Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madzenka 20:33, 23 lut 2014

nicol21 napisał(a)
Marzenka - super widoczki u Ciebie! wiosna, albo juz prawie wiosna, ale aż się chce siedzieć w ogródku!!!

Jak Twoje plany rewolucji ogródkowych? Jak dla mnei jest bombastic tak jak jest

Nicol witaj
U mnie zmiany będą stale, ja po prostu lubię zmiany a najbardziej lubię kopać lopatą w ogrodzie. Wiosną zawsze tak mam. Siedzę zimą, patrzę w okno i planuje zmiany. Potem latem przestaję, leżę na kanapie lub leżaku i myślę i jesienia znów zmiany potem nadchodzi zima
Zatem zapraszam o każdej porze roku, zmiany u mnie zawsze będą
Madzenka 20:36, 23 lut 2014

ewa004 napisał(a)
Ja też przycięłam hortki ,ale jak zobaczyłam co Bociek zrobiła ze swoimi to chyba jutro zrobię poprawkę

Rok temu pożałowałym moich incrediball/anabell i sie pokladały. W tym roku po ubiegłorocznej isntrukcji Boćka otro je potraktowałam. Troszkę inaczej potraktowalam magical moonlight i za tydzień lime light bo mają grube mocne pędy. Te zostawię ciut wyzsze ale wszystkie miękkie, cienkie wycinam przy samej ziemi.
Madzenka 20:38, 23 lut 2014

bociek napisał(a)
Uprasza sie mnie nie nasladowac, bo ja nie daje gwarancji na takie ostre ciecie...Za wszystkie szkody oczynione ostrym cieciem odpowiada trzymajacy sekator...

Biorę na siebie pęłną odpowiedzialność, nie będę rościć pretensji. Denerwoała mnie incrediball !!! W tym roku wsadzę jej w nogi jeszcze carexy aby jej wypijaly wodę, bo ma za mokro u podnóza ogrodu sąsiada....
Madzenka 20:39, 23 lut 2014

Magda70 napisał(a)

ta...przed użyciem wstrząsnąć

Przed użyciem zapoznaj się z treścią ulotki lub skonsultuj sie z lekarzem lub farmaceutą, gdyż.....
Madzenka 20:40, 23 lut 2014

Juzia_G napisał(a)

Ha! To ja się jednak wstrzymam

Zwłaszcza przy ogrodowych...omijaj szerokim łukiem
ana_art 20:40, 23 lut 2014

Marzena2007 napisał(a)

Wszędzie piszą, ze jesli zima łagodna to zeruja nawet zimą... Widać to po moich zurawkach. Teraz to już na calego robią sobie ucztę. Ze wględów czasowych i tak nicienie dopiero na druga polowę marca zamowie. Wszelkie inne metody nieskuteczne, mam. Wyżarte rh, laurowiśnie..... O zurawkach nie pisze bo mam puste place.... Chyba jestem skazana na trawy?
a gdzie zamawiasz nicienie i jak się je stosuje?
Madzenka 20:41, 23 lut 2014

Bogdzia napisał(a)
Jestem na bieżąco , hortki u mnie jeszcze nie ciete choc cietych gałęzi pół kontenera juz mam. Pozdrówka.

Doszłam do konkluzji, że na przyszłą wiosnę muszę rozdrabniacz do gałezi zakupić..... Bo już nie ma co z tym robić...
Madzenka 20:44, 23 lut 2014

Wieloszka napisał(a)
Toś poszalała wczoraj - ogrodowo i nie tylko Podziwiam efekty Twojego ADHD
U mnie cebule tych olbrzymich czosnków i tulipanów jeszcze nie wschodzą... Mam nadzieję, że nie zgniły.
Na rabacie przy tarasie, pomiędzy bukszpanami masz stipy? Co powinno się zrobić z nimi po zimie - wyciąć? A jeśli tak, to czy szybko odbijają? Myślę intensywnie nad nową rabatą, która powstanie z przesadzonych kul bukszpanowych, do których chcę dosadzić trawy, tylko waham się jakie.

Aguś moje czosnki w róznym tempie wschodza, niektore juz kiełkują a te w stipach nic a nic...
Stipy w bukszpanach zgodnie z radą Danusi cięłam, ale niesty powolutku rosna i chyba urosły dopero w czerwcu. W tym roku zostawiam je do czasu kwitnienia czosnków, potem jeśli będą brzydkie lekko przytne. Zobaczy sie

Pózne tulipany jeszcze nie wylaża a one kwitna podobnie jak czosnki, więc sie nie stresujmy. Z tydzien ciepłka i wszystko wylezie. Poza tym niech sie tak nie spiesza bo ci mi będzie kwitło na Wielkanoc jesli wszystko zakwitnie na pierwszy dzien wiosny?
Madzenka 20:45, 23 lut 2014

Slawko napisał(a)

Mi zeszłej wiosny Szefowa podpowiedziała bym je ciachnął na jeżyka i odbiły... ile to zajęło? Nie pamiętam Myślę, że po tej ,,zimie" szczególnie u Was można je po prostu wyczesać

Dokladnie tak samo myśle. W ubieglym roku byly cale brązowe a teraz są od ziemi zielone, tylko końcowki maja jasne
Madzenka 20:46, 23 lut 2014

AgnieszkaW napisał(a)
U Ciebie Marzenko wcześniej ta wiosna, to i pewnie lawendy wcześniej przytniesz - trzeba dostosować cięcie do pogody, a u każdego inaczej. Nie ma jednakowych terminów cięcia w całej Polsce, to nierealne jest. Podziwiam Twoje prace wiosenne - kawał roboty odwaliłaś

Zagladalam im dzisiaj do środka, juz ruszyły , zatem będę je cięła za tydzień... Chyba ze prognoza na polowe marca się zmieni...