Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Miłkowo - sezon 2016-2022 07:16, 29 mar 2021

Do góry
basia3012 napisał(a)
Irenko, już orliki kupione. Cieszę się, będzie kolorowo.
Jak mała niunia się czuje?

Super Basiu, będziesz zadowolona.
U nas w sumie nie było za ciepło, wiało okrutnie, nie ma śladu po wyczyszczonym ogrodzie, wszędzie nawiało liści, nie wiem skąd, nałamane patyki, igły i szyszki, znowu grabienie. Posadziłam lilie.
Wybija mnie zmiana czasu, jakoś wena ogrodowa odeszła mi na razie.

Kicia super znosi kubrak, idzie nam super z tabletkami, w nocy śpi ze mną, jak jestem na sofie, ona na mnie. Powoli zaczyna się bawić. W sobotę ściągamy kubrak i szwy, uff i z głowy.

psy na zewnątrz, ona w środku

Wzgórze chaosu 07:04, 29 mar 2021

Do góry
Basia_KRK napisał(a)

Iwonka, dziękuję, faktycznie, pięknie wyglądają po podcięciu, za swoje planuję się zabrać w tym tygodniu, wtedy będę oceniać rozmach ich przycinania
Przycinałaś już swoje?

Wreszcie zrobiło się ciepło i zaczęłam działać
Przycięłam carex Everillo i Everest (na zdjęciu). Przerażają mnie te ich zbite kępy. Mam wrażenie, że wszystkie turzyce nie są trawami na dłuższe lata...

Evergold jeszcze czekają na nożyce Są tak ładne, że zwlekam...
Zacisze Alicji 07:01, 29 mar 2021

Do góry
W ubiegłym roku przesadziłam kilka białych (tak mi się wydawało) krokusów na moją białą rabatkę. Jak mogłam tak pomieszać???
Hortensjowo 06:39, 29 mar 2021

Do góry

Hortensjowo 06:37, 29 mar 2021

Do góry
Brunery do dzielenia

Pomysł na... Przedogródek! 06:32, 29 mar 2021

Do góry
Kochani czym połączyć rabatę pod pierwszy oknem z tą drugą?
Szerokość 90 cm a tam gdzie kratka (okno w piwnicy) ok 50 cm, ma długości 3.80. Jest to zachodnia cześć domu, piaski i brak nawadniania

Za drzwiami do ogrodu... 01:17, 29 mar 2021

Do góry
Agania napisał(a)

Cudowny klimat stworzyłaś z wnuczkami
Krokusy cieszą, radośnie u Ciebie

Wnuki zabrały prace do domku, mi zostawiły trzy na patyku

Krokusów coraz więcej, ale i iryski, i przylaszczki:
Za drzwiami do ogrodu... 01:10, 29 mar 2021

Do góry
Roocika napisał(a)
Ania ale fajne pisanki i krokusy
Też dziś widziałam pszczoły na krokusach

To pewnie tyle w temacie pisanek Chyba, że jeszcze w czwartek coś zrobimy, bo mam babciować U mnie w tym roku będą w święta królować w dekoracjach złote jaja, mam jakieś gotowce
Pszczół na krokusach zatrzęsienie:

Za drzwiami do ogrodu... 00:10, 29 mar 2021

Do góry
MiluniaB napisał(a)
Aniu dziękuję Ci za trafność odnośnie podziurawionych liści tulipanów. Miałaś rację to nawóz je podziurawił - sypali na pole z takim rozrzutem, że na rośliny poleciało Lepsze to niż robactwo gryzące. Zagadka rozwiązana

Sama sobie czasem nasypię na rośliny jakiegoś nawozu
Dla Ciebie krokusiki
Za drzwiami do ogrodu... 00:06, 29 mar 2021

Do góry
Dorii napisał(a)
Od jakiegoś czasu zaglądam z za krzaka. Przejrzałam też pobieżnie wątek więc czuję się już jak stara bywalczyni i nawet przywitać się zapomniałam.

Fajnie, że wyszłaś z za krzaka Miło wiedzieć, kto zagląda do mojego ogródka
Glina i zielsko 23:54, 28 mar 2021

Do góry
Johanka77 napisał(a)
Coś takiego narysowałam na szybko.
Oczywiście zamiast hortek mogą być budleje

Chodzi mi o to, aby te derenie rozrzucić w nieoczywisty sposób
Np dwa trzy w grupie, a potem gdzieś po jednym jako akcent.
Trawy jakieś daj koniecznie, to nada lekkości

Odpisywałam Ci w czasie kiedy rysowałaś. Dziękuje
fotkę zapisuję.
Mam jeszcze czas na rozkminki. To poplanuje z Waszą pomocą i potem sadzenie będzie.
Glina i zielsko 23:51, 28 mar 2021

Do góry
Coś takiego narysowałam na szybko.
Oczywiście zamiast hortek mogą być budleje

Chodzi mi o to, aby te derenie rozrzucić w nieoczywisty sposób
Np dwa trzy w grupie, a potem gdzieś po jednym jako akcent.
Trawy jakieś daj koniecznie, to nada lekkości

Ogrodowe wariacje 23:29, 28 mar 2021

Do góry
Dziewczyny doradźcie proszę, myślę aby wykorzystać to miejsce z hortkami i dosadzić rh Rasputin, który mi się marzy. Dać go przed cisami i dorzucić jeszcze jedną hortensję, zrobić obwódkę z hakonek przechodzącą w żurawki.

To się wiąże z ponownym przesadzeniem hortensji o niewielki kawałek. Czy zbyt kombinuję Cos w tym stylu:

Ogród Małej Mi 2017 23:21, 28 mar 2021

Do góry
Kasya napisał(a)
Alez piekne rzeki i potoki
Sieczkarnia.... czym się różni od rozdrabniacza ? Jaki mechanizm działania ?

Rozdrabniacz rozdrabnia tylko sztywniejsze odpady, drobnicą się zapycha, a to sieczkuje wszystko. Kiedyś na wsi tym się cięło słomę, buraki cukrowe i inne zielsko na paszę dla zwierząt. Przyda się wiosną i jesienią, a potem będzie robić za mebel ogrodowy Następnym ram zrobię i pokaże jak to ładnie siecze.. ma regulację na jakie kawałki. Teraz lecę na takie centymetrowe.
Tu bardziej widac.. ale to początek używania, potem już leciało hurtem i nie było czasu na foto. I sił też...

Ogród Małej Mi 2017 23:15, 28 mar 2021

Do góry
I inne promyki wiosenne

Ogród Małej Mi 2017 23:13, 28 mar 2021

Do góry
Liczę że zdążę resztę odsłonić nim nie przekwitną

Tu odsłoniłam całe poletko, ale foty nie zrobiłam, bo już po ciemku cięłam trawy..
..
Ogród Małej Mi 2017 23:10, 28 mar 2021

Do góry
I szybki przegląd tego co kwitnie.. większość nie do pokazania ze uwagi na bałagan na rabatach .. odsłaniam moje maleństwa, zawalone są trawami i bylinami..

Krokusiki..

Ogród Małej Mi 2017 23:07, 28 mar 2021

Do góry
Sobota, pierwszy dzień w tym roku w którym pracowałam w ogrodzie. Wypiłam też pierwszą kawę na powietrzu

Ilość prac przeraża i powiem denerwując większość.. niech jeszcze trochę będzie chłodno. Jak się ociepli i wszystko ruszy, to zginę jak ciotka w burakach

Aby zmniejszyć ilość wyciętych byli i traw... kupiłam sieczkarnię, elektryczną by tak trochę nowocześnie było I bym mogła w pojedynkę tego używać nie ryzykując utraty palców . Jestem zachwycona, co prawda robi bałagan z sieczki w koło, ale to i tak plusy przeważają minusy. W dostawczaka ta ilość by się nie zmieściła, a tak mam 3 worki (wielkie, ogromne) sieczki. Na kompost się zmieści, tylko musze nowe komory zrobić. Jeszcze ze 2 razy tyle.

Nie liczę ilości zielonego z wyciętych drzew.. ale drzewa idą w rozdrabniarkę.. a pieńki może ktoś przygarnie. W sobotę poszły 3 drzewa.. ale dziadki średnia wieku 60 lat więcej nie zdążyła czasowo i fizycznie.. pilniejsze było wycinanie bylin, bo wszystko rusza. Potem nie wejdę już w rabaty.

Tym samym ogłaszam rozpoczęcie sezonu 2021.
Stylowe Nordowisko 22:59, 28 mar 2021

Do góry
April podbija las... 22:52, 28 mar 2021

Do góry
April napisał(a)

Jaka cudna ścieżka u Ciebie! Pierwszy raz widzę w taki sposób ułożone płyty, świetnie to wygląda! Zwróciłam na nią uwagę, bo sama szukam jakiegoś pomysłu na ścieżkę. Czy trudno utrzymać trawnik w dobrej kondycji pomiedzy płytami?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies