To tulipany przed Ośrodkiem wsparcia dla niepełnosprawnych osobiście kupiłam, sądziłam jesienią 2019 r. 200 tulipanow 4 siatki Van Eiki. Wiosna dała kurzy granulowany obornik są piękne zdrowe sztywne. Fota zrobiona dzisiaj.
Zarasta ale nie mam kiedy zrobic tam porządków ciągle leje. Poszłam dzisiaj aby wypieki a tu deszcz luna.
Kocimietki maja rozne zalety. Np.kitcat rosnie niska i zwarta ale tez jest wrazliwsza.Piekna jest walkers low i na poczatku stoi a pozniej sie kladzie.Ale to wlasnie mi sie w nich podoba bo pieknie zakrywaja granice.
to jest ta sesleria z nasion? hmm niby podobna do skalnej z liści, ale te kwiaty zupełnie inne. Skalna ma zielone. Na tyle co mam seslerii nigdy mi się nie wysiały, podejrzewam że to jakiś mieszaniec się stworzył
Donice wodne stoja jeszcze puste. Tz te trzy nowe, bo jedna, ta starsza juz jest napelniona swieza woda. Cieszy mnie to, ze ptaki z nich korzystaja
Na prawo
Na lewo
Specjalnie dla Ciebie zmierzyłam od tui 1m, a w sumie od ogrodzenia 1,5m. Z lewej szczepiony grujecznik.
Ciemierniki lubią jak jest mokro więc u mnie tam będą miały warunki, ale posadziłam z boku hortensji a nie pod nimi bo tam mam wszystko upchane
Jeszcze mam jedno najwęższe miejsce dla hortensji- od tui 0,5m a w sumie w 1m z tujami. To takie przewężenie na rabacie. Jak hortensje dostają świeży kompost to nic im nie przeszkadza.