Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Tess"

Co z tym ogródeczkiem począć 22:58, 27 maj 2013

Do góry
Jarząbku czy to z zawijaskiem bukszpanowym ostatecznie postanowione? Bo jak masz tam mało słońca, to mnie się podobuje przy trzmielinach kiścień zeblid. Madżenka ma takie w nogach trzmielinowych. I ja też już zeblidy mam
https://www.ogrodowisko.pl/watek/2550-kiedys-tu-cz-ii-madzenie-ogrodnika?page=39#post_0
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 22:55, 27 maj 2013

Do góry
Tess hakone dostała drugą szansę. Poszla w nogi buka tricolor, w ilosci 5 sztuk (na razie trudno mówić źe to są sztuki) i będzie tworzyć w przyszlości piękną skarpetę..... Powinnam napisać w nieokreślonej przyszłości...
Kubusiowo 22:52, 27 maj 2013

Do góry
Gosiek, ale super sprzęcior! A jakie cudne zdjęcia robi, no, no.
Małżowa lustrzanka nie wytrzymała upadku na beton z wysokości prawie 3 metrów. Może to dobry moment na porządny zakup?
Niezapominajki masz ode mnie, tak. Sama Ci je wcisnęłam, bo tak myślałam, że będą do Kubusiowa pasować. I pasują
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 22:42, 27 maj 2013

Do góry
To u Ciebie nie pada? U mnie leje prawie nieustannie.
U Ciebie jednej jestem na bieżąco. Mogę tylko napisac, że cudnie jest, ale Ewy-Jarząbka tym nie przebiję
Gdzieś pisałaś, że marnie Ci rośnie Stripe It Rich. Też ją mam (od ubiegłego roku) i jest tragicznie marna. Też myślałam, by ją wyciepać, ale doczytałam, że potrzebuje roku-dwóch, żeby dać reprezentacyjną kępę.
W Gąszczu u Tess 22:33, 27 maj 2013

Do góry
Heloł, Madżenko, heloł.

Evochichonku, milin jeszcze nie kwitnie – za wcześnie. Kiedyś na pewno uda nam się spotkać, też bardzo tego chcę. Piękny ogród stworzyłaś a jeszcze piękniej go pokazujesz.

Beatko, lustro nieustająco w fezie marzeń. Tylko. Małż czasu nie ma, a ja raczej z tych technicznych jestem, więc lustro musi poczekać.

Grabulki, przesadzasz Ale to miłe, nie powiem.
Ta azalia to NN – niestety, nie zapisałam nazwy, a jest u mnie od wielu już lat. Ale ona nie wygląda tak przez cały czas – w miarę kwitnienia robi się raczej żółta z miedzianym odcieniem.

Agentko, odpozdrawiam

Irenko, azalia rzeczywiście ładna, ale kolorystycznie jednak tu na tej rabacie, nie pasuje.

Izo-Kukliku, dzięki za fajny pomysł. Wprawdzie tej rabacie brak głównie czegoś zimozielonego wyższego z tyłu, ale pomysł z funkią bardzo mi się podoba. Może wkomponuję je w kopytnik, bo późno wychodzą?

Madżenko, kwieciście jest, powiadasz? No, obecnie, w porównaniu z erą przedogrodowiskową to u mnie jest szał kolorów

Agnieszko, dziękuję. Połączenie białego z żółtym takie sobie, ale tylko takie tulipany jesienią rzutem na taśmę kupiłam. Zamierzam zamienić w tym roku na róż.

Gosiniak – rada pewnie dobra, ale spóżniona Żurawki citronelki zagęściłam jednak. Generalnie rabatę w przedogródku aktualnie przerabiam. Byłaby już gotowa, ale u mnie leje dziś i lało wczoraj po południu. Wyrzuciłam stąd bordowe żurawki. Nie chciały rosnąć w takim cieniu i błocie. To Georgia Peach .

Kasiu-Boćku, florovit dobra rzecz, już dwa razy dostały. Ale teraz nie mogę im go zapodać, bo mają nieustający nadmiar wody.

Ozzi, fajny pomysł z wiosennymi cebulowymi. Ale ta rabata już nie wygląda tak, jak na zdjęciu. Wygląda… zupełnie inaczej Jak skończę, obłocę. Kopytnik rządzi

Witaj, Karola. Mam nadzieję, że „okolice Puszczy Kampinoskiej” to raczej gdzieś z mojej strony.

W Gąszczu u Tess 06:39, 27 maj 2013

Do góry
Tess heloł
W Gąszczu u Tess 18:03, 26 maj 2013

Do góry
Witaj Tess Piekna kolekcja roślin! Co do żółto-pomarańczowej Azali NN, może to cudnie pachnąca Azalia Sunte Nectarine ? Mam taką samą ale nie jestem pewna do końca- moja rozkwita z kulistych pąków.
Pozdrawiam i zapraszam do mojego wątku
W Gąszczu u Tess 21:22, 24 maj 2013

Do góry
Tess napisał(a)

A mnie się tak nasunął taki pomysł - by na wiosnę już zaczynało się coś ciekawego dziać, wokół cisów zrobić dwa poletka z wczesno wiosennych niewymagających cebulowych np. śnieżnik, szafirki a nawet przebiśnieg, z tyłu zaś cały pasek może być z tych białych tulipanów. Zanim trawy wzejdą cebulowe zrobią swoje, a takie dwa ładne akcenty będą przyciągać wzrok i odciągać od miejsc mniej atrakcyjnych.

A z przodu citronelek i tak dodałabym obwódkę z kopytnika
Mój mały raj na ziemi :) 10:47, 20 maj 2013

Do góry
ANIU (z zielonego...)
oj tak, jednoroczne stanowczo ratuja sytuację

TESS
twardzelka Jesteś

NESKA
no z tym czasem to jakiś przekręt jest.... ale weekend miałam szalenie relaksujący ! piknik w p[rzedszkolu, rowery, goście , a więc leniuchowanie na tarasie ....

ŁOSIU
na mszyce już pryskałam, ale kto wie czy nie zaatakują !?
dzięki za nazwę preparatu

ANA (art)
jetsem tak do tyłu, że nie wiedziałam o dniach Komorowa.... w niedzielę Danusia mi powiedziała..... bramę mogę otworzyc, bo w końcu komorowianka jestem
zresztą i Ogrodowisko zapraszam do mnie, bo to ten sam dzień chyba.....?

AGNIESZKO
senkju kochana ! jak miło

LENKO
dziękuję !!! tras się klaruje tylko kiedy M mi go wykona....?

W Gąszczu u Tess 15:04, 18 maj 2013

Do góry
Tess żurawki gęściej nie sadź, ja swoje takie mikrusy w zeszłym roku kupiłam, a teraz to bukszpanowych kul prawnie nie widać, tak się rozrosły, teraz wiem że trzeba trochę rzadziej sadzić. Słynne Rh mam i też mi tak pięknie kwitnie jak u ciebie, a żurawki bordowe to jaka odmiana?
Igiełkowy ogródeczek 14:49, 18 maj 2013

Do góry
Bociek- nie było wyjścia, chciejstwa zawsze się zmieszczą, bo muszą

Gabisia- wszystko na razie maleńkie, ale jak się rozrośnie, bo taki jest plan......roślinki dopiero pokażą swój urok.

Ewelinko- o to będę podglądać, ja jeszcze swoich nie uszczykiwałam, ale w najbliższym czasie zajmę się tym, mam nadzieję, że zrobisz relację

Aniu- właściwie to już posadziłam, paru roślinek jeszcze brakuje, obfocę jak słonko wróci, pada u mnie, nie do uwierzenia a miał być upał.

Tess- zmieszczę, rabatki przecież poszerzałam, jeszcze mi brakuje trochę roślin, ale pomału się zapełnia

Donia- dobre i to, każde zakupy cieszą, ja dziś sobie 4 małe trzmielinki kupiłam i też jestem zadowolona
W Gąszczu u Tess 23:28, 17 maj 2013

Do góry
Tess napisał(a)

A to różanecznik, który na O. mają chyba wszyscy.

Ale ładne połączenie białego z żółtym.
W Gąszczu u Tess 23:23, 17 maj 2013

Do góry
Tess ależ kwieciście u Ciebie. Azalie powąchałam i zmykam
W Gąszczu u Tess 19:44, 17 maj 2013

Do góry
Tess napisał(a)
Obiecane fotki

Zagęszczona rabata w przedogródku. Odkryłam przyczynę kiepskiej kondycji bordowych żurawek. Za mokro Citronelkom taka wilgotność pasuje, bordowym niestety nie.

Białe tulipki na tle kopytnika

Jak tak mokro to moze hosty , posrodku jakas o wazowym pokroju...co myslisz?
Boćkowe perypetie ogrodkowe 19:32, 17 maj 2013

Do góry
Loosiuu napisał(a)
Aaaa to co innego jak begonie przy kulkach Tam wyglądały pięknie

Filip, w tym roku ide w roz Ale na ten roz to trzeba poczekac, te moje begonie to niemowlaczki jeszcze, ale podlalam im florovitu, wiec powinny szybciunio utyc

Marzena2007 napisał(a)
O Bociek znów przyleciał
Ja jestem też matką maturzystki... Bo moja postanowiła lepiej chemię rozszerzoną zdać.... I po co? Aby zmienić uczelnię..... Kto to widział, żeby można było maturę 5 razy zdawać!!! Za moich czasów......

Ambitna bestyja ta Twoja dziecka Gratuluje corci Madzen,co nie... za naszych czasow to fszystko bylo inne

asc napisał(a)
Bociuś, maturalne tematy przeskoczyłam, ale docofałam do podwójnego gazu.... przyciachane fryzury i zieloniutki trawniczek.... no po prostu w tym roku jest na podkładach idealnie Wszyscy kulki, a bociek w prostopadłościany... Naprawdę jest piknie

Anek, dzieki Koffana, ale do idealu to jeszcze hohohohoho...Kombinujem coby ozywic jedna czesc kolejowej. Jutro pokaze, bo skonczylam podlewac i nie chce mi sie lezc w to mokre

ewa004 napisał(a)

U mnie też gites, jeszcze jutro biologia i niemiecki i koniec koncertu ;D

No i jak niemiecki? Bo, ze biologia OK to juz wiem

JulkAd napisał(a)

Boćku dziękuję bardzo za próbę identyfikacji....czekać cierpliwie bendem

Cala przyjemnosc po mojej stronie

Tess napisał(a)
Bociek, czy ja już pisałam, że nowa rabata mnie powaliła?
Chyba tak...
Ten prostokąt na kolejowej jest super.

Tessi, tak mi dobrze tak mi pisz Dzieki, dzisiaj ja uzupelnilam o cosik i jutro pokaze. Jeszcze nie jestem w 100% zadowolona. Przeszkadza mi jalowiec, ale na razie musi zostac. Chce go wymienic na rodka, ale musze Zonowi dozowac emocje bo mi jeszcze szlaban na zielenine postawi

Czy ja wiem czy super ten prostokat... on tez jest do kasacji...

Evchen napisał(a)
Byłam Odciskam kciuk pod clematisem Fotki kostrzewy sinej będą u mnie wieczorem, wpadniesz?

Jasne, zaraz zajrze

Marzena2007 napisał(a)

To samo tylko na innej uczelni... Zresztą na tę na którą się dostała tylko nie złożyła dokumentów.... Dlatego nie rozumiem Sorki Bociuś za wywody

Nawijaj Madzen ile wlezie, ja lubie pgaduchy

gierczusia napisał(a)
Ale siem uśmiałam .. Ja szlam siem maturować , ale do komisji ... .. A jakby mój synuś kciał zdawać filozofię , to bym mu to chiba młotkiem z głowy wybiła .... A tak serio .. Dziwny przedmiot maturalny , przynajmniej moim zdaniem.. Zresztą potem u mnie w pracy rozgorzała dyskusja dlaczego ńie ma matury z wf.. ... Noo wiecie , szkoła sportowa

O Kryste, Pani Psorka. Dzin dybry Tez uwazam, ze to przesada, ale nawet mnie nie dziwi, mnie juz malo co dziwi

W Gąszczu u Tess 10:59, 17 maj 2013

Do góry
Tess napisał(a)

O to mi chodziTesiu, że azalia to się domyślam, ale jaka? Jaka piękna!!!
Dla odmiany czas na zmiany... 08:17, 17 maj 2013

Do góry

irena_milek napisał(a)
pomocnik i całą reszta urzekająca donicę dałabym większą

witaj Irenko..nad donicą myślę...tzn. kupuje większą..pozdr.

martaibartek napisał(a)
Pomocnik- czad!!! pobieraj tantiemy bo i ja go skopiuję

Ja rabatę pod oknem bym powiększyła, moim zdaniem jest mała i nie ma efektu choć roślinki na niej piękne!

...Marta ,kopiuj do woli....co do powiększenia rabaty, to chyba raczej odpada, to narożnik jest .

Tess napisał(a)
Ależ ruch! Furtka się nie zamyka

....tylko gospodyni gdzieś się podziewa

EwaG napisał(a)

Czy ten pomocnik jest zrobiony z palet? Fajnie wygląda.

tak Ewo...pomocnik z palet...i witam w moich skromnych progach

MilenaP napisał(a)
Witaj Betka
Pooglądałam i mam takie przemyślenia: bukszpana musisz dać do dużo wyższej donicy, a na rabatce pomiędzy kule bukszpanowe wsadź coś na nóżce, ale nie za wysokiej. Może trzmielinę lub różę (jeśli nie jest tamza mało słońca). Obwódkę rabaty zostaw z żurawek, tylko jeden rodzaj. A środek gęsto wypełnij niską, jasną trawką Co Ty na to? Nie byłoby przekombinowane, a jednocześnie uporządkowane. A zakupu klona nie żałuj, bo to jest fajne drzewo, dla którego na pewno znajdzie się miejsce w ogrodzie pozdrawiam

Hej Milenko...być może jutro rusze na poszukiwania donicy.....bo chwilowo uziemiona jestem...a na dodatek patrzę wczoraj a w bukszpanie mrówki się zadomowiły:-/...co do rabaty to uporzadkować musze ...żurawek jaśniejszych poszukać...chociaż ta creme brule dość dobrze wygląda...ale mam ją tylko jedną...zakupu klona nie żałuję...przyda się w innym miejscu....wszak u mnie terenu do zagospodarowania trochę jest...buziolki
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 08:01, 17 maj 2013

Do góry
Rench napisał(a)
Agnieszko,z tym anyżkiem nie jest aż tak źle,ja dotychczas kojarzyłam z herbatką na wzdęcia dla dzieci
Ale kiedyś zrobiłam zapiekany z serem feta i był całkiem niezły

Rench, zapodaj przepis w kuchni ogrodowej, może się kiedyś skuszę i przekonam.

noemi napisał(a)
Aga , Ty to robisz takie czary mary podziwiam Cię a różanka fanie wygląda , krzaczki podrosną ... nie wiem , gdzie ona jest ...od strony tarasu ? i będą potrzebowały podpór?

a co do płotka, ach Ci Nasi M. .... dowcipni są bardzo ... ale płotek nie jest zły, najważniejsze , żeby spełniał swoją funkcję

Magda, co masz na myśli pisząc "czary mary"???
Różanka od strony tarasu. To róże Bernstein, ok. 60 cm mają, więc bez podpór. Jest ich tam 21 szt.
Płotek zły nie jest, ale mógłby być lepszy

Tess napisał(a)
Ja też ściółkuję trawą. W ubiegłym roku bez gazet, teraz już z.
Może z tego płotka plecionkę zrobić? Wiesz, taką jak w skansenach.

Tess, plecionka to niezły pomysł,ale kto znajdzie czas na plecienie, he he.
Zielony galimatias 03:49, 17 maj 2013

Do góry
Tess napisał(a)
Ev, ale cudnie!
BB zgapiam, rewelacja. Zauroczyły mnie koronkowe kwiatuszki wiśni czy jabłoni.
A serby kiedy pokażesz?
Buziaczki

Tesiulka, zgapiaj Materydjo ależ jestem happy, że ktoś zgapia ode mnie! zwłaszcza, że pomysł na obsadzenie pojawił się od razu, bez namyślania i szkicowania. Wniosek - muszę zaufać intuicji

A serby pokażę, zwłaszcza, że oplotło je jakieś paskudztwo, chyba przędziorek?.. wygląda jak pajęczyna....
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 00:03, 17 maj 2013

Do góry
Ja też ściółkuję trawą. W ubiegłym roku bez gazet, teraz już z.
Może z tego płotka plecionkę zrobić? Wiesz, taką jak w skansenach.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies