Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ElzbietaFranka"

Ptasi gaj 19:58, 15 paź 2018

Do góry
anabuko1 napisał(a)
Elu u ciebie jesień jest bardzo bogata w kolory.
Traw masz mnóstwo. Chyba wszystkie gatunki ?
Pozdrawiam w tą piękne ciepłą pogodę

Aniu nie mam wszystkich, ale mam pare odmian na oku. Moze w przyszlym roku kupie.
Pieknie jest tak sie cieszs z tego ciepla bo teraz sie dobrze czuje nie jest za goraco. W upaly nie wytrzymuje.
Ptasi gaj 19:55, 15 paź 2018

Do góry
greg66 napisał(a)
Elu trawami mnie zauroczyłas
Ten klon robi wrażenie, cudowne.

Jak zobaczylam ten klon to mnie zatkalo. Z tylu dab a klon na jego tle, ten zolty kolor az w oczy razi. Nie tylko ja sie nim zainteresowalam ludzie stalin i podziwiali.

Trawki mam nie powiem, ale juz nie dlugo wiazanie traw mniej przyjemna praca przy trawach nastepnie wiosna ciecie.
Ptasi gaj 18:01, 15 paź 2018

Do góry
Ze spaceru klon i żółtych lisciach

Ptasi gaj 11:42, 15 paź 2018

Do góry

I na koniec po wczorajszym dosyc mocnym skoszeniu

Ptasi gaj 11:39, 15 paź 2018

Do góry
CD

Ptasi gaj 11:36, 15 paź 2018

Do góry
CD

Ptasi gaj 11:32, 15 paź 2018

Do góry
Bardzo dobry zakup przepiękne

Ptasi gaj 11:27, 15 paź 2018

Do góry
CD

Pod Biało-Niebieską Chmurką moj Bawarski ogrod na wsi 08:36, 15 paź 2018

Do góry
Tyle nowosci Izo u ciebie będę wieczorem na dużym ekranie ogladac.
Ptasi gaj 23:55, 14 paź 2018

Do góry
mira napisał(a)
Jak znajdziesz czas to pokaz foty.
Ja obojętnieję - zrobię co zrobię nie dam się zwariować - i jest mi z tym dobrze, pracy mam jeszcze bardzo dużo ale to u mnie stały element.
Jeszcze będzie pogoda ogrodowa a deszcz by mi się przydał.

pozdrawiam

Jezeli chodzi o deszc to bardzo by sie przydal. Tez. Podlewam szczegolnie zimozielone powinny byc dobrze nawodnione.
Inne to przetrwaja nawet susze. Roze kwitna tez podlalam w piatek, ale cbyba ostatni raz aby ich nie pobudzac do zycia.

Tez tak mysle ile dam rade to zrobie.trawy jednak powiazac muszę bo wiosna wisialy by na drzewach u mnie wydmuchowisko raz juz sie tak zalatwilam to fruwaly wszddzie.
Ogrodowy spektakl trwa ... 23:49, 14 paź 2018

Do góry
Witam Mira

Ty u mnie ja u Ciebie. Przegladnelam od konca watek i mysle jutro sie wpisze.,ale wracam.
Jutro usiade do stacjonarnego komputera to fotki z Rogowa pokaze.
Kocham dalie i wszystkie inne ktore sa kopane w jesieni. Ale wlasnje to kopanje i przechowywanie mnie denerwuje. Malo tego zawsze sadze dalie w oborniku i wyrastaly potezne,. Przyszedl wiatr polamal i po daliach.
Tak samo z gladiolami jak gleboko tym je nje posadzila zawszs sie przewracaja i ciagle podparte kolkami ze sznurkiem.
Wiec zaniechalam sadzenia dalii w tym roku.

Wiesz Miro wycofuje sie juz z wielu roslin ogrod mam duzy i juz nie wyrabiam a pomocy nie mam. Tylko z. EMem pracujemy w Ogrodzie nie odpoczywamy trzeba to zmienic.

Jestem czesto u ciebie ogladam co sie dzieje, zreszta na wielu innych watkach tak samo.
A nie wpisuje sie dlatego bo od razu nawijam i konca nje widac a czas biegnie i juz sie hamuje ze wpisami.

Pozdrawiam. Dam znac jak beda foty
Ptasi gaj 23:28, 14 paź 2018

Do góry
mira napisał(a)

A ja uwielbiam takie widoki.Dla mnie za ciepło jest - ok 30 stopni dzisiaj - już idzie ochłodzenie wolę taką pochmurna pogodę do prac ogrodowych.
Czytałam że o Rogowie myslałaś - chyba nie byłaś to może zobaczysz

https://www.ogrodowisko.pl/watek/1607-arboretum-sggw-w-rogowie

oni mają fajna stronę aż zajrzę do nich - pokazywali zawykle stopień przebarwienia

Moze u was na poludniu bylo cieplej u nas w sam raz piekna pogoda.
30 stopni to upał.

Balam juz w Rogowie. Trafilam na klony, ale bylo zimno. Tez. Mam piekne foty chodniki jak dywany kolorowe.
Obiecywalam sobie pojechac tej njedzieli, ale wpadła przecinka brzoz i trzeba bylo wszystko zmielic bo bajzel nje z tej ziemi.

Ciagle mam obawy, ze spadnie deszcz i poznjej wszystko bedzie mokre i nje dam rady tego wszystkiego zmielic,. Czy wygrabic.

Pamietam w 2016 r. Jak przyszedl snieg liscie nie wygrabione i w polowie listopada. Grabilismy ciezkie mokre liscie.

W Rogowie zawsze jest ladnie, ale jesien najładniejsza.
Ptasi gaj 22:57, 14 paź 2018

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)

Kasiu już się zakończył pewnie w tym roku już takiego ciepłego nie będzie. Już sprzatnelam brzozowe witki, pograbilam liście część tulipanów posadziłam część jeszcze czeka na sadzenie.
Jeszcze najgorsza robota to wiązanie traw i czyszczenie żwiru z lisci, ale liście jeszcze na drzewach.

A ja uwielbiam takie widoki.Dla mnie za ciepło jest - ok 30 stopni dzisiaj - już idzie ochłodzenie wolę taką pochmurna pogodę do prac ogrodowych.
Czytałam że o Rogowie myslałaś - chyba nie byłaś to może zobaczysz

https://www.ogrodowisko.pl/watek/1607-arboretum-sggw-w-rogowie

oni mają fajna stronę aż zajrzę do nich - pokazywali zawykle stopień przebarwienia

Ptasi gaj 22:48, 14 paź 2018

Do góry
CD

Ptasi gaj 22:44, 14 paź 2018

Do góry
CD.

Ptasi gaj 22:24, 14 paź 2018

Do góry
pestka56 napisał(a)
Ela, rozumiem oba powody Miłego słonecznego dnia i... leniwego

Kasiu już się zakończył pewnie w tym roku już takiego ciepłego nie będzie. Już sprzatnelam brzozowe witki, pograbilam liście część tulipanów posadziłam część jeszcze czeka na sadzenie.
Jeszcze najgorsza robota to wiązanie traw i czyszczenie żwiru z lisci, ale liście jeszcze na drzewach.

Ogrodowe kreacje 11:20, 14 paź 2018

Do góry
Ladny zakup. Teraz supermakety wysprzedaja malenstwa, ale wkopjesz do gleby i beda rosly.
U mnie tuje ktore sa na ostatniej focie jesiennej kupowane w 2010 roku wysokosci ok 30 cm teraz maja po 2 m.
Kupulam je gdyz duze ktore kupilam na rabacie z berberysami byly w tak okropnym stanie, ze w razie usuniecia posadzilam miedzy nie i ponizej te malenstwa.
Duze w oplaksnym stanie ruszyly i te 30 cm trzeba bylo wysadzic w inne miejsce i tak urosly.

Jalowce bardzo ladne, Aurelia czy w tym miejscu jest slonce? Bo jalowce lubia slonce.
Ptasi gaj 11:10, 14 paź 2018

Do góry
Aurelllia napisał(a)

Elu piękny widok jesienny - pokazuj ich nam jak najwięcej

Teraz taka pora, ze co godzine roslinnosc zmienia swoj kolor, wiec focic mozna do woli. Zaraz ide orac dej bo moze to ostatnia niedziela taka piekna aby prace jesienne zrobic.
Ptasi gaj 11:08, 14 paź 2018

Do góry
Adela napisał(a)
Piekna jesień w Twoim ogrodzie, taka miedziana. Trzeba się jeszcze nią nacieszyć, bo listopad zazwyczaj już paskudny. Nie lubię go.
Elu, czytam, że podcinałaś brzozy. Czy teraz jest dobry czas na to? Nie płaczą? Myślę sobie, że nie powinny. Jeszcze swojej nie podcinałam, więc nie wiem.

Elu brzozy obcina sie jak nie placza. Zazwyczaj od polowy czerwca juz sie konczy "placz brzoz" i od tego momentu mozna je przycinac do konca wrzesnia. Obcinalam tydzien temu (ekipa miala wolny dzie) jak widzisz przy pieknej pogodzie rany powinny sie zasklepic.

Na zielonej... trawce :) 00:04, 14 paź 2018

Do góry
Witam Angeliko

Nie bylam dawno a ogrod sie zmienia wszystko rosnie i pieknie wyglada.
Wrzosowisko robi wrazenie musisz dobrze o nie dbac ze takie piekne.
Ja w tym roku mone wrzosy chcialsm wyrzucic bo wiosna byly w takim kiepskim stanie, ale po nawozach ruszy juz przekwitaja.
Limy piekne. Co ile sa posadzone i jak dlugo je masz?
Jeszcze chcialam sie dowiedziec to brzozy derembosy czy szybko rosna u ciebie. Dlaczego pytam, bo mam okazje kupic ale takie do 1 m i nie wiem czy warto kupowac takie malusie.
Jeszcze chcialam zapytac o trawe miedzy brzozami pewnie nie wiesz co za odmiana, ale jakbys zrobila fotke z bliska lisciom i wiechy kwiatu bylabym wdzieczna.
Bardzo elegancka trawa widzialam podobna na pobliskim osiedlu to bym porownala.

Przepraszam za pytania, doczytalam do 634 str od konca watku, juz pozno oczy sie kleja

Pozdrawiam
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies