Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Luki"

Ogrodnik Mimo Woli cd 17:22, 28 lis 2013

Do góry
Zaległości nadrobiłem, mały 'żwirek' zobaczyłem Spa dla ptaszków świetne, a tak na prawdę nie wiedziałem, że takie ptaszki, które wmieniłaś w ogóle istnieją Ja rozpoznam dzięcioła, wróbla, sikorke i sroke, ornitolog ze mnie żaden. 3 rok obiecuję sobie, że zrobie sam karmnik, może się w końcu uda...
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 17:18, 28 lis 2013

Do góry
Nie wierze, że ten tydzień dobiega końca i dla mnie praktycznie już się zakończył. Co najlepsze maksymalnym sukcesem. 70% semestru załatwiona w jeden dzień to chyba mój najlepszy wynik.
Pod koniec tak się nakręciłem, że zaliczałem projekt godzine i sam prosiłem o kolejne pytania bo z Konstrukcji stalowych musiała być piątka
Siedzę i nie wiem co mam zrobić z wolnym czasem... dziwne uczucie Jeszcze tylko 2 egzaminy w przyszłym tygodniu i koniec edukacji na tym poziomie.

Czas najwyższy zabrać się za plan ogrodu i przygotowania świąteczno urodzinowe.
Tak ostatnio myślałem, że bardziej opłacałoby się wyjechać w jakieś ciepłe kraje, niż finansować prezenty na urodziny siostry, taty i chrześniaka i na koniec świąt

Plan na jutro to okrywanie tego co najcenniejsze, bo jednak już troszkę mrozi i wybrać się do leśniczego po dobra leśne
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 17:47, 27 lis 2013

Do góry
Luki napisał(a)
Myśle, że o miano najciemniejszej żurawki wśród nowości może konkurować Coco dostępna raczej tylko w Anglii w przyszłym roku i Black Taffeta w Polsce już od wiosny

ładne, chociaż u siebie ich nie widzę
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 15:43, 27 lis 2013

Do góry
Myśle, że o miano najciemniejszej żurawki wśród nowości może konkurować Coco dostępna raczej tylko w Anglii w przyszłym roku i Black Taffeta w Polsce już od wiosny
Najciemniejsze żurawki jakie widziałem na żywo to Obsidian, Black Beauty, Creole Night i Kira Black Forest
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 15:17, 27 lis 2013

Do góry
Brak mi słów, aby opisać mój zachwyt... Cudownie po każdym względem. Lustro prezentuje się bardzo elegancko, a w przyszłym roku klonik będzie pięknie się przeglądał.

Jeżeli chodzi o nowości na przyszły rok to dostępna będzie bardzo ładna pomarańczowa żuraweczka 'Honey Rose' z białymi kwiatami oraz żołta odmiana Lime Ruffles o liściach o wiele mocniej pofalowanych od Lime Marmelade.
Myśle, że również idealnie pasowałaby odmiana żurawki z seri miniaturek 'Blondie' o ciemnych liściach i pięknych białych kwiatach, ale chyba jeszcze nie będzie u nas dostępna w przyszłym roku.
Odmiany oczywiście ze stajni Terranova Nurseries
Ogród Sylwii od początku cz.II 17:30, 25 lis 2013

Do góry
Mmmm jaka ta rabata ze stożkami i kulkami jest cudowna Właśnie taką bym u siebie widział, może za kilka lat.
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 07:59, 25 lis 2013

Do góry
Nie spodziewałem się, że jak wyjde z domu o 6 zastane śnieg pod nogami... brrr zimno
Dogonić marzenia, czyli końca nie widać 07:58, 25 lis 2013

Do góry
Witaj Lylly
Czekam na ciąg dalszy historii bo zapowiada się bardzo ciekawie
Ogrodnik Mimo Woli cd 22:54, 24 lis 2013

Do góry
Aniu dobrze piszesz. Niestety z roślinami jak z jedzeniem,w dzisiejszych czasach w większości bez chemii się nie wyprodukuje. Czasem zdarzają się male szkółki, które używają ewentualnie nawozów sztucznych, ale nie oszukujmy się nowości tam raczej nie znajdziemy. Na samym początku też traciłem rośliny głownie z niewiedzy. Pierwszego rh zalałem na amen, bo Pani w sklepie powiedziała, że lubi wilgotno, a że w ogrodzie piasek to Łukasz podlewał dwa razy dziennie, aż krzaczek zgnił. Bylin straciłem dziesiątki również z niewidzy i własne głupoty kupując wszystko co mi się podoba nie zapewniając odpowiednich warunków.
Za chemią też nie przepadam jednak jak wszystkie kwasolubne zaczęły mi chorować na grzyby, trzeba było jakoś ratować. Nie zapeszam, ale w tym roku nie wydałem grosza na środki ochorny roślin. Jednak nawozy u mnie to podstawa, przy piakach 6 klasy nic ładnie nie rośnie, a bardziej ekonomicznee jest nawożenie niż kupowanie masy ziemi w workach.
Nie mam co porównywać liczby roślin i wielkości ogrodu, ale gdy jakaś plaga zaatakuje jakoś trzeba się bronić, aby nie stracić zbyt wiele.
Dobrze nie mój wątek, a za bardzo się rozpisuje
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 19:33, 24 lis 2013

Do góry
Luki napisał(a)
Nazwe lampek sobie zapisze, moja kurtyna światełek działała jeden sezon. W kolejnym roku kabel się kruszył, a były to lampki zewnętrzne wcale nie najtańsze. Możliwe, że powodem było silne oblodzenie lampek, ale mimo wszystko powinny wytrzymać.
Czekam na twoje światełka uwielbiam adwent właśnie za oświetlone domy, przypominają mi się czasy jak prawie każdy dom był 'obklejony' kolorowymi światełkami i wieczorami biegało się z lampionem na roraty
Teraz niestety z roku na rok coraz mnie światełek w okolicy ...

U nas z roku na rok coraz wiecje lampek. Wkoło powstają nowe domu i każdy cieszy się świetami i lampkami w nowych domach
Uwielbiam adwent i uwielbiałam biegać w dzieciństwie na roraty
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 19:06, 24 lis 2013

Do góry
Luki napisał(a)
Nazwe lampek sobie zapisze, moja kurtyna światełek działała jeden sezon. W kolejnym roku kabel się kruszył, a były to lampki zewnętrzne wcale nie najtańsze. Możliwe, że powodem było silne oblodzenie lampek, ale mimo wszystko powinny wytrzymać.
Czekam na twoje światełka uwielbiam adwent właśnie za oświetlone domy, przypominają mi się czasy jak prawie każdy dom był 'obklejony' kolorowymi światełkami i wieczorami biegało się z lampionem na roraty
Łukasz a ja u siebie nie spotkałam się z oświetlaniem domów w adwent, a raczej w ostatnim tygodniu przed świętami
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 19:01, 24 lis 2013

Do góry
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 18:54, 24 lis 2013

Do góry
Danusiu planu ogrodu jeszcze nie wklejałem, jest w trakcie tworzenia. Dużo wymiarów jeszcze brakuje, geodeta by się przydał Jak przeżyje ten tydzień na uczelni skończe plan ogrodu

Marzenko mam za sobą kilka bardzo złych wyborów w życiu i nie chcę już powtarzać błędów. Staram się teraz ważne decyzje kilka razy przemyśleć.
Bardzo dziękuje za wsparcie Od razu więcej sił w człowieku, może skończe dzisiaj projekt...

Jeszcze jutro egzamin... chyba będę musiał nauczyć się pić kawe

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 16:49, 24 lis 2013

Do góry
Strasznie mi miło u mnie niestety w ostatnim czasie mało się dzieję, ogród 'zamkięty' na okres zimowy i deficyt czasowy robi swoje. Jak będzie potrzebna jakaś rada kolorystyczna co do odmiany żurawek to zapraszam
Mój skromny ogródek 16:13, 24 lis 2013

Do góry
Przybiegam z rewizytą
Zobaczyłe bardzo dużo ciekawych roślin, dużo kulek w formie tawuł i tuji już jest róże i dalie również piękne. Wyczytałem, że na wiosne będziesz wytyczała rabaty co będzi słusznym posunięciem bo troszkę tego brakuje. Resztą sposoba Ci się tyle roślin, ze co chwile będziesz pomniejszać trawnik, a kompozycje same będą powstawać Będę śledził wiosną zmiany z wielką ciekawością. Z chęcią pooglądam jeszcze jakieś zdjęcia z ogrodu jeżeli posiadasz
Pozdrawiam.
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 16:07, 24 lis 2013

Do góry
Marysia napisał(a)
Witaj Łukaszu
Od dawna wchodzę na Twój profil ale bez wpisów, ponieważ dopiero od wczoraj mam swój profil i mogę wpisać swoje odczucia odnośnie Twojego pięknego ogrodu. Jest on bardzo zadbany, uporządkowany
kolorystycznie, ze smakiem. Podoba mi się bardzo zwłaszcza żurawki masz ich dużo i są przepiękne Zapraszam do siebie do mojego skromnego ogródka.

Witaj Marysiu
Bardzo mi miło, że odwiedzasz mój wątek podczas gdy wiele ciekawszych ogrodów jest na forum.
Kolorystyczny porządek może jest jeżeli ktoś lubi nadmiar kolorów . Ja najbardziej chciałbym mieć ogród bardzo minimalistyczny i drugi kolorowy, takie zachcianki chyba tylko Danusia potrafiłaby połączyć w jedną całość.
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 16:04, 24 lis 2013

Do góry
Dokładnie Aga na szczęście dało się porozmawiać w sposób przyjazny dla mojego interesu i bez nazwisk

Kasiu święte słowa, najgorsze kierować problemy do konkretnej osoby Z tym kalkulowaniem też coś jest i chyba dobrze mi idzie bo pełnie rolę skarbnika

Agata coś zbyt często proste rzeczy sprawiają duże kłopoty, ale trzeba się nauczyć je przezyciężać

Aniu przez studia cały czas trenuje dyplomacje. Trzeba tak przedstawiać swoją wiedzę, aby nie wyszły na jaw jej braki , kilka razy na samym początku sam podkopałem pod sobą dołki i były problemy. Trening czyni mistrza jak to mówią
Dziękuje za wspracie, szkoda że niektóre firmy nie chcą wspierać studentów, ile bym teraz dał np za taką nakładke RFD, ale promocja dla studentów wręcz powala na kolana

Kondzio masz racje, ale jak już skończę studia to brudy mojego wydziału nie będą mnie obchodzić
Ogrodnik Mimo Woli cd 23:13, 22 lis 2013

Do góry
Z tym wózkiem przypomniała mi się śmieszna sytuacja z wujkiem. Wchodzi do sklepu "Poproszę najlepszy wózek jaki macie i dobrze by było gdyby miał klimatyzację" Mina sprzedawczyni była bezcenna
To co twój ma klimatyzacje
Kwiatowy ogródek Monteverde 23:13, 22 lis 2013

Do góry
Luki napisał(a)
Jak tak dalej pójdzie z tymi różami to w końcu jakąś posadze w przyszłym roku, a bronie się 'ręcami' i nogami

Mógłbyś jakąś piękną posadzić w ogrodzie jako soliter np. oczywiście bardzo pachnącą i żeby kwitła cały czas
Kwiatowy ogródek Monteverde 23:10, 22 lis 2013

Do góry
Jak tak dalej pójdzie z tymi różami to w końcu jakąś posadze w przyszłym roku, a bronie się 'ręcami' i nogami
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies