Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Pod Biało-Niebieską Chmurką moj Bawarski ogrod na wsi 16:24, 29 sty 2021

Do góry
Basilikum napisał(a)
juz kwitna
'Diana'

Co to jest ?
April podbija las... 16:24, 29 sty 2021

Do góry
April napisał(a)

Basiu, straciliśmy trochę kontrolę nad wielkością tarasu Jak byliście u nas to był w trakcie robienia? czy jeszcze nie?
Ale uwielbiam go, każdą deseczkę. To jak wchodzi w ogród. Mąż się śmieje że to jak pomost nad wodą, tylko zamiast wody falują trawy Z każdym sezonem ten efekt będzie, mam nadzieję, narastał.

Dla Ciebie zdjęcie ciut bardziej artystyczne, choć przy twoich to próbki przedszkolaka.

Tak był w trakcie robienia, ale to fajnie właśnie że jak pomost, z trawami będzie wygladał zjawiskowo.
Piękna lilia, kto by pomyślał że w lesie będzie jej tak dobrze, taka obfitość kwiatów..
A jeszcze zapytam przy okazji Twoje zawilce te z fioletem z tyłu płatków się rozrosły? Jaka to była odmiana?
Muszę sobie wyszukać.
Miłkowo - sezon 2016-2022 16:21, 29 sty 2021

Do góry
Milka napisał(a)

Cudne róże, cudne hortensje, cudne lilie. A ostatnie zdjęcie - bajka po prostu. Piękne miejsce do posiedzenia i do podziwiania.
Miłkowo - sezon 2016-2022 16:13, 29 sty 2021

Do góry
Milka napisał(a)

Alija, chyba wszyscy je wielbimy

Piękna ta hortensjowa rabata, wygląda, jak tort z wielką bezą na górze. Cudnie!
Bukiety 16:12, 29 sty 2021

Do góry
Danusiu to prawda U mnie zawsze w wazonie świeże kwiaty

Teraz takie ślicznotki

Pod Biało-Niebieską Chmurką moj Bawarski ogrod na wsi 16:10, 29 sty 2021

Do góry
'Arnld Promise'
Pod Biało-Niebieską Chmurką moj Bawarski ogrod na wsi 16:02, 29 sty 2021

Do góry
juz kwitna
'Diana'

April podbija las... 15:57, 29 sty 2021

Do góry
April napisał(a)

Koty raz tylko mi przyniosły myszkę i to chyba taką upolowaną przez psicę. To ona się od kretów i myszy.
Koty za to namiętnie polują na ogrodowe smoki czyli na jaszczurki. Bawią się nimi i ... niestety przynoszą do domu. Nie raz już musiałam biegać po chałupie za "prezencikiem" od moich słodkich futrzaków.
Dzielnie bronią smoków, zabieram z pysków bardzo często jeszcze żywe. Ale to walka z wiatrakami.

Czemu chcecie zrezygnować z drewna na tarasie? Jest znacznie przytulniejsze niż wszystkie inne nawierzchnie. Ja sobie bardzo chwalę. Poza tym pokazywanym, mam jeszcze taras z drugiej strony domu, więc wiem z autopsji że drewno niezależnie od strony świata, zawsze jest najbardziej przyjazne człowiekowi.
Tu kawałeczek widać tego drugiego tarasu, jest ryflowany i malowany.

Drewno jest cudowne, jednak nie wiem czy w miejscu ciągłego czyszczenia nie będzie przebarwień.
Wiesz, ciągle mamy pełno krwi przed oknami tarasowymi
Nasze oba koty przynoszą myszy, chwalą się nimi i dopiero na tarasie zjadają. Brrrr....
No zobaczymy, tarasy odsuną się na przyszły sezon więc poobserwuję je jeszcze.

Masz sprawdzoną różę do cienia??
Szukam takich co będą miały trochę słońca. U mnie Serby je osłonią.
Bawarka 15:55, 29 sty 2021

Do góry
Jest ten pierwszy

Wiec i w domku, troche radosci

Bawarka 15:52, 29 sty 2021

Do góry
Piwonia drzewiasta

Bawarka 15:50, 29 sty 2021

Do góry
Wystarczylo parenascie godzin ulewnego deszczu, dodatnie temperatury, a swiat za oknem, zmienil sie diametrialnie...Rano, po raz pierwszy od dluzszego czasu, zaczely spiewac ptaki...I to jest ten moment, w ktorym wiem, ze to juz blizej niz dalej. I chociaz jeszcze bedzie snieg po pas, to juz sie usmiecham do tego, co z wielka sila pcha sie do slonka....

Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 15:34, 29 sty 2021

Do góry
oliwka napisał(a)
No witam się Pani koleżanko. Ja też dopiero się obudziłam ze snu zimowego.
Dużo śniegu pada w tym roku i dobrze. Trochę nawodni ziemię. Udało mi się nawet pstryknąć kilka fotek i bałwana miałam na balkonie
Zima za to piękna w górach

Pozaglądam do Ciebie w wolnej chwili, jakoś tak teraz nie chce mi się ogrodowiskować
W górach zima najpiękniejsza! Bałwanka też mieliśmy
Córa lepiła.

Milunia w ogrodzie - z widokiem na rozlewisko 15:26, 29 sty 2021

Do góry
Ślicznotki - nie mogę się na nie napatrzeć

April podbija las... 14:50, 29 sty 2021

Do góry
April napisał(a)

Postanowiłaś się ujawnić Jak miło
Lubię wyzwania, ogród pozwala mi się odstresować. Jak jestem zmęczona tak że na czterech wracam do domu, czuję się najszczęśliwsza. Dopiero wtedy mózg produkuje serotoninę.

Tylko czemu większość naszego gatunku tego nie rozumie i patrzą z politowaniem jak przewalamy te tony glebyjakby za karę?!
April podbija las... 14:42, 29 sty 2021

Do góry
Mysza napisał(a)
Fajnie, że jesteś
Ogród przecudowny z tymi drzewami, daje niesamowity klimat.
Taras ...ach...tylko powzdycham.
Napisz czy koty znoszą Ci myszy? Nasze ciągle przynoszą zdobycze i niestety chyba zrezygnujemy z drewna na tarasie.

Koty raz tylko mi przyniosły myszkę i to chyba taką upolowaną przez psicę. To ona się od kretów i myszy.
Koty za to namiętnie polują na ogrodowe smoki czyli na jaszczurki. Bawią się nimi i ... niestety przynoszą do domu. Nie raz już musiałam biegać po chałupie za "prezencikiem" od moich słodkich futrzaków.
Dzielnie bronią smoków, zabieram z pysków bardzo często jeszcze żywe. Ale to walka z wiatrakami.

Czemu chcecie zrezygnować z drewna na tarasie? Jest znacznie przytulniejsze niż wszystkie inne nawierzchnie. Ja sobie bardzo chwalę. Poza tym pokazywanym, mam jeszcze taras z drugiej strony domu, więc wiem z autopsji że drewno niezależnie od strony świata, zawsze jest najbardziej przyjazne człowiekowi.
Tu kawałeczek widać tego drugiego tarasu, jest ryflowany i malowany.

Ogród w remoncie 14:41, 29 sty 2021

Do góry
To mój zestaw

April podbija las... 14:30, 29 sty 2021

Do góry
Margerytka40 napisał(a)
Kochana czapki z głów za walkę z terenem. Cudowne miejsce tworzysz. Aż wierzyć się nie chce, że suma sumarum w lesie można zrobić takie cudeńka. Właśnie chyba przestanę marudzić na moje 5 sosen. Tobie się udało to i ja dam radę

Postanowiłaś się ujawnić Jak miło
Lubię wyzwania, ogród pozwala mi się odstresować. Jak jestem zmęczona tak że na czterech wracam do domu, czuję się najszczęśliwsza. Dopiero wtedy mózg produkuje serotoninę.

April podbija las... 14:24, 29 sty 2021

Do góry
Catalinasdiary napisał(a)
Witaj Jolu! Ale się cieszę że założyłaś wątek. Czekam na więcej zdjęć, nowe plany na ten sezon i realizacje

Cześć
Zdjęć mam sporo, dopiero część przejrzałam wybierając czego nie wstyd publikować. A co do planów, to oczywiście cieniste rabaty. Suchy cień, półcień, który jest sporym wyzwaniem.
Każdy nowy gość dostaje fotkę

Przedziwny Ogród 14:15, 29 sty 2021

Do góry
AgataM napisał(a)
Dzisiejszy poranek....

Zostawiam swój zachwyt nad śnieżną zimą i pięknymi zdjęciami.
April podbija las... 14:15, 29 sty 2021

Do góry
anabuko1 napisał(a)

No są te twoje piękne puchate kotki
Widok na Las i ja podziwiałam i podziwiam dalej
A trawy brązowe w minionym roku też miałaś ?/
Pamiętam cudne je miałaś

Aniu stopniowo obsadzam las, co bardzo niepokoi mojego eMa
Trawy brązowe- pewnie masz na myśli rozplenice słoniowe Vertigo? Tak mam, kupuję co roku. Są absolutnie wspaniałe, warto w nie inwestować mimo że jednoroczne.
Mam w dwóch miejscach, z bambusami i z hortensjami. Ale jakoś nie mogę znaleźć fotek

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies