząc Twojej twarzy na avatarku.
Lilie masz piękne!
Serdecznie
Zielony chaos u Dawida 08:38, 29 cze 2013

Do góry
Dawid, róże piękne. Chopin i Aloha zasługują na nagrodę ogrodnika!
Moje lilie jeszcze malutkie. Pozdrawiam!
Mój kawałek raju II 00:11, 29 cze 2013

Do góry
Anita1978 napisał(a)
Piękne wszystko a liliowce i lilie piękne!
Moje lilie lada dzieñ zakwitną, po raz pierwszy!,a ja jadę na urlop...i chyba ich nie zobaczę...
Ile utrzymują się takie kwiaty lilii???

Anitko zależy które, ale jeden kwiat z 2-3 dni, wiesz, że sprawdzę, bo nie pamiętam
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies