Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Tess"

Ogród w lesie 11:13, 29 maj 2013

Do góry
Evchen napisał(a)
Aga, sadź. Najwyżej się przesadzi i już

Aga, sadź. Ev dobrze gada. Ja ciągle przesadzam. Bo nie posiadam dostatecznej wiedzy o roślinach (jak się zachowują na danym stanowisku, jak szybko i duże rosną itd. ) i wyobraźni ogrodowej też nie mam.
Więc sadzę i potem, jak popatrzę, przesadzam.
sadź, jak będzie za dużo, za pstrokato to przesadzisz.

W planach sadzeniowych uwzględniaj kopytnik. Koniecznie. Policz, ile go potrzebujesz. Mam dość dużo. Wystarczy i dla Ciebie i dla Evochichonka też.
W Gąszczu u Tess 09:58, 29 maj 2013

Do góry
Jeszcze jedno.
Pamiętam, że obiecałam komuś milin.
Tyle pamiętam.
Komu? Proszę się nie krępować i przypomnieć.
W Gąszczu u Tess 09:56, 29 maj 2013

Do góry
grupa_trzymajaca_grabie napisał(a)
Tesiu, oczywiście, że przesadzam, nieustannie...ale nie kiedy chwalę czyjąś ogromną pracę. Pooglądałm zdjęcia i znowu będę chwalić. Pokazujesz coraz to inną odsłonę swojego ogrodu. Te wszystkie rośliny i u mnie dałyby sobie radę, tak myślę. Naparstnica piękna i orliki i białe czosnki - to jakiś hit ogrodowiskowy w tym roku. Piękne, piękne! Zainspirowałam się.
Miłego odpoczynku nad Rozlewiskiem!

Dziękuję, Aguś, ale niezasłużone te pochwały. Staram sie, ale efekty jeszcze wysoce niezadowalające są
Pewnie, że te wszystkie kwaity dałyby radę i u Ciebie. Oprócz czosnków, masz je już więc wszystkie Daj znać, kiedy mam je wysłać.

Kuklik napisał(a)
Teresko, piękny poranek Naparstnice i orliki cudne, też je kocham i bez przerwy sieję. Miałaś już owoce na kiwi? Też mam taka odmianę i inne niekolorowe, ale jeszcze nie doczekałam owoców. Jeśli mogę coś doradzić to nie pozwól kwitnąć nowym hostom, urwij kwiatek. Niech skupią się na ukorzenianiu

Izo, bardzo dziękuję za radę, już lecę wyciąć nowym hostom kwiaty.
Orliki i naparstnice też uwielbiam.
Owoców kiwi nigdy nie miałam, choć ono już dość wiekowe jest (chyba pełnoletnie). Ale czym, żeby mieć owoce, nie trzeba mieć dwóch okazów, by się wzajemnie zapylały?

Koniec zdjęć, mam jeszcze tylko do pokazania moje przedszkole, ale teraz lecę do host i skosić trawnik.

Buziaki wszystkim zostawiam Miłego dnia
W Gąszczu u Tess 09:49, 29 maj 2013

Do góry

Z tyłu jako coś wyższego zimozielonego dałam kiścień Zeblid. Zdaje się, że pomysł od czapy, bo Marzenka - słusznie - mówi, że potrzebuje słońca, żeby się wybarwiał.
Ale słońce chyba jest, skoro w maju moje citronelki są przypalone?

Nie byłabym sobą, gdybym nie ratowała wszelkich gałązek, oderwanych niechcący przy sadzeniu
Kiścień i limka w jednej doniczce

W Gąszczu u Tess 09:43, 29 maj 2013

Do góry
A teraz... Tadam! Proszę o uwagę. Bardzo proszę.

Proszę rzucić okiem-wzrokiem i powiedzieć, czy to ma sens.

Eksperyment z kopytnikiem. W przedogródku. Bordowe żurawki mnie wkurzały.

W Gąszczu u Tess 09:38, 29 maj 2013

Do góry
A to jakiś wybryk natury.
Miała być hosta. Jest tylko kwiat hosty.

W Gąszczu u Tess 09:34, 29 maj 2013

Do góry
Marność nad marnościami, czyli Stripe It Rich. Madżenka o niej wspominała u siebie. Marnie rośnie. Pocieszam się, że piszą, iż potrzebuje roku-dwóch, żeby utworzyć ładną kępę. To gratis (sześć sztuk gratisów, wyobrażacie to sobie?) Trawę na gratis wybrałam sama, ale ilość mnie zdumiała

Kwitną nadal jeszcze zawilce.

Ogród w lesie 09:27, 29 maj 2013

Do góry
Pewnie, że wszystkie kwiatki, które rosną u mnie, dałyby radę i u Ciebie.
Masz je więc już wszystkie, powiedz tylko, kiedy chcesz je dostać. Kopytnik oczywiście masz gwarantowany I dąbrówkę, o której ktoś tu wspominał, też mam, gdybyś się na nią zdecydowała.

Edytuję, bo czosnków jednak nie dam Z prozaicznych powodów - to się nie dzieli.
W Gąszczu u Tess 09:23, 29 maj 2013

Do góry
Moje nowe żurawki. Jestem trochę rozczarowana, miały być "najciemniejsze z żurawek, prawie czarne". Czy z biegiem czasu ściemnieją?
Mocha i Out Black.

W Gąszczu u Tess 09:18, 29 maj 2013

Do góry
Kwitnie kiwi.

Dywan z opadłych kwiatów.

W Gąszczu u Tess 09:12, 29 maj 2013

Do góry
Te pączusie też są cudne.

Oczywiście, jakieś doniczki w tle. U mnie to obecnie norma. Ciekawe, czy kiedyś się skończą?
W Gąszczu u Tess 09:09, 29 maj 2013

Do góry
Hosty. O dziwo, nowo zakupiona Ghost Spirit już kwitnie.

Ogrodowa biżuteria.

W Gąszczu u Tess 09:05, 29 maj 2013

Do góry
Powojniki. Jedne kwitną, inne jeszcze nie. I biała naparstnica, która już za chwileczkę pokaże kwiaty.

W Gąszczu u Tess 09:00, 29 maj 2013

Do góry
Nadal kwitną azalie (żółciutkie jak kaczuszka ) i różanecznik Percy W. Podobny do Love Spring Madźenki (w kolorze podobny, bo kondycją i efektem - wcale).

A to też naparstnica. Uwielbiam te pączusie

W Gąszczu u Tess 08:56, 29 maj 2013

Do góry
Czosnki:

Naparstnice:

W Gąszczu u Tess 08:53, 29 maj 2013

Do góry
Ev, buziaki za buziaka

Dzisiaj, za chwilę, jadę nad R.
Ale ponieważ strasznie zaniedbuję obowiązki fotografa, zanim pojadę, trochę się zrehabilituję
Obleciałam ogród z aparatem, bo pogoda piękna.

Oczko - a w nim prezenty od Tangiela. Jest też, rośnie, sprezentowana różowa lilia wodna, której tu nie widać.

Orliki.
Wszystko czego potrzebuję to dom pełen książek i ogród pełen kwiatów... 23:36, 28 maj 2013

Do góry
Tess napisał(a)
No nie mogę tu zaglądać, bo mi się znowu chciejstwa hostowe włączają
A przecież dopiero co kupiłam całą masę.
Ale o takich damach, jakie pokazujesz, nawet nie słyszałam. Ja takie plebejskie nabyłam

No nie Teresko, co Ty opowiadasz, nie ma czegoś takiego jak plebejskie hosty Wszystkie są piękne, te starsze często piękniejsze, bo dłużej w ogrodzie i większe kępy
BB 22:07, 28 maj 2013

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Evech jutro czyli dzisiaj zdjęcia bendom ?????

