Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 09:13, 24 lut 2014

Mala_Mi napisał(a)
Ja jak Marzenka też plączę nazwy Pamiętam pierwszą literkę

To również Twój urok takie lekkie roztrzepanie i staly brak czasu a z tego i z pamięcią problemiki.Miłego dnia.
Bogdzia 09:15, 24 lut 2014

U mnie znów mroźno w nocy było a teraz pochmurnie teraz zero stopni.
ana_art 09:17, 24 lut 2014

Bogdzia napisał(a)

Szansa jest bliska szansie wygrania w totolotka głownej nagrody ale czasem podobno się udaje , mnie raz sie udało, ale raczej nie rób sobie nadziei.Jesli chcesz posadzic to zamocz w ukorzeniaczu.
a w lotto grasz? może warto zatem ja się smiałam wczoraj do dziewczyn że w zasadzie nic nie ryzykują,albo się przyjmie albo nie.
Wiem że pisałaś ale ja mam sklerozę, jaki nawóż granulowy stosujesz do rh?
ana_art 09:22, 24 lut 2014

Bogdzia napisał(a)
Obiecałam Alisonkowi dzis zdjęcia . Chodzi o opryski wykonywane na roślinach które po zimie sa żółte albo wogóle kiepsko wyglądają. Więc ja opryskuję głównie mieszanka dwóch nawozów jak widac na zdjęciu są to Florowit taki ogólnego stosowania i Florowit dla iglaków który jest nawozem kwaśnym . Rozpuszczamy w wodzie robiąc nieco słabszy roztwór niż pisze na opakowaniu. Poniewaz stosujemy dwa nawozy to też zmiejszamy odpowiednio ilosc ja daję więcej florowitu z tego duzego baniaka a mało z mniejszej butelki. Zamiast nawozu do iglaków można dodac kilka kropli soku z grapeifrutta lub cytryny

Można zamiast tych mieszanek z pierwszego zdjęcia zastosowac nawóz dolistny do rh (na zdjęciu po lwej stronie) , mozna też dodac i jest to wskazane troche żelaza ( po prawej stronie zdjecia)

Opryskujemy krzaki co kilka dni 4-5 az do momentu gdy liście bedą bardziej zielone.
Uwaga: takie opryski robimy tylko po zimie , absolutnie nie na nowe młode listki.

Bożenko zabiore to do siebie do wątku, zeby mi nie uciekło swoją drogą nigdy nie widzialamżelaza z florowitu....
Bogdzia 09:23, 24 lut 2014

ana_art napisał(a)
a w lotto grasz? może warto zatem ja się smiałam wczoraj do dziewczyn że w zasadzie nic nie ryzykują,albo się przyjmie albo nie.
Wiem że pisałaś ale ja mam sklerozę, jaki nawóż granulowy stosujesz do rh?

Nigdy nie grałam w żadne gry , ja uważam że na szczęście w życiu nie ma co liczyc i liczę tylko na siebie. Nawozy moje ulubione pokażę na zdjęciach ale każde inne przeznaczone dla rh sa też dobre.

Bogdzia 09:24, 24 lut 2014

ana_art napisał(a)

Bożenko zabiore to do siebie do wątku, zeby mi nie uciekło swoją drogą nigdy nie widzialamżelaza z florowitu....

Zabierz specjalnie zdjecia zrobiłam bo wiele osób pyta.
ana_art 09:26, 24 lut 2014

Bogdzia napisał(a)
U mnie znów mroźno w nocy było a teraz pochmurnie teraz zero stopni.
Bożenko u mnie też mrozik -4,9 do tego mega mgła, ale zapowiadają że wciągu dnia ma być słońce
ana_art 09:29, 24 lut 2014

Bogdzia napisał(a)

Nigdy nie grałam w żadne gry , ja uważam że na szczęście w życiu nie ma co liczyc i liczę tylko na siebie.
mój nauczyciel od matmy zawsze nam mówił Chcesz grać w lotto, wypelnij kupon, a kwote za losownie włóż do skarbonki, wygrana murowana
już se pożyczyłam bo jestes dla mnie mentorem RH
Bogdzia 09:30, 24 lut 2014

ana_art napisał(a)
Bożenko u mnie też mrozik -4,9 do tego mega mgła, ale zapowiadają że wciągu dnia ma być słońce

U mnie jak wczoraj przymroziło to ziemia tak twarda sie zrobiła jak lód i przez cały dzień nie rozmarzła a w nocy znów przymroziło.Aż zdziwona jestem że po jednej nocy tak to zmrożenie trzyma , musiał byc spory mróz, u Ciebie też całkiem niemały.
Bogdzia 09:32, 24 lut 2014

ana_art napisał(a)
[/quote

Na rh sie nie znam , mówię tylko o własnych doświadczeniach.