Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Działeczka w dużym mieście

Działeczka w dużym mieście

lilarose 23:28, 07 kwi 2021

i teraz zdjęcia drugiej rabaty, gdzie jest totalny szał różano-bylinowy
Tutaj chcę dosadzić różę Novalis (w miejsce Acropolis) i Geoff Hamilton.
Jeśli Crocus Rose pójdzie na tę sąsiednią biało-żółta rabatę, to tutaj tez wylądowałaby Desdemona
Mgduska 10:21, 08 kwi 2021

Crocus pasowałaby i tu i tu, ale Desdemona ma taki bardzo chłodny odcień, więc jeśli rabata z Jude już jest taka miękka, to może niech taka zostanie. Desdemona lepiej się chyba odnajdzie na tej kolorowej rabacie, gdzie nasz już czystą biel i chłodne odcienie różu i fioletu.
Novalis rośnie duży - 2 razy większy niż Acropolis, daj go gdzieś do tyłu.
Anda 23:41, 08 kwi 2021

lilarose napisał(a)

to może ją ciachnę tak w połowie, co? Tych brązowych liści nie obrywać? Kusi mnie, by to zrobić

Te brązowe liście same opadną Ogólnie możesz ją już przyciąć. Tzn. jak pogoda się poprawi Myślę, że cięcie o połowę będzie ok. Te liście, które przy dotyku „odpadną” możesz oberwać.
Ona się odrodzi. Laurowiśnie to twarde rośliny
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
lilarose 09:43, 10 kwi 2021

dobra, postanowione- Geoff Hamilton, Desdemona na różową- muszę tam jeszcze upchnąć Novalis. Nie wiem, jak tego dokonam, bo poczatkowo miałam wsadzić za Acropolis, (który mnie denerwuje, więc zdecydowanie stamtąd wylatuje)- to jest brzeg rabaty. Jak widzicie te 3 róże w bliskim sąsiedztwie?

lilarose 09:48, 10 kwi 2021

Anda napisał(a)

Te brązowe liście same opadną Ogólnie możesz ją już przyciąć. Tzn. jak pogoda się poprawi Myślę, że cięcie o połowę będzie ok. Te liście, które przy dotyku „odpadną” możesz oberwać.
Ona się odrodzi. Laurowiśnie to twarde rośliny

dzięki Ewa za wsparcie
lubię tę laurowiśnie w tym miejscu, więc wolałabym, by mi nie robiła takich numerów
Chyba już ją dziś przytnę- niech się zbiera
April 04:14, 07 maj 2021

Widzę że u ciebie róże na tapecie Ja już przeszłam ten etap i jakoś mnie nie wciągnęły. Pewnie z powodu trudnych warunków uprawy w moim ogrodzie. Nie udało mi się osiągnąć oczekiwanych efektów.
Ale te rabatki co pokazałaś, super kolorystycznie wyglądają. Przetacznikowce wysokie u ciebie rosną? Jakie masz odmiany?
Kasya 05:45, 07 maj 2021

lilarose napisał(a)
i teraz zdjęcia drugiej rabaty, gdzie jest totalny szał różano-bylinowy
Tutaj chcę dosadzić różę Novalis (w miejsce Acropolis) i Geoff Hamilton.
Jeśli Crocus Rose pójdzie na tę sąsiednią biało-żółta rabatę, to tutaj tez wylądowałaby Desdemona

Bardzo lubie takie rabaty
Przetacznika tu robia fajne zamieszanie
lilarose 22:53, 08 maj 2021

April napisał(a)
Widzę że u ciebie róże na tapecie Ja już przeszłam ten etap i jakoś mnie nie wciągnęły. Pewnie z powodu trudnych warunków uprawy w moim ogrodzie. Nie udało mi się osiągnąć oczekiwanych efektów.
Ale te rabatki co pokazałaś, super kolorystycznie wyglądają. Przetacznikowce wysokie u ciebie rosną? Jakie masz odmiany?

Jola, u mnie gliniasta ziemia, wiec róze powinny rosnac dobrze. Na razie czekam na spektakularne efekty, bo dla wiekszosci, to bedzie 3 sezon.
Czyli to bedzie TEN sezon
Ale oczywiscie wciąz coś dokupuję, chociaż juz miejsca nie mam za duzo. Wszystkie żeście tak reklamowały Novalis, że nie miałam wyjscia
Przetaczniki mam Charlotte i First Choice- oba fantastycznie wygladają i kwitną caluteńkie lato
lilarose 23:00, 08 maj 2021

Kasya napisał(a)

Bardzo lubie takie rabaty
Przetacznika tu robia fajne zamieszanie

Przetaczniki sa fajne, potwierdzam.
Kupiłam sobie jesienia jeszcze przetacznikowiec syberyjski- jestem go bardzo ciekawa
lilarose 22:06, 03 cze 2021

przyszłam na chwilę do swojego wątaska wrzucić kilka fotek i pokazać, że mi jeszcze działki nie odebrali
jak wszyscy widzimy, ociąga się ta wiosna bardzo-nie inaczej jest u mnie.
Clematis Guernsey Cream kwitł na mojej działce zwykle na majówkę- w tym roku dopiero teraz szaleje