Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lindsay80"

Tu ma być ogród :) 10:14, 04 maj 2016

Do góry
Sebek napisał(a)

Wg mnie to również najlepsza wersja z możliwych

klamka zapadła
Coś jeszcze, coś więcej... 10:08, 04 maj 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

no to właśnie takie widziałam, podobały mi się ale nie wiedziałam jak skomponować, co Ty masz obok nich?

Moje ulubione kolory w donicach, ciekawa jestem czym tą szarość osiągniesz, ale rozumiem, że pod kolor mebelków ma być

Wysokie orliki Do tego kocimiętka, trzykrotki, naparstnice, irysy i róże

Szarość w donicach nie miała nic wspólnego z meblami (do tej pory, bo jako pierwsza mnie uświadomiłaś! ) - po prostu spodobała mi się dichondra Będę ją testować, o ile uda mi się je kupić? Może do tego zestawu dołączy kalocefalus i starce popielne?
Coś jeszcze, coś więcej... 09:59, 04 maj 2016

Do góry
Sebek napisał(a)

Orliki z tych bardzo niskich - kwiaty ledwie nad liśćmi wystają

W donicach będzie blady róż, biel i szarości

no to właśnie takie widziałam, podobały mi się ale nie wiedziałam jak skomponować, co Ty masz obok nich?

Moje ulubione kolory w donicach, ciekawa jestem czym tą szarość osiągniesz, ale rozumiem, że pod kolor mebelków ma być
W basiowie - kiedyś tu będzie ogród... 09:56, 04 maj 2016

Do góry
a pokaż na fotce jak to wygląda, też trzmieliny na pniu sadziłam w majówkę, ciekawa jestem jakie dorwałaś, bo ja wybierałam w szkółce gdzie były ich setki i wcale ten wybór prosty nie był
Od nowa ... na przekór wszystkim 09:55, 04 maj 2016

Do góry
amelia_b napisał(a)
Przetaczniki muszę sobie kupić,zaraz sobie zamówię
i co zamówiłaś? też chciałam więcej, miałam podzielić swoje, ale jakoś się zgapiłam, a teraz to chyba już za duże do podziału.
ag_zie napisał(a)
Cudne te Twoje tulipany! Ja nie mam to do Ciebie przychodzę i gęba mi się cieszy na taki widok
zapraszam też mi się cieszy i ciągle latam i zdjęcia robię
Olili napisał(a)
Piękne Twoje zestawienie berberysowo - hostowo - przetacznikowe
Kolorki bombastyczne! No i niech rosną na przekór regułom
niech rosną
lindsay80 napisał(a)
i mi się to zestawienie podoba i choć nie dla każdej rośliny warunki idealne to im chyba dobrze ze sobą
one chyba tak na zasadzie przeciwieństw tworzą dobraną parę
L00zak napisał(a)
Tulipany piękne, na przyszły rok chyba też na większa ilość się skuszę
ja też chcę jeszcze więcej i więcej
MirellaB napisał(a)
Iwka, a czy do berberysów Erecta takie zestawienie by pasowało?
Co to za przetacznik, bo nie mogę poszukać
myślę że tak, chociaż ten przetacznik jest niebiesko zielony to może ta zieleń zlewałaby się z erectą, nie znam nazwy ale ten mój jest niski, do 20 cm dorasta.
Zamieszkać w ogrodzie 09:55, 04 maj 2016

Do góry
no i co z tymi zdjęciami, miałaś coś pokazać i gdzie one?
Tu ma być ogród :) 09:54, 04 maj 2016

Do góry
magdaw napisał(a)
Hej ,

A czy twoje gracki już ruszyły? pokaż zdjęcia bo u mnie wszystkie trawy tak a gracki nie wykopałam jedną korzeń wielki ni zgniłe i nie wiem czy zimno było?

U mnie ruszyły jako jedne z pierwszych traw, teraz już mają całkiem spore nowe przyrosty, pierwszy lepszy na fotce sprzed chwili

Ale jeszcze swoich nie przekreślaj, moje wszystkie na słonecznej wystawie, a trawy co mam w zacienionych miejscach później pokazują zielone.

A Twoje na jakiej wystawie rosną?
Coś jeszcze, coś więcej... 09:53, 04 maj 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)
przyszłam na fotki, widzę, że było patriotycznie i kwiatowo bardzo, te orliki fioletowe to z takich niziutkich? bo widziałam ostatnio w jednej szkółce takie.
Takie młodziutkie hosty pięknie wyglądają.
U Ciebie w donicach też będzie na biało?

Zajrzyj do mnie może będziesz miał pomysł na uzupełnienie mojej rabaty.

Orliki z tych bardzo niskich - kwiaty ledwie nad liśćmi wystają

W donicach będzie blady róż, biel i szarości
Tu ma być ogród :) 09:28, 04 maj 2016

Do góry
Marta napisał(a)
Też jestem za Grackami w dalszej części rabaty. Trzmieliny masz szczepione na różnych wysokościach czy to tylko tak na zdjęciu wychodzi? Fajnie byłoby w jednej lini, ale tej samej wysokości trzmieliny i sztuk 3. Ale to tylko zdjęcie. Na żywo zapewne trochę inaczej to wszystko wygląda. Jak zakwitną róże będzie bosko

Rozpatrywałam wersję z 3 równymi trzmielinami w linii, robiłam sobie wizualizację i jednak mniej mi się podobało niż wersja z 4 szczepionymi na różnej wysokości rozstrzelonymi po tej rabacie.
Na spektakularne kwitnienie róż to w tym roku chyba jeszcze nie ma co liczyć, ale i tak będę się cieszyć każdym ich kwiatem.
Tu ma być ogród :) 09:24, 04 maj 2016

Do góry
inag napisał(a)

Mam 4 sztuki ale sadzone były dopiero w zeszłym roku - maleńkie. Mam nadzieję, że w tym już będzie widać ich wielkośc.

Ja w czerwcu ubiegłego roku też kupiłam maleństwa, a na jesieni były już ładnie widoczne na rabatach, także będziesz je u siebie podziwiać w tym roku na pewno.

Takie były

U Agi - czyli słońce i piach 07:49, 04 maj 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)
bardzo urokliwie kwitną te jabłonki.
teraz to bieleją i wynagradzają ciągłe opryski
Ja i mój ogródek, a może ogród 07:13, 04 maj 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)
imponująca lista prac! O widzę, że o moliniach z B. była mowa, też kupiłam 10 szt , kilka B. obskoczyłam, hihi
trochę prac nadgoniłam
Tu ma być ogród :) 23:40, 03 maj 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

moje też jedne z ulubionych.
A u siebie je masz, bo jakoś w tej chwili nie kojarzę?

Mam 4 sztuki ale sadzone były dopiero w zeszłym roku - maleńkie. Mam nadzieję, że w tym już będzie widać ich wielkośc.
Tu ma być ogród :) 23:06, 03 maj 2016

Do góry
MAD napisał(a)
W planowaniu rabat nie pomogę niestety ale powiem Ci, że strasznie mi się podobają te Twoje zacienienia tarasu. Ekstra są!

Taka zabudowa była niezbędna, bo taras na wystawie południowo-zachodniej i w lecie wysiedzieć się tam nie dało.
Trochę się balam jak to się wpisze w bryłę budynku, bo sama sobie tą konstrukcję wymyśliłam, ale wyszło super, jak patrzę na stare zdjęcia, na których był goły taras, to stwierdzam, że wtedy było po prostu łyso.
To tu... 22:59, 03 maj 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)
piękna ta rabata z ambrowcami, mają już jakieś listki?

Ambrowiec sadzony dwa lata temu, który rośnie w innym miejscu, właśnie zaczął rozwojać listki. Gumballe zesŁoroczne jeszcze zapączkowane.
Lawendowy zawrót głowy 22:46, 03 maj 2016

Do góry
urokliwe zdjęcia u Ciebie jak zawsze, jedynie ten Mariken niefajnie wyglada, moje tak samo i za każdym razem jak spojrzę przez okno kuchenne to trafić mnie chce, bo już takie piękne były, eh...

Grad miałaś? A u nas na szczęście obyło się bez, od popołudnia konkretny deszczyk popadał.
Moja codzienność - ogród Oli 22:40, 03 maj 2016

Do góry
Olu a te Klaine Fontanne, nie mają trochę różowych tych kwiatostanów jak zaczynają kwitnąć?
Ja je niedawno kupiłam i sadzę przy słupkach ogrodzeniowych na przedpłociu.
To tu... 22:29, 03 maj 2016

Do góry
piękna ta rabata z ambrowcami, mają już jakieś listki?
Tu ma być ogród :) 22:19, 03 maj 2016

Do góry
inag napisał(a)

Gracki są jednymi z kilku traw, które kocham najbardziej więc co Ci mam powiedzieć?

moje też jedne z ulubionych.
A u siebie je masz, bo jakoś w tej chwili nie kojarzę?
Tu ma być ogród :) 22:18, 03 maj 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)
jestem za kontynuacja i za grackami.
choc łatwo nie bylo nadrobić

hahaha, a i tak daleko mi do tego ile u Ciebie zazwyczaj jest do nadrabiania

No to jak jutro będzie pogoda to mam trochę roboty.
Gracki mam, lawendę mam, sadzonki szałwii rosną, jedynie kulki buksowe będą do zakupienia i z tym trochę dłużej zejdzie, bo może dopiero na jesieni kupię, zobaczymy.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies