Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Od domowniczki do ogrodniczki ;-)

Od domowniczki do ogrodniczki ;-)

eVka 23:01, 19 maj 2021

Johanka77 napisał(a)

Uważaj co piszesz, bo On na pewno już po cichu czyta Ogrodowisko
Mój czyta.

To jest. buk?

Johanka, hahaha nie strasz! On raczej nie internetowy, w sensie czyta tylko swoje strony piłkarskie i komiksowe ale kto wie. Fora, fejsy, insta nie wie co to

No a dzisiaj szoping bambusowy, wpadły dwie wymarzone Fargesie, dwie różne odmiany. Już mialam iść do kasy, bo ja teraz szybko i konkretnie kupują, patrzę a mąż niesie swojego wymarzonego wyśnionego klona Shirasawy Aureum... Kasy szkoda mi było ale tak się cieszył, że z radością kupiliśmy.
Patrz jak się jara!

A to zakupy

Johanka, po lewej stronie fotki to buk Tricolor a te limonkowe listki to wiąz holenderski Wredei.
eVka 23:16, 19 maj 2021

nicol21 napisał(a)
To mówisz, że mąż dorósł do ogrodu Super!!!! Jak ja bym tak chciała, choć trochę. Nawe jeśliby to jeszcze te 2 lata miało potrwać, ale żeby dorósł .

Ależ ty masz pokoi i kącików do wypoczynku w tym swoim ogrodzie.
Super!
Te nowe meble bardzo fajne, z dywanem wygląda mega przytulnie.No i klon yw donicach- piękne i duże!

Poszerzone rabaty po wykopaniu grilla - czad! Nawet nie wiem na co patrzeć. Kompozycja z wiązem, bukiem tricolor i bordo-klonem wymiata.

Też uwielbiam takie słonce i granatowe chmury!

A co do sąsiadów - pewnie zaufali firmie, bo przecież profesjonaliści... i pewnie chcieli mieć ogród, którym nie trzeba się zajmować... Może z czasem będą chcieli zgłębić temat i poproawią byt roślin. Czasem do tego trzeba dorosnąć haha

Dorósł dorósł, naprawdę jestem z niego dumna i bardzo się cieszę, że mamy wspólną pasję. Trzymam kciuki żeby i Twój złapał bakcyla ogrodowego

Jeśli chodzi o kąciki ogrodowe, bardzo mi na nich zależało, żeby było kilka miejsc do odpoczynku w różnych częściach ogrodu.

Mebelki są super, wygodne i klimatyczne, te klony z donic yo tylko na chwilę, jeden już poszedł na nowe miejsce w ogrodzie a drugi czeka na wsadzenie. Dzisiaj doszedł kolejny - Shirasawy Aureum Nie mamy pomysłu gdzie go wsadzić ale coś się wymyśli
W drewnianych donicach będą bambusy.

Dzięki za tyle miłych słów! Ta kompozycja z bukiem, klonami tp tzw. aleja klonowa W sumie będzie 4 lub nawet 5 klonów palmowych, buk Tricolor i wiąz Wredei. Wszystko cięte i formowane żeby nie urósło za wielkie.

No ciekawa jestem jak finalnie będzie ogród sąsiadów wyglądał. Ja się cieszę, że posadzili kilka drzewek na granicy z moim ogrodem, będę miała gęściej wizualnie

Pozdrowienia

eVka 23:19, 19 maj 2021

Jak by ktoś szukał Doorenbosów wielopniowych, okazy IDEALNE!

I pojedyncze wieeelkie

eVka 23:21, 19 maj 2021

Takie cudo

I te wielkie kuliste klony

Chyba powinam zmienić nazwę ogrodu na ogród klonowy

Jak ja lubię takie spacery
Kamcia 23:29, 19 maj 2021

Ewcia,
Ile takie doorembosy kosztują w PL?
eVka 23:45, 19 maj 2021

Kamcia napisał(a)
Ewcia,
Ile takie doorembosy kosztują w PL?

Niestety nie popatrzyłam na cenę. Małe kosztują stówkę a takie wielkie niestety nie wiem.
Milka 10:50, 21 maj 2021

Ale Ty jesteś szybka z zakupami i jeszcze mężusia wkręciłaś niech całuje, pokocha i dba.
Wypoczywaj.
A zapomniałaś o selseri dla mnie, to jak do mnie wpadniecie, przytargasz kawałek, nie będę już szukać do kupna
eVka 14:24, 21 maj 2021

Milka napisał(a)
Ale Ty jesteś szybka z zakupami i jeszcze mężusia wkręciłaś niech całuje, pokocha i dba.
Wypoczywaj.
A zapomniałaś o selseri dla mnie, to jak do mnie wpadniecie, przytargasz kawałek, nie będę już szukać do kupna

No raz dwa i bambusy i klonik są. Bambusy zamowilam wcześniej a klon wpadł przypadkowo, bo była dostawa i stosunek ceny do jakości był idealny
Mężuś zainfekowany ogrodem, wprawdzie byliny i trawy to jeszcze nie jego bajka ale wszystko w swoim czasie

Odpoczywam

Martka 18:20, 21 maj 2021

Wow, Ewa, widok męża z klonikiem bezcenny, wiedziałam, że to się tak skończy super i brawo!
eVka 19:17, 21 maj 2021

Martka napisał(a)
Wow, Ewa, widok męża z klonikiem bezcenny, wiedziałam, że to się tak skończy super i brawo!

No i Marta wykrakałaś A najlepsze jest to, że idę z tymi moimi bambusami żeby je postawić na wózku, patrzę a jakiś przystojniak wynosi klona Aureum i podeszłam chcąc zagadać (jak to ja, a trzeba dodać, że byłam bez okularów), że wybrał najładniejszy egzemplarz, podchodzę, patrzę a to mój małżonek drogi klona wynosi. Uśmiałam się na maxa