Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogrodowe marzenie Mrokasi

Ogrodowe marzenie Mrokasi

mrokasia 10:19, 06 cze 2021

Iryski są cudne. Kiedy się je dzieli? Chciałabym je porozrzucać w różnych miejscach ogrodu.

Basen eM rozłożył wczoraj. W tym sezonie jeszcze będzie widoczny od strony domu ale może w przyszłym żywopłot irgowy już go bardziej przysłoni .
Kasia_CS 10:34, 06 cze 2021

Kasiu, a jak te irysy wyglądają po kwitnieniu? Zostają takie niezbyt estetyczne liście, czy te wyglądają dalej atrakcyjnie? Kiedyś miałam jakieś od mamy i zostawiły mi taką brzydką, rozłożystą kępę, łysą w środku.
Kasya 10:37, 06 cze 2021

Moje kwitły raz ładnie potem gorzej i skończyły
I chyba nie zaczną dopóki nie podzielę na wiosnę
Gosiek33 10:47, 06 cze 2021

moje ulubione iryski

Pęcherznice już kwitną i clematisy?

I ptaki do Ciebie przyleciały
Johanka77 11:30, 06 cze 2021

Jak ładnie!
mrokasia 12:01, 06 cze 2021

Kasia_CS napisał(a)
Kasiu, a jak te irysy wyglądają po kwitnieniu? Zostają takie niezbyt estetyczne liście, czy te wyglądają dalej atrakcyjnie? Kiedyś miałam jakieś od mamy i zostawiły mi taką brzydką, rozłożystą kępę, łysą w środku.

Po kwitnieniu zostaje kępa wąskich wysokich liści, która udaje trawę typu trzcinnik KF.

Kasya napisał(a)
Moje kwitły raz ładnie potem gorzej i skończyły
I chyba nie zaczną dopóki nie podzielę na wiosnę

Mam nadzieję, że moje będą ładnie kwitły i w następnych sezonach . Ale dzielić będę napewno .

Gosiek33 napisał(a)
moje ulubione iryski

Pęcherznice już kwitną i clematisy?

I ptaki do Ciebie przyleciały

Pęcherznica jedna taka wyrywna, chyba jej miejscówka pasuje. A clematisy mam te wcześnie kwitnące.
Ptaki wreszcie zamieszkały w ogrodzie . Całą zimę stały w salonie .

Johanka77 napisał(a)
Jak ładnie!

Mercie!
MiluniaB 12:22, 06 cze 2021

Kasiu - Mrokasiu ja również podziwiam Twoje iryski mimo, że mam takie same Bardzo je lubię, to wdzięczne kwiatki. U mnie po przekwitnięciu liście robią za ozdobną trawę. Polecam Ci też dokupić białe
Swoje będę dzieliła zaraz po przekwitnięciu.
Helen 13:19, 06 cze 2021

Bardzo mi się wszystko u Ciebie podoba.
Kasia_CS 13:38, 06 cze 2021

No to skoro tak, to poproszę mi powiedzieć co to za dużej irysów, odmiana... Chętnie bym widziała u siebie ten kolor w ogródku
mrokasia 14:27, 06 cze 2021

MiluniaB napisał(a)
Kasiu - Mrokasiu ja również podziwiam Twoje iryski mimo, że mam takie same Bardzo je lubię, to wdzięczne kwiatki. U mnie po przekwitnięciu liście robią za ozdobną trawę. Polecam Ci też dokupić białe
Swoje będę dzieliła zaraz po przekwitnięciu.

Nie dziwię się, że je lubisz . O białych też myślałam.
Ja chętnie bym też podzieliła po kwitnieniu tylko nie wiem czy tych liści nie zniszczę a mogłyby zdobić do końca sezonu.

Helen napisał(a)
Bardzo mi się wszystko u Ciebie podoba.

Bardzo się cieszę .

Kasia_CS napisał(a)
No to skoro tak, to poproszę mi powiedzieć co to za dużej irysów, odmiana... Chętnie bym widziała u siebie ten kolor w ogródku

Kasiulka, moje są marki Łucja .