Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska

Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska

Enya73 22:46, 23 lut 2014

Nula napisał(a)
Anita ja to w Twoim ogrodzie jestem zakochana od kiedy go zobaczyłam na blogu.Czekam z niecierpilwością na wiosnę u Ciebie.Pozdrawiam Agnieszka

Witaj Agnieszko, to jest nas już dwie zakochane w moim ogrodzie Bardzo mi miło, że zaglądasz i tu i tam.
Dziś już było naprawdę wiosennie, powietrze pachniało świeżo, w słońcu było tak ciepło. widziałam nawet klucz gęsi nad moim domem, tak więc już tylko krok dzieli nas od wiosny. A pomyśleć, że dokładnie rok temu wracałyśmy z Anią S z Gardenii i była śnieżyca.
Póki co to zaczęłam sprzątanie po zimie, a że mam w ogrodzie mnóstwo bylin, to po wycięciu obezchniętych badyli, zrobiło się strasznie pusto i smutno.
Wychodzą powoli krokusy, pigwowiec ma już malutkie listeczki. Trochę się martwię, że to za wcześnie i znowu nie doczekam się owoców.
Pozdrawiam serdecznie
Madzenka 22:48, 23 lut 2014

baraga1904 napisał(a)
...witaj Anitko...rzadko bywasz chyba na forum ostatnio? czy mi się tylko wydaje?

Nic i sie nie wydaje
Enya73 22:50, 23 lut 2014

gierczusia napisał(a)

... Hmmmmm .. Wszystko do uzgodnienia

Buziaki

A dziś myślałam o Was. Było już tak wiosennie, że możnaby sezon grillowy rozpocząć A na samą myśl o Twoim pysznym krupnioku z kapustą z grilla ślinkie mi cieknie
Buziaki
Enya73 22:52, 23 lut 2014

ana_art napisał(a)
pozdrawiam Anitko

Witaj Anetko

Czy w Łomży też już czuć wiosnę?
Pozdrawiam serdecznie
Enya73 22:58, 23 lut 2014

baraga1904 napisał(a)
...witaj Anitko...rzadko bywasz chyba na forum ostatnio? czy mi się tylko wydaje?

Witaj Agnieszko, co prawda rzadko piszę, ale zaglądam z doskoku tu i tam.
Mam nadzieję, że już niedługo się spotkamy? Dziś była u mnie Ania i szukałyśmy wiosny na spacerze po mojej okolicy. Ogród na razie nie zachęca do oglądania, ale można się już było wygrzać w słonku na tarasie.
Pozdrawiam serdecznie
Enya73 23:02, 23 lut 2014

Marzena2007 napisał(a)

Nic i sie nie wydaje

Madżen, u Ciebie staram się być na bieżąco, choć u Ciebie dużo się dzieje I nie mogę wyjść z podziwu, że na wszystko znajdujesz czas.
Pozdrawiam serdecznie

ana_art 23:08, 23 lut 2014

Enya73 napisał(a)

Witaj Anetko

Czy w Łomży też już czuć wiosnę?
Pozdrawiam serdecznie

dzisiaj czuć było szczególnie,
Ewa 06:40, 24 lut 2014

Pozdrawiam
Anita1978 07:17, 24 lut 2014

Enya73 napisał(a)

Witaj Agnieszko, to jest nas już dwie zakochane w moim ogrodzie Bardzo mi miło, że zaglądasz i tu i tam.
Dziś już było naprawdę wiosennie, powietrze pachniało świeżo, w słońcu było tak ciepło. widziałam nawet klucz gęsi nad moim domem, tak więc już tylko krok dzieli nas od wiosny. A pomyśleć, że dokładnie rok temu wracałyśmy z Anią S z Gardenii i była śnieżyca.
Póki co to zaczęłam sprzątanie po zimie, a że mam w ogrodzie mnóstwo bylin, to po wycięciu obezchniętych badyli, zrobiło się strasznie pusto i smutno.
Wychodzą powoli krokusy, pigwowiec ma już malutkie listeczki. Trochę się martwię, że to za wcześnie i znowu nie doczekam się owoców.
Pozdrawiam serdecznie

Ja wczoraj porządkowałam byliny- też pustawo na rabatach, ale porządek się zrobił. Poodgarniałam, a tam wszystko wychodzi już! I gęsi też przelatywały nad moim domem- może to te same
Syla 09:17, 24 lut 2014

Witaj Anit ..... dopiero dzisiaj zaczynam porządki ogrodowe, przycinanie traw, hortensji .....Słońce mam nadzieję , że zaświeci bo z nim zdecydowanie przyjemniej się pracuje .... Oznaki wiosny u mnie widać jedynie na placyku żwirowym gdzie pokazują się krokusy ..... Pozdrawiam