wilczomlecz mi się zbyt rozrasta
Lubię te piwonie. Nazywam je "majowymi"
Czosnki ładnie się prezentują. Busz zbyt wielki się robi. Rośliny mają zbyt mało miejsca.
barwinek variegata od Sylwii mocno przycinam. Lubie jego niebieskie kwiatuszki
Na okrągłym klombie busz. Czekam aż liście cebulowych podeschną. Musze tam przemodelować
Lubię pióropuszniki
i moją rabatkę żurawkowo- liliowcową
W Przedogródku potworna susza. U Sylwii grad, powódź a u mnie susza. Dodatkowo remont w domu spowodował odcięcie wody. Mam nadzieję, że rośliny wytrzymają bez niej jeszcze trochę.
Akant zmienia barwę na zieloną
Nowa Zembla w najlepszym rozkwicie
o tej porze moje kosaćce pokazują urodę
razem z czosnkami ładnie się prezentują
Asiu, dostałam od Bogdzi- z forum koleżanka, taką malutką siewkę z 20cm i tak mi bujnęła, aż dziw, bo tam wysypisko wszystkiego, ale widać się przerobiło i służy wszystkim roślinom.
Pozdrawiam letnio, u nas cudo pogoda, do 30 na plusie, idealnie.
w okolicach rodkowej dominują fiolety i niebieskości, złamane różem
Azalie japońskie w różnych miejscach mam różne, część oberwała, powycinałam, podlewam, może się zabudują na nowo.
No dumam czy ciąć, chyba tylko niektóre przytnę, bo dopiero mi odrastają po ćmie. Jeden stożek podgoliłam, jeszcze poczekam.
Basiu jeśli twoje ok, to poczekaj do końca czerwca i tnij.
Grażynko dzięki za odwiedziny.
Lato mamy, teraz więcej czasu w ogrodzie niż przy kompie, mam zaległości z odwiedzinami, ale nadrobię u wszystkich, pozdrawki
Ależ cudna gęstwina!!!
Moja kalina Red Spring Compactum pokazała w tym roku tylko kilka marnych kwiatków i to na samym szczycie co biorąc pod uwagę fakt, że jest na pniu, pozbawiło mnie możliwości ich oglądania i wąchania.