Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Wieloszka 20:48, 23 lut 2014

Marzena2007 napisał(a)

Aguś moje czosnki w róznym tempie wschodza, niektore juz kiełkują a te w stipach nic a nic...
Stipy w bukszpanach zgodnie z radą Danusi cięłam, ale niesty powolutku rosna i chyba urosły dopero w czerwcu. W tym roku zostawiam je do czasu kwitnienia czosnków, potem jeśli będą brzydkie lekko przytne. Zobaczy sie

Pózne tulipany jeszcze nie wylaża a one kwitna podobnie jak czosnki, więc sie nie stresujmy. Z tydzien ciepłka i wszystko wylezie. Poza tym niech sie tak nie spiesza bo ci mi będzie kwitło na Wielkanoc jesli wszystko zakwitnie na pierwszy dzien wiosny?

Raczej mi to nie grozi
A pamiętasz jak opowiadałam o sadzeniu cebul? Wszystko zgodnie z instrukcją, aż się ze mnie śmiałyście Moje cebule mają do pokonania z 5-10cm więcej do powierzchni, więc pewnie dlatego ich wciąż nie widać
Luki 20:48, 23 lut 2014

Ja to chyba trawy będę musiał wyczesywać w nocy przy świetle księżyca i tak sąsiedzi się na mnie dziwnie patrzą, że ciągle coś przekopuje, a jeszcze jak bym czesał trawy.... już to widze.
Madzenka 20:48, 23 lut 2014

Wieloszka napisał(a)

No to wyobraź sobie, że niektórzy mają DO DZIŚ rośliny ściśle obwiązane agro - na własne oczy widziałam podczas spaceru! Masakra Szkółkarze i producenci środków grzybobójczych powinni zacierać ręce...

Na moim osiedlu chyba wczoraj wszyscy pozdejmowali za wyjątkiem sąsiadki.... Będzie walczyc z grzybem jak co roku.
ana_art 20:49, 23 lut 2014

Wieloszka napisał(a)

No to wyobraź sobie, że niektórzy mają DO DZIŚ rośliny ściśle obwiązane agro - na własne oczy widziałam podczas spaceru! Masakra Szkółkarze i producenci środków grzybobójczych powinni zacierać ręce...
łoj moja sunsiadka ma wielkimi płachtami pookrywane bonsaje z thuj i sosen sztuk 3 średnica ze 2,5metra, inna czymś czarnym oketłaną roślinkę w rogu...
Madzenka 20:50, 23 lut 2014

Kasiek napisał(a)

Podalam wskazowki jak uzywac pulapek ( watek o opuchlakach) One juz laza, mysle ze to dobry pomysl z pulapkami i opryskiem Apaczem.

Zaraz poczytam, tylko swój wątek ogranę, bo dzisiaj jak w ulu Wiosna się zaczela. Sama u siebie nie nadązam
Madzenka 20:51, 23 lut 2014

ana_art napisał(a)
a gdzie zamawiasz nicienie i jak się je stosuje?

Ana poczytaj wątek o opuchlakach. Na stronie producenta też jest wszystko napisane. Gdy się bedę przygotowywać do zakupu puszczę ci linka
ana_art 20:52, 23 lut 2014

Marzena2007 napisał(a)

Dokladnie tak samo myśle. W ubieglym roku byly cale brązowe a teraz są od ziemi zielone, tylko końcowki maja jasne
u mnie w tamtym roku jedna była delikatnie zielona od dołu, obciełam, a potem wywaliłam bo nie ruszyły w tym roku wyglądają świetnie i niech tak zostanie
Madzenka 20:53, 23 lut 2014

Luki napisał(a)
Ja to chyba trawy będę musiał wyczesywać w nocy przy świetle księżyca i tak sąsiedzi się na mnie dziwnie patrzą, że ciągle coś przekopuje, a jeszcze jak bym czesał trawy.... już to widze.

U mnie na osiedlu już się niczemu nie dziwią... Wczoraj lekkie zdziwenie było gdy wielkie miskanty wykopaliśmy i wystwiliśmy przed ogrodzenie
Czesania na szczeście u mnie nie widać , chowam sie za gabionami a jeszcze dosadziłam jako zaslonę miskanty
ana_art 20:54, 23 lut 2014

Luki napisał(a)
odwróć się plecami i się nie przejmaj
ana_art 20:54, 23 lut 2014

może pomyśleli ze coś Ci sie 'popsuło' i wywaliłaś