Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ana_art"

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 20:58, 23 lut 2014

Do góry
paniprzyroda napisał(a)
Co to za sposób ukorzeniania róż w ziemniakach?
no właśnie nie wiem u kogo to widziałam, ale u kogoś na Ogrodowisku, nic nie tracę spróbuję
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 20:55, 23 lut 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
u mnie w tamtym roku jedna była delikatnie zielona od dołu, obciełam, a potem wywaliłam bo nie ruszyły w tym roku wyglądają świetnie i niech tak zostanie

Czyli nie tniemy, czeszemy wszystkie cieniutkie trawki: stipy i carexy
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 20:54, 23 lut 2014

Do góry
Luki napisał(a)
Ja to chyba trawy będę musiał wyczesywać w nocy przy świetle księżyca i tak sąsiedzi się na mnie dziwnie patrzą, że ciągle coś przekopuje, a jeszcze jak bym czesał trawy.... już to widze.
odwróć się plecami i się nie przejmaj
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 20:54, 23 lut 2014

Do góry
może pomyśleli ze coś Ci sie 'popsuło' i wywaliłaś
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 20:52, 23 lut 2014

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

Dokladnie tak samo myśle. W ubieglym roku byly cale brązowe a teraz są od ziemi zielone, tylko końcowki maja jasne
u mnie w tamtym roku jedna była delikatnie zielona od dołu, obciełam, a potem wywaliłam bo nie ruszyły w tym roku wyglądają świetnie i niech tak zostanie
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 20:51, 23 lut 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
a gdzie zamawiasz nicienie i jak się je stosuje?

Ana poczytaj wątek o opuchlakach. Na stronie producenta też jest wszystko napisane. Gdy się bedę przygotowywać do zakupu puszczę ci linka
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 20:49, 23 lut 2014

Do góry
Wieloszka napisał(a)

No to wyobraź sobie, że niektórzy mają DO DZIŚ rośliny ściśle obwiązane agro - na własne oczy widziałam podczas spaceru! Masakra Szkółkarze i producenci środków grzybobójczych powinni zacierać ręce...
łoj moja sunsiadka ma wielkimi płachtami pookrywane bonsaje z thuj i sosen sztuk 3 średnica ze 2,5metra, inna czymś czarnym oketłaną roślinkę w rogu...
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 20:44, 23 lut 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
na froncie też wyciapane traweczki i inne chabazie

Moje bergenie tak samo wyglądają - już się zastanawiałam, czy ich nie wyciepać, ale chyba dam im jeszcze szansę
Ale jakie piękne bukszpany u Ciebie! Zieloniutkie! Moje tak różnie się mają - tam gdzie mokro - żółto-brązowe. Na szczęście nie wszystkie
Ogrom pracy już za Tobą, a wiosna dopiero się zaczyna
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 20:40, 23 lut 2014

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

Wszędzie piszą, ze jesli zima łagodna to zeruja nawet zimą... Widać to po moich zurawkach. Teraz to już na calego robią sobie ucztę. Ze wględów czasowych i tak nicienie dopiero na druga polowę marca zamowie. Wszelkie inne metody nieskuteczne, mam. Wyżarte rh, laurowiśnie..... O zurawkach nie pisze bo mam puste place.... Chyba jestem skazana na trawy?
a gdzie zamawiasz nicienie i jak się je stosuje?
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 20:34, 23 lut 2014

Do góry
bociek napisał(a)

Uprasza sie mnie nie nasladowac, bo ja nie daje gwarancji na takie ostre ciecie...Za wszystkie szkody poczynione ostrym cieciem odpowiada trzymajacy sekator...

no tak teraz popaczyłam na te zdjęcia i może o oczko je ciapne
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 20:32, 23 lut 2014

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Ania czy przypadkiem róża nie pękła po odgięciu i od nasłonecznienia?
Ja dlatego nie kupuję szczepionych.... Bo miałam kiedyś cudowną, pień jej się zrobił tak gruby, że nie mozna jej było przygiąć i mimo okrywania w srogą zimę wymarzła... Dlatego wolę tradycyjne, okopczykowane ....

Ogród po wycięciu traw piekny.
A wiesz, że u mnie z powodu braku wody wolniej wszystko rusza? Mamy taki sam etap wegetacji w ogrodzie.
licho wie, ona wczoraj jak je odkryłam była cała, dzisiaj je stawiałam na nogi i wtedy pękła trudno, zobaczymy zasmaruje ją i zawinę, poobcinam gałązki bo długie i dam w te ziemniaki, może uda się zrobić zwykłą Nie rozpaczam ale żal, była u mnie od 2011

wody u mnie dostatek, śniegu sporo i padało nieźle ostatnio
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 19:56, 23 lut 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
no jak popatrzyłam jak Bociulek ciachnęła swoje hortki to nie wiem czy poprawek nie zrobię

Uprasza sie mnie nie nasladowac, bo ja nie daje gwarancji na takie ostre ciecie...Za wszystkie szkody poczynione ostrym cieciem odpowiada trzymajacy sekator...
Minimalizm z odrobiną romantyczności 19:49, 23 lut 2014

Do góry
Juzia_G napisał(a)
Ana ja wszystkie trzmieliny Fortune'a wsadzałam bez ukorzeniacza i też się przyjęły.
One tak jak pisałaś...jak chwasty
no ja miałam ukorzeniacz to je zamoczyłam
Minimalizm z odrobiną romantyczności 19:48, 23 lut 2014

Do góry
jeszcze za wcześnie, podlewałam też nawozem z dużą zawartością potasu
Ogrodnik Mimo Woli cd 19:47, 23 lut 2014

Do góry
czy będę okrutna jak powiem, że u mnie było dzisiaj cudnie, wiosennie...
Minimalizm z odrobiną romantyczności 19:47, 23 lut 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
a ja stosuje florowit, kupuje w bańkach 5l

A nie wspominałaś kiedyś o jakimś złotym środku, że tak pięknie porosły ci żywopłoty bukszpanowe? Jakaś mieszanka azotu, potasu i czegoś tam... ?
O florowicie, tak wiem, ale teraz chyba za wcześnie?!
Ogród niby nowoczesny ale... 19:39, 23 lut 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
a moje piwonie na słonecznej rabacie też mają już takie kły mam nadzieję że nic im nie będzie bo nadeptnęłam wczoraj na nie

moje też na slonecznej...i osłoniętej...
W ogóle dużo ruszyło...oj co by nam śnieg nie spadł..oj ja ja nie chcę śniegu już...
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 19:36, 23 lut 2014

Do góry
ewa004 napisał(a)
Ja patyki powtykałam do ziemi, ale czy coś z tego będzie nie wiem

jest większe prawdopodobieństwo, że będziesz miała sadzonki limek aniżeli lepszy kompost
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 19:34, 23 lut 2014

Do góry
TeresaSz napisał(a)
A co się robi z przyciętymi patykami limek, bo moje dzisiaj wszystkie trafiły na kompostownik. Czy można z nich uzyskać roślinki?
wyjmij z kompostownika to po pierwsze primo, oddaj potrzebującym lub wetkni w ziemie- istnieje ryzyko że się przyjmą
Ogród niby nowoczesny ale... 19:31, 23 lut 2014

Do góry
a moje piwonie na słonecznej rabacie też mają już takie kły mam nadzieję że nic im nie będzie bo nadeptnęłam wczoraj na nie
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies