Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika

Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika

Tess 11:22, 29 maj 2013

Zamieniłaś buki na graby? Oj, kto za Tobą nadąży?
Ale to mi się właśnie w Tobie podoba - działasz szybko i zdecydowanie.
Anabell 13:52, 29 maj 2013

Pod kostką jest też warstwa ubitego piasku na to cement sypany , układana kostka , a potem zasypana piasek z cementem i po kilku latach, oczywiście myłam karcherem , potem kupiłam szczotę na kiju dołączyłam do węża i myłam. Po kilku latach nowa warstwa posypki poszła. muszę się pogodzić z wyglądem okropnym i nie mam siły na takie szorowanie. Teraz wolę jak najmniej kostki.
Szukałam w info różnych podpowiedzi. Wszystko pięknie wygląda kilka pierwszych lat. zniszczy sie chwasty to rosną glony, mchy.
Mam też szczoteczkę drucianą ok 10 cm szer na kiju i szorowanie między fugami, pozbycie się mchu. To dobre jak jest chodniczek prowadzący od furtki do domu. a ja mam 500 m kw to całego roku by mi zabrakło na jeden zabieg.
Chwasty nawieją z pobliskich pól Syzyfowa praca.
Przepraszam Marzenko że to w Twoim wątku tak piszę.
Pszczelarnia 14:10, 29 maj 2013

Haniu, Marzenka się nie obrazi.
To mnie nurtuje ten temat. Ponieważ nie mogę się zmusić do roundapu, plewię toto. Ale po wykonaniu nie została ona nigdy umyta przez deszcz i wykonawców. Mus umyć.
Między kostką mam taką posypkę (nie jest to piasek z cementem, tylko jakaś frakcja czegoś drobnego). Ja mam 250 m2 - i Cię rozumiem.
Joaska 15:48, 29 maj 2013

Marzenko , akcja graby sprytnir i szybko jak widac przebiegła, ale mam pytanie bo nie doczytałam, jak będziesz je prowadzić???, widziałam oststanioo dość ładne graby u nas w szkółce i tak od razu pomyślaalm o Tobie, że pewnie byś je od razu wykupiła , ale może skoro Ty daleko i graby juz masz to może sie skusze na jakiegoś grabika.
Madzenka 16:57, 29 maj 2013

Jestem wdzięczna za dyskusje o kostce granitowej
Podczytuje was w korku
Madzenka 16:59, 29 maj 2013

Joaska napisał(a)
Marzenko , akcja graby sprytnir i szybko jak widac przebiegła, ale mam pytanie bo nie doczytałam, jak będziesz je prowadzić???, widziałam oststanioo dość ładne graby u nas w szkółce i tak od razu pomyślaalm o Tobie, że pewnie byś je od razu wykupiła , ale może skoro Ty daleko i graby juz masz to może sie skusze na jakiegoś grabika.

Joasiu albo bedą sześciany na nozkach albo płaskie ekrany. Myśle
Madzenka 17:01, 29 maj 2013

Tess napisał(a)
Zamieniłaś buki na graby? Oj, kto za Tobą nadąży?
Ale to mi się właśnie w Tobie podoba - działasz szybko i zdecydowanie.

Zamienilam Graby lyse na Graby poczochrane
grupa_trzyma... 17:01, 29 maj 2013

Bardzo ciekawy temat kostkowy. Poproszę o więcej uwag. Ja myślałam, że kostka granitowa jest śliczna sama z siebie i bezobsługowa, no prawie. A tu masz babo placek. Przymierzam się do wymiany mojej nawierzchni z piaskowca. Chciałam na granit.
Madzenka 17:04, 29 maj 2013

bociek napisał(a)
Mnie tez czeka renowacja kostki bo mi wszystko w niej rosnie, ale to juz zadanie dla zona, ja do tego paluszka nie przyloze. Mamy tylko zasypac wszystko klincem a nie piaskiem

Czemu wyrzucasz kule??? Kcialam sobie takie sprawic a Ty wyrzucasz... Czemu???

Milego dnia Madzen - dlugi weekend siem zaczyna po poludniu, lalalalala

Kule licha wyglądają coraz słabiej świeca ..... A jedna ciagle fruwa po ogrodzie
Madzenka 17:06, 29 maj 2013

Hogata napisał(a)

Oj soczyste te kolorki faktycznie
A ten powojnik masz juz długo?? Jak sie zwie?

Agato powojnik sadzony latem 2012 i zwie sie multi blue , polecany przez ASC