Nie bylam dawno a ogrod sie zmienia wszystko rosnie i pieknie wyglada.
Wrzosowisko robi wrazenie musisz dobrze o nie dbac ze takie piekne.
Ja w tym roku mone wrzosy chcialsm wyrzucic bo wiosna byly w takim kiepskim stanie, ale po nawozach ruszy juz przekwitaja.
Limy piekne. Co ile sa posadzone i jak dlugo je masz?
Jeszcze chcialam sie dowiedziec to brzozy derembosy czy szybko rosna u ciebie. Dlaczego pytam, bo mam okazje kupic ale takie do 1 m i nie wiem czy warto kupowac takie malusie.
Jeszcze chcialam zapytac o trawe miedzy brzozami pewnie nie wiesz co za odmiana, ale jakbys zrobila fotke z bliska lisciom i wiechy kwiatu bylabym wdzieczna.
Bardzo elegancka trawa widzialam podobna na pobliskim osiedlu to bym porownala.
Przepraszam za pytania, doczytalam do 634 str od konca watku, juz pozno oczy sie kleja
Witam.
Przeglądam twój watek, ale jestem dopiero na początku.
Będę monotematyczna z zachwytami, ale jak tu nie być? Cudnie jest. Aż ciężko mi uwierzyć, że ma "tylko" 1300m2. Wydaje się ogromny. Swoja drogą ciekawa jestem jak ewoluował, zmieniał się, co Cię w nim zachwyciło, a co zniechęciło. Ale ta historia dopiero przede mną.
Póki co, mam pytanie, jeśli można. Jakiego odkurzacza do liści używasz, czy jestes zadowolona?
Idę dalej wzdychać i zazdrościć.
Pozdrawiam.
Cześć Ela zgadza się ogród ładnie przybrał na masie, co mnie oczywiście cieszy Moje wrzosy po cięciu też nie zachwycają, daje im papu, czasu i zawsze się pozbierają Jakoś specjalnej troski nie wymagają, radzą sobie same.
Limy mam w szpalerze o długości ok 13m, sadzone co dobry metr do półtora. Sadziłam je jesienią dwa lata temu.
Brzozy zdecydowanie zmieniły wygląd, mam je 4 lata, kupiłam naprawdę chudzinki z kilkoma listkami, ale były bardzo wysokie (5m na pewno) także tylko cięliśmy co roku od góry aby "szły" w szerz.... czy warto kupić metrowe - wszystko od ceny zależy jeśli aktrakcyjna…
Trawy w brzozach oczywiście przy czasie pstryknę foto