Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Tu ma być ogród :)

Tu ma być ogród :)

lindsay80 11:30, 04 maj 2016

ren133 napisał(a)
Edytka
Ładna ta rabata z kulkami ... nie leżą mi tylko te rozrzucone trzmieliny ... no nie wiem tak mi coś tu się nie widzą ... a zamiast dwóch dodatkowych kulek (i trzmielin) widziałabym z tyłu ze dwa stożki a dwie kulki przesadziłabym do przodu tak jak wyrysowane
A pomysł z grackami z boku jako powtórzony element podoba mi się

PS Chociaż ze stipą to kulkowisko było cuuudne ... ale wiem kamień ...

namieszałaś
Ale te trzmieliny od roku chodziły mi po głowie i będę ich bronić
Dam czas tej rabacie, bo i tak budżet na nowe rośliny na razie się wyczerpał (przynajmniej takie bardziej kosztowne).

Basiula 12:15, 04 maj 2016

Ładne masz te trzmieliny Fajnie wyglądają tak rozstrzelone. Już je widzę z trawami
Ktoś pytał czy miskanty już ruszyły, to u mnie 'Morning Light' już dosyć dawno. Ale myślałam, że padł mi 'Varigeatus', a wczoraj zauważyłam,ze jednak wypuścił ździebełko jedno tak, że faktycznie warto poczekać jeszcze.

U mnie jednak trzmieliny 3 równej wysokości i prawie w rządku

Ale czytając Twój wątek coraz bardziej się martwię, że to wszystko jednak za blisko siebie. Chyba, że Chopin pójdzie do góry i będzie pod nim miejsce na lawendę.
lindsay80 13:40, 04 maj 2016

Basiula napisał(a)
Ładne masz te trzmieliny Fajnie wyglądają tak rozstrzelone. Już je widzę z trawami
Ktoś pytał czy miskanty już ruszyły, to u mnie 'Morning Light' już dosyć dawno. Ale myślałam, że padł mi 'Varigeatus', a wczoraj zauważyłam,ze jednak wypuścił ździebełko jedno tak, że faktycznie warto poczekać jeszcze.

U mnie jednak trzmieliny 3 równej wysokości i prawie w rządku

Ale czytając Twój wątek coraz bardziej się martwię, że to wszystko jednak za blisko siebie. Chyba, że Chopin pójdzie do góry i będzie pod nim miejsce na lawendę.

ja dalej czekam na jednego ML i jednego Variegatusa i 5 Apache - cała reszta już zielenieje od kilku tygodni.

Basia, przecież Ty według projektu działasz, to czemu ma być źle?

Ja to sadzę intuicyjnie i często mam problem z doborem właściwych odległości
Basiula 14:23, 04 maj 2016

Śliczne są miskanty, naprawdę.
Mam i ML i gracka jednego i Variegatusa i on jest chyba moim ulubieńcem Pięknie rozświetla rabatę.

Masz rację, przecież to projekt Szefowej, na pewno jest idealnie zaprojektowane, nie wiem tylko jak z wykonaniem

Sebek 14:29, 04 maj 2016

Lipa z tymi rozplenicami Ale lepszy rydz jak nic
lindsay80 14:30, 04 maj 2016

Basiula napisał(a)
Śliczne są miskanty, naprawdę.
Mam i ML i gracka jednego i Variegatusa i on jest chyba moim ulubieńcem Pięknie rozświetla rabatę.

Masz rację, przecież to projekt Szefowej, na pewno jest idealnie zaprojektowane, nie wiem tylko jak z wykonaniem

z tych 3 odmian co wymieniłaś trudno by mi było wybrać, bo wszystkie bardzo lubię.
Teraz nabyłam jeszcze Kleine Fontanne i ciekawa jestem go bardzo, bo to będzie pierwsza odmiana kwitnąca, jaką będę mieć.

Wykonanie też na pewno będzie prawidłowe

A u mnie dziś dzień ogrodowo stracony, czarno od chmur i leje na całego.
Ale co więcej trzeba moim świeżo sadzonym i dzielonym roślinom
Pluszakowa 14:33, 04 maj 2016

lindsay80 napisał(a)

miło, że zaglądasz, ja czekam aż Tobie będę mogła kibicować, może jakieś plany zaczniesz już robić?

Zaglądam codziennie ale nie zawsze mam czas żeby coś napisać. Nie chce zapeszyć ale są szanse na sensowny budżet na ogród już w tym roku jak na razie cisza przed burzą i czekamy na mieszkanie. Może nawet doradzisz mi w rzeczywistości w końcu mamy do siebie tak blisko.
lindsay80 14:33, 04 maj 2016

Sebek napisał(a)
Lipa z tymi rozplenicami Ale lepszy rydz jak nic

No nie chciały ze mną współpracować, ale jak widziałam kilka tygodni temu co się dzieje, to zamówiłam sobie u Marty potrzebną ilość, bo nie chciałam, żeby rabata wzięła w łeb.
lindsay80 14:36, 04 maj 2016

Pluszakowa napisał(a)

Zaglądam codziennie ale nie zawsze mam czas żeby coś napisać. Nie chce zapeszyć ale są szanse na sensowny budżet na ogród już w tym roku jak na razie cisza przed burzą i czekamy na mieszkanie. Może nawet doradzisz mi w rzeczywistości w końcu mamy do siebie tak blisko.

no to świetna wiadomość!
Wiesz ja w projektowaniu to jestem kiepska, ale może coś razem uradzimy, no i na pewno mogę Ci sporo informacji udzielić gdzie warto co kupić
Pluszakowa 14:44, 04 maj 2016

lindsay80 napisał(a)

no to świetna wiadomość!
Wiesz ja w projektowaniu to jestem kiepska, ale może coś razem uradzimy, no i na pewno mogę Ci sporo informacji udzielić gdzie warto co kupić

Na te informacje liczę najbardziej byłam ostatnio na Mokrym w J...exie i wydawało mi się wszystko dość drogo. Jedynie grujeczniki udalo się kupić okazyjnie.