Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ana_art"

Rododendronowy ogród II. 09:30, 24 lut 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
Bożenko u mnie też mrozik -4,9 do tego mega mgła, ale zapowiadają że wciągu dnia ma być słońce

U mnie jak wczoraj przymroziło to ziemia tak twarda sie zrobiła jak lód i przez cały dzień nie rozmarzła a w nocy znów przymroziło.Aż zdziwona jestem że po jednej nocy tak to zmrożenie trzyma , musiał byc spory mróz, u Ciebie też całkiem niemały.
Rododendronowy ogród II. 09:29, 24 lut 2014

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Nigdy nie grałam w żadne gry , ja uważam że na szczęście w życiu nie ma co liczyc i liczę tylko na siebie.
mój nauczyciel od matmy zawsze nam mówił Chcesz grać w lotto, wypelnij kupon, a kwote za losownie włóż do skarbonki, wygrana murowana
już se pożyczyłam bo jestes dla mnie mentorem RH
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 09:28, 24 lut 2014

Do góry
ana_art napisał(a)

tak to te same thujki, sama jestem pod ich wrażeniem Co im zrobiłam? nie wiem, może sie wystraszyły, bo im groziłam że jak się nie wezmą w garść to je wywale
a tak poważnie dbałam o nie, dalam im mikroryze (nie wiem czy to pomaga bo zdania są podzielone) dostawały nawóz doglebowo, dolistnie i duuuużo wody

To bardzo solidnie o nie zadbałaś. Lubią rzeczywiście obfite podlewanie, nawozy zawsze dobre a mikoryza podobno głownie dla rh nie jest skuteczna, natomiast podobno (tak czytałam ) bardzo dobra dla róz.
Rododendronowy ogród II. 09:26, 24 lut 2014

Do góry
Bogdzia napisał(a)
U mnie znów mroźno w nocy było a teraz pochmurnie teraz zero stopni.
Bożenko u mnie też mrozik -4,9 do tego mega mgła, ale zapowiadają że wciągu dnia ma być słońce
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 09:24, 24 lut 2014

Do góry
zapożyczone z wątku Bogdzi cobym miała ściągawkę pod ręką

Bogdzia napisał(a)
Obiecałam Alisonkowi dzis zdjęcia . Chodzi o opryski wykonywane na roślinach które po zimie sa żółte albo wogóle kiepsko wyglądają. Więc ja opryskuję głównie mieszanka dwóch nawozów jak widac na zdjęciu są to Florowit taki ogólnego stosowania i Florowit dla iglaków który jest nawozem kwaśnym . Rozpuszczamy w wodzie robiąc nieco słabszy roztwór niż pisze na opakowaniu. Poniewaz stosujemy dwa nawozy to też zmiejszamy odpowiednio ilosc ja daję więcej florowitu z tego duzego baniaka a mało z mniejszej butelki. Zamiast nawozu do iglaków można dodac kilka kropli soku z grapeifrutta lub cytryny

Można zamiast tych mieszanek z pierwszego zdjęcia zastosowac nawóz dolistny do rh (na zdjęciu po lwej stronie) , mozna też dodac i jest to wskazane troche żelaza ( po prawej stronie zdjecia)

Opryskujemy krzaki co kilka dni 4-5 az do momentu gdy liście bedą bardziej zielone.
Uwaga: takie opryski robimy tylko po zimie , absolutnie nie na nowe młode listki.
Rododendronowy ogród II. 09:24, 24 lut 2014

Do góry
ana_art napisał(a)

Bożenko zabiore to do siebie do wątku, zeby mi nie uciekło swoją drogą nigdy nie widzialamżelaza z florowitu....

Zabierz specjalnie zdjecia zrobiłam bo wiele osób pyta.
Rododendronowy ogród II. 09:23, 24 lut 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
a w lotto grasz? może warto zatem ja się smiałam wczoraj do dziewczyn że w zasadzie nic nie ryzykują,albo się przyjmie albo nie.
Wiem że pisałaś ale ja mam sklerozę, jaki nawóż granulowy stosujesz do rh?

Nigdy nie grałam w żadne gry , ja uważam że na szczęście w życiu nie ma co liczyc i liczę tylko na siebie. Nawozy moje ulubione pokażę na zdjęciach ale każde inne przeznaczone dla rh sa też dobre.

Rododendronowy ogród II. 09:22, 24 lut 2014

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Obiecałam Alisonkowi dzis zdjęcia . Chodzi o opryski wykonywane na roślinach które po zimie sa żółte albo wogóle kiepsko wyglądają. Więc ja opryskuję głównie mieszanka dwóch nawozów jak widac na zdjęciu są to Florowit taki ogólnego stosowania i Florowit dla iglaków który jest nawozem kwaśnym . Rozpuszczamy w wodzie robiąc nieco słabszy roztwór niż pisze na opakowaniu. Poniewaz stosujemy dwa nawozy to też zmiejszamy odpowiednio ilosc ja daję więcej florowitu z tego duzego baniaka a mało z mniejszej butelki. Zamiast nawozu do iglaków można dodac kilka kropli soku z grapeifrutta lub cytryny

Można zamiast tych mieszanek z pierwszego zdjęcia zastosowac nawóz dolistny do rh (na zdjęciu po lwej stronie) , mozna też dodac i jest to wskazane troche żelaza ( po prawej stronie zdjecia)

Opryskujemy krzaki co kilka dni 4-5 az do momentu gdy liście bedą bardziej zielone.
Uwaga: takie opryski robimy tylko po zimie , absolutnie nie na nowe młode listki.

Bożenko zabiore to do siebie do wątku, zeby mi nie uciekło swoją drogą nigdy nie widzialamżelaza z florowitu....
Rododendronowy ogród II. 09:17, 24 lut 2014

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Szansa jest bliska szansie wygrania w totolotka głownej nagrody ale czasem podobno się udaje , mnie raz sie udało, ale raczej nie rób sobie nadziei.Jesli chcesz posadzic to zamocz w ukorzeniaczu.
a w lotto grasz? może warto zatem ja się smiałam wczoraj do dziewczyn że w zasadzie nic nie ryzykują,albo się przyjmie albo nie.
Wiem że pisałaś ale ja mam sklerozę, jaki nawóż granulowy stosujesz do rh?
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 09:09, 24 lut 2014

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Rady są dobre, to pęknięcie to mógł być skutek procesu wcześniejszego nadpęknięcia, czy uszkodzenia mrozowego (hmm) ciężaru korony. W środku być może róża sobie poradzi i będzie przewodzić soki.

Zasmaruj i zawiąż rozciągliwym czymś.

dziękuję Danusiu, tak też uczynie
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 09:09, 24 lut 2014

Do góry
Ania74 napisał(a)
U mnie właśnie - 5... czyli norma
Zrozumiałam żarcik, ale się drażnię
to dobrze rano u mnie było -4,9
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 09:07, 24 lut 2014

Do góry
lenka napisał(a)

Witam serdecznie w kolejnym przepięknym ogrodzie. Jestem pod ogromnym wrażeniem- wizytówka cudna teraz próbuję od początku prześledzić Twój wątek i pierwsze ŁAŁ to te thuje!!! Czy to są naprawdę te same szmaragdy co na początku Twojego wątku?? Jak Tyś to uczyniła że w dwa lata tak urosły i zgęstniały???

Pozdrawiam serdecznie lecę oglądać dalej....

tak to te same thujki, sama jestem pod ich wrażeniem Co im zrobiłam? nie wiem, może sie wystraszyły, bo im groziłam że jak się nie wezmą w garść to je wywale
a tak poważnie dbałam o nie, dalam im mikroryze (nie wiem czy to pomaga bo zdania są podzielone) dostawały nawóz doglebowo, dolistnie i duuuużo wody
Ogród raczej wiejski czyli leśniczówka 08:57, 24 lut 2014

Do góry
Ania74 napisał(a)
A dziś rano u mnie - 5. Kto da więcej?
więcej nie dam u mnie o 5.40 -4,9
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 08:41, 24 lut 2014

Do góry
ana_art napisał(a)

nie mam pojęcia, przypuszczam że podczas odgarniania pociągnełam ją, nie mam maści, rano kupie i ją zawiąże, przytnę i zobaczymy

Rady są dobre, to pęknięcie to mógł być skutek procesu wcześniejszego nadpęknięcia, czy uszkodzenia mrozowego (hmm) ciężaru korony. W środku być może róża sobie poradzi i będzie przewodzić soki.

Zasmaruj i zawiąż rozciągliwym czymś.
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 23:33, 23 lut 2014

Do góry
ana_art napisał(a)

Witam serdecznie w kolejnym przepięknym ogrodzie. Jestem pod ogromnym wrażeniem- wizytówka cudna teraz próbuję od początku prześledzić Twój wątek i pierwsze ŁAŁ to te thuje!!! Czy to są naprawdę te same szmaragdy co na początku Twojego wątku?? Jak Tyś to uczyniła że w dwa lata tak urosły i zgęstniały???

Pozdrawiam serdecznie lecę oglądać dalej....
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 23:08, 23 lut 2014

Do góry
Enya73 napisał(a)

Witaj Anetko

Czy w Łomży też już czuć wiosnę?
Pozdrawiam serdecznie

dzisiaj czuć było szczególnie,
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 22:52, 23 lut 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
pozdrawiam Anitko

Witaj Anetko

Czy w Łomży też już czuć wiosnę?
Pozdrawiam serdecznie
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 22:50, 23 lut 2014

Do góry
spokojnie, lubię różowy
Opuchlaki 22:45, 23 lut 2014

Do góry
hmmm a gdzie w Polsce widziałaś takie pułapki?
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 22:40, 23 lut 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
ach jakoś jednak wolałam Cię w tym berecie

Ania przyzwyczaisz się
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies