Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lindsay80"

Ogródek Iwony II 15:42, 04 maj 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Iwonka ile lat ma Twoja jabłonka, formujesz jej koronę, a jeśli tak to kiedy?
Zrób jeszcze kiedyś fotkę na której bedzie widać całe drzewko.

Moje na dzień dzisiejszy mają chyba bardziej bordowe listki.

Edytko, dziś padał deszczyk, jak robiłam fotki, inaczej przebijało przez listki światło. Ale może zależy od czegoś więcej...
Nie pamiętam, ile ma lat, do zeszłego roku nic z nią nie robiliśmy, rosła sobie, jak chciała, nawet nie zauważyłam w tym wszystkim, że jest przechylona, teraz za stara na prostowanie, ma to swój urok ...
Znalazłam fotkę z 2004 roku ... dumna byłam, że mam "ogród", hi, hi

maj 2014 oraz maj 2015 - pierwszy raz korona przycięta.

Tu zaczynała kwitnąć:

i lipiec 2015 - liście zaczynają być umęczone od upałów ...
Mój ogród pod górkę... 15:32, 04 maj 2016

Do góry
dzisiaj będzie dobry dzień Super, że okno jest a widok przez to okno to dopiero czad!
Ogródek Iwony II 15:09, 04 maj 2016

Do góry
Iwonka ile lat ma Twoja jabłonka, formujesz jej koronę, a jeśli tak to kiedy?
Zrób jeszcze kiedyś fotkę na której bedzie widać całe drzewko.

Moje na dzień dzisiejszy mają chyba bardziej bordowe listki.
Tu ma być ogród :) 15:07, 04 maj 2016

Do góry
Pluszakowa napisał(a)

I generalnie denerwowało mnie tam brak cen i nazw na roślinach.

A to już prawie należy do standardów, podobnie jest w tej szkółce po sąsiedzku, tylko jeszcze o tyle gorzej, że tam jak zapytasz to nikt nie wie, czym dana roślina jest, pracownicy daremni...

Ale nie martw się na O. tak się podszkolisz, że niedługo będziesz miała wiedzę większą od sprzedawców w wielu szkółkach
Tu ma być ogród :) 14:58, 04 maj 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

ja tam jeszcze w tym roku nie byłam, generalnie mam wrażenie, że ta szkółka jest mocno zaniedbana, ale grujeczniki mają w super cenach, tylko, że nie za wielkie, też tam rok temu kupiłam swojego, a wybierałam chyba z setki drzewek, łatwo nie było, ale znalazłam takiego co ma zadatki na ładne drzewo za kilka lat.
Ciekawe czy w tym roku jeszcze odbije, bo całkiem ma sczerniałe listki po tym mrozie.

Jak tam kupiłaś to możesz być pewna, że będą Ci intensywnie pachniały, bo ten mój mały jeden daje czasami zapach wyczuwalny w całym ogrodzie.

Grujeczniki są u mojej mamy i to była opcja 5 w 1. Drzewka małe ale nie zależy nam na rozmiarach bo innych dużych drzew nie brakuje. I generalnie planujemy je nisko prowadzić. Na zapach czekam fajnie że od nich pachną.

I generalnie denerwowało mnie tam brak cen i nazw na roślinach.
Tu ma być ogród :) 14:48, 04 maj 2016

Do góry
Pluszakowa napisał(a)

Na te informacje liczę najbardziej byłam ostatnio na Mokrym w J...exie i wydawało mi się wszystko dość drogo. Jedynie grujeczniki udalo się kupić okazyjnie.

ja tam jeszcze w tym roku nie byłam, generalnie mam wrażenie, że ta szkółka jest mocno zaniedbana, ale grujeczniki mają w super cenach, tylko, że nie za wielkie, też tam rok temu kupiłam swojego, a wybierałam chyba z setki drzewek, łatwo nie było, ale znalazłam takiego co ma zadatki na ładne drzewo za kilka lat.
Ciekawe czy w tym roku jeszcze odbije, bo całkiem ma sczerniałe listki po tym mrozie.

Jak tam kupiłaś to możesz być pewna, że będą Ci intensywnie pachniały, bo ten mój mały jeden daje czasami zapach wyczuwalny w całym ogrodzie.
Tu ma być ogród :) 14:44, 04 maj 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

no to świetna wiadomość!
Wiesz ja w projektowaniu to jestem kiepska, ale może coś razem uradzimy, no i na pewno mogę Ci sporo informacji udzielić gdzie warto co kupić

Na te informacje liczę najbardziej byłam ostatnio na Mokrym w J...exie i wydawało mi się wszystko dość drogo. Jedynie grujeczniki udalo się kupić okazyjnie.
Coś jeszcze, coś więcej... 14:41, 04 maj 2016

Do góry
Sebek napisał(a)

Wysokie orliki Do tego kocimiętka, trzykrotki, naparstnice, irysy i róże

Szarość w donicach nie miała nic wspólnego z meblami (do tej pory, bo jako pierwsza mnie uświadomiłaś! ) - po prostu spodobała mi się dichondra Będę ją testować, o ile uda mi się je kupić? Może do tego zestawu dołączy kalocefalus i starce popielne?

nazwę dichondra pierwszy raz słyszę, ale jak wyguglowałam to już mi ta roślina się znajoma wydaje, zapowiada się ciekawie!
Ja tam nie wiem czy donice i meble na jednej osi widokowej będą, ale jeśli tak, to się te szarości ładnie zgrają.
Tu ma być ogród :) 14:36, 04 maj 2016

Do góry
Pluszakowa napisał(a)

Zaglądam codziennie ale nie zawsze mam czas żeby coś napisać. Nie chce zapeszyć ale są szanse na sensowny budżet na ogród już w tym roku jak na razie cisza przed burzą i czekamy na mieszkanie. Może nawet doradzisz mi w rzeczywistości w końcu mamy do siebie tak blisko.

no to świetna wiadomość!
Wiesz ja w projektowaniu to jestem kiepska, ale może coś razem uradzimy, no i na pewno mogę Ci sporo informacji udzielić gdzie warto co kupić
Tu ma być ogród :) 14:33, 04 maj 2016

Do góry
Sebek napisał(a)
Lipa z tymi rozplenicami Ale lepszy rydz jak nic

No nie chciały ze mną współpracować, ale jak widziałam kilka tygodni temu co się dzieje, to zamówiłam sobie u Marty potrzebną ilość, bo nie chciałam, żeby rabata wzięła w łeb.
Tu ma być ogród :) 14:33, 04 maj 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

miło, że zaglądasz, ja czekam aż Tobie będę mogła kibicować, może jakieś plany zaczniesz już robić?

Zaglądam codziennie ale nie zawsze mam czas żeby coś napisać. Nie chce zapeszyć ale są szanse na sensowny budżet na ogród już w tym roku jak na razie cisza przed burzą i czekamy na mieszkanie. Może nawet doradzisz mi w rzeczywistości w końcu mamy do siebie tak blisko.
Tu ma być ogród :) 14:30, 04 maj 2016

Do góry
Basiula napisał(a)
Śliczne są miskanty, naprawdę.
Mam i ML i gracka jednego i Variegatusa i on jest chyba moim ulubieńcem Pięknie rozświetla rabatę.

Masz rację, przecież to projekt Szefowej, na pewno jest idealnie zaprojektowane, nie wiem tylko jak z wykonaniem

z tych 3 odmian co wymieniłaś trudno by mi było wybrać, bo wszystkie bardzo lubię.
Teraz nabyłam jeszcze Kleine Fontanne i ciekawa jestem go bardzo, bo to będzie pierwsza odmiana kwitnąca, jaką będę mieć.

Wykonanie też na pewno będzie prawidłowe

A u mnie dziś dzień ogrodowo stracony, czarno od chmur i leje na całego.
Ale co więcej trzeba moim świeżo sadzonym i dzielonym roślinom
Typografia ogrodu 14:23, 04 maj 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)
ładnie te tawuły wyglądają, ciekawa jestem jak one będą wyglądać na rabacie, bo wyznaczasz chyba nowe trendy, jeśli chodzi o ta roślinę.
bo to taka roslina do zieleni miejskiej raczej.u mnie bedzie stanowila rodzaj wypelniacza.ale podoba mi sie nawet.delikatnie kwitnie (na bialo oczywiscie) ma tajny limonkowy kolor lisci (choc tor gold jest jeszcze bardziej swiecaca ale.jak.dla mnie zbyt zolta) i pieknie.przebarwia sie na jesien.

Sadzonki troche lysawe od dolu ale widac ze one wypuszczaja tez od korzenia wiec pewnie niebawem to zarosnie.no i zaplacilam 7 a nie 13 zl za sztuke
Ogródek Iwony II 14:19, 04 maj 2016

Do góry
relację majówkową nadrobiłam, świetnie skrzynie wyszły i dobrze, że był również czas na rodzinne biesiadowanie
Typografia ogrodu 14:11, 04 maj 2016

Do góry
ładnie te tawuły wyglądają, ciekawa jestem jak one będą wyglądać na rabacie, bo wyznaczasz chyba nowe trendy, jeśli chodzi o ta roślinę.
Na Łowieckiej 13:48, 04 maj 2016

Do góry
Ilonka, jak Twoje Apache, czy już ruszyły? Ja na jednym z 5 szt. dopatrzyłam się jednego zielonego ździbełka...
Nie ruszam ich na razie, ale jakoś tracę nadzieję, że one ożyją jeszcze.
Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie 13:45, 04 maj 2016

Do góry
Kasya napisał(a)

Urodzinowe to bardzo spóźnione bo od stycznia
Imieninowe tylko troszkę

Tak, jablonka ma przyciety przewodnik i ładnie rozgalezioną koronę
Jest wysoka na 2,5 metra przynajmniej
A ze kosztowała 44pln to nie mogłam się oprzeć

ups... no to imieninowe

To powiem Ci, że za takie drzewko to warto było, ja płaciłam 70 zł i straszne pokraki są, choć widać, że pare latek mają, zastanawiam się, czy mogę im ruszać te korony, żeby jakiś porządny kształt im wyczarować.
Tu ma być ogród :) 13:40, 04 maj 2016

Do góry
Basiula napisał(a)
Ładne masz te trzmieliny Fajnie wyglądają tak rozstrzelone. Już je widzę z trawami
Ktoś pytał czy miskanty już ruszyły, to u mnie 'Morning Light' już dosyć dawno. Ale myślałam, że padł mi 'Varigeatus', a wczoraj zauważyłam,ze jednak wypuścił ździebełko jedno tak, że faktycznie warto poczekać jeszcze.

U mnie jednak trzmieliny 3 równej wysokości i prawie w rządku

Ale czytając Twój wątek coraz bardziej się martwię, że to wszystko jednak za blisko siebie. Chyba, że Chopin pójdzie do góry i będzie pod nim miejsce na lawendę.

ja dalej czekam na jednego ML i jednego Variegatusa i 5 Apache - cała reszta już zielenieje od kilku tygodni.

Basia, przecież Ty według projektu działasz, to czemu ma być źle?

Ja to sadzę intuicyjnie i często mam problem z doborem właściwych odległości
Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie 13:40, 04 maj 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)
piękna ta urodzinowa jabłonka.
Wygląda jakby koronę miała prowadzoną, była cięta?
Bo na ulotce moich Royalty pisze "nie ciąć"

Spóźnione życzenia urodzinowe!

Urodzinowe to bardzo spóźnione bo od stycznia
Imieninowe tylko troszkę

Tak, jablonka ma przyciety przewodnik i ładnie rozgalezioną koronę
Jest wysoka na 2,5 metra przynajmniej
A ze kosztowała 44pln to nie mogłam się oprzeć
Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie 13:35, 04 maj 2016

Do góry
piękna ta urodzinowa jabłonka.
Wygląda jakby koronę miała prowadzoną, była cięta?
Bo na ulotce moich Royalty pisze "nie ciąć"

Spóźnione życzenia urodzinowe!
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies