Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Tu ma być ogród :)

Tu ma być ogród :)

lindsay80 22:19, 03 maj 2016

inag napisał(a)

Gracki są jednymi z kilku traw, które kocham najbardziej więc co Ci mam powiedzieć?

moje też jedne z ulubionych.
A u siebie je masz, bo jakoś w tej chwili nie kojarzę?
MAD 22:56, 03 maj 2016

W planowaniu rabat nie pomogę niestety ale powiem Ci, że strasznie mi się podobają te Twoje zacienienia tarasu. Ekstra są!
lindsay80 23:06, 03 maj 2016

MAD napisał(a)
W planowaniu rabat nie pomogę niestety ale powiem Ci, że strasznie mi się podobają te Twoje zacienienia tarasu. Ekstra są!

Taka zabudowa była niezbędna, bo taras na wystawie południowo-zachodniej i w lecie wysiedzieć się tam nie dało.
Trochę się balam jak to się wpisze w bryłę budynku, bo sama sobie tą konstrukcję wymyśliłam, ale wyszło super, jak patrzę na stare zdjęcia, na których był goły taras, to stwierdzam, że wtedy było po prostu łyso.
inag 23:40, 03 maj 2016

lindsay80 napisał(a)

moje też jedne z ulubionych.
A u siebie je masz, bo jakoś w tej chwili nie kojarzę?

Mam 4 sztuki ale sadzone były dopiero w zeszłym roku - maleńkie. Mam nadzieję, że w tym już będzie widać ich wielkośc.
Marta 08:41, 04 maj 2016

Też jestem za Grackami w dalszej części rabaty. Trzmieliny masz szczepione na różnych wysokościach czy to tylko tak na zdjęciu wychodzi? Fajnie byłoby w jednej lini, ale tej samej wysokości trzmieliny i sztuk 3. Ale to tylko zdjęcie. Na żywo zapewne trochę inaczej to wszystko wygląda. Jak zakwitną róże będzie bosko
lindsay80 09:24, 04 maj 2016

inag napisał(a)

Mam 4 sztuki ale sadzone były dopiero w zeszłym roku - maleńkie. Mam nadzieję, że w tym już będzie widać ich wielkośc.

Ja w czerwcu ubiegłego roku też kupiłam maleństwa, a na jesieni były już ładnie widoczne na rabatach, także będziesz je u siebie podziwiać w tym roku na pewno.

Takie były

lindsay80 09:28, 04 maj 2016

Marta napisał(a)
Też jestem za Grackami w dalszej części rabaty. Trzmieliny masz szczepione na różnych wysokościach czy to tylko tak na zdjęciu wychodzi? Fajnie byłoby w jednej lini, ale tej samej wysokości trzmieliny i sztuk 3. Ale to tylko zdjęcie. Na żywo zapewne trochę inaczej to wszystko wygląda. Jak zakwitną róże będzie bosko

Rozpatrywałam wersję z 3 równymi trzmielinami w linii, robiłam sobie wizualizację i jednak mniej mi się podobało niż wersja z 4 szczepionymi na różnej wysokości rozstrzelonymi po tej rabacie.
Na spektakularne kwitnienie róż to w tym roku chyba jeszcze nie ma co liczyć, ale i tak będę się cieszyć każdym ich kwiatem.
magdaw 09:45, 04 maj 2016

Hej ,