Będą, będą cierpliwości, czekam na dobre światło pogoda pod psem.. z psem się nawet nie chce wychodzić
bociek napisał(a)
No fienc siem tlumaczem - nie bylo mnie bo mialam lapka nieczynnego, a inne kompy podlegaja okupacji meskiej czesci rodziny bez szans na aneksje

Skromnisia

Dawaj fotki, co tam towarzystwo

Nieobecność usprawiedliwiona .. kompa trzeba było podstępem .. chitrym planem zdobyć że na ten przykład przepisu trzeba pilnie na pyszny obiadek zaraz by oddali

Zdjęcia będą. Tylko muszę do tej poprzeczki dosięgnąć, miszczowskiej
malwes napisał(a)
Jak to możliwe, że z takim opóźnieniem tu wpadam...nie no....rewelacja....idę czytać jeszcze raz, od nowa, na spokojnie

Witaj witaj cieszę się, że się podoba Rozmów ponadprogowych nie było, więc spokojnie czytać można bez obaw o zmarszczki i inne takie

bozka napisał(a)
Piękne wszystkie fotki

Witaj Bożko Bardzo dziękuję za komplement zastanawiam się, czy w pełni zasłuzony
Sebek napisał(a)
Zobaczyłem awatarek na jednym z wątków - a to Ty Wredny jestem, bo 9 stron już przegapiłem.....Ale przeczytałem wszystkie Biel i bukszpan - to jest to!

A to ja No ale w końcu trafiłeś...wredoto a ja u Ciebie regularnie bywam
Tess napisał(a)
O żesz Ty, Evochichonku jeden!
Jak można? Taki piękny ogród przed nami ukrywać tak długo?
Piękny tytuł, piękna biel w bukszopanach, a fotki miszczowskie.
Oj, tak się cieszę, że z galimatiasu wyszłaś
(Nie muszę już tantiem płacić)
Buziam

Tesiulka! Nareszcie jesteś! Od tantiem się nie wymigasz Tyle komplementów w jednym poście... ale się porobiło ani się obejrzałam, jak nadejszła wiekopomna chwiła i czas na przeprowadzkę
Fajnie tu
an_tre napisał(a)
Evo piękny ogród, a fotki mistrzostwo świata będę zaglądać

Jak miło jest słyszeć tyle ciepłych słów Dziękuję bardzo
monteverde napisał(a)
Eva ja na brzuchu nie mogę, bo za gruba jestem pozdrawiam

Aniu no bez przesady od przybytku głowa nie boli
grupa_trzymajaca_grabie napisał(a)
Jak będziesz tak trzaskać te zdjęcia na brzuchu, to twój wątek będzie się nazywał BB ale nie biel i bukszpan a Białe Brzucho!

to się wytnie
Pszczelarnia napisał(a)
Evchen, B(&B - nic więcej nie trzeba do (ogrodowego) szczęścia!

Witaj Ewuś Oj potrzeba, potrzeba.. na przykład warzywnika potrzeba ale miejsca niet
noemi napisał(a)
Będą jeszcze zdjęcia ?

Będą ale nie mam nic nowego, pogoda nie sprzyjała... i czas też jakby się skurczył
Mój kawałek raju II 20:20, 28 maj 2013

Do góry
Tess napisał(a)

Pewnie byłoby szybciej. Strasznie się cieszę. Pewnie, że pokażę.

Ostatnio pieliłam w różach i musiałam bardzo uważać, bo pełno się wysiało, będę pikować jak podrosną Będę czekała na fotki
Mój kawałek raju II 19:47, 28 maj 2013

Do góry
monteverde napisał(a)

szybciej by wzeszła gdybyś rozrzuciła po ogrodzie Bardzo się cieszę pokażesz jak zakwitnie

Pewnie byłoby szybciej. Strasznie się cieszę. Pewnie, że pokażę.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies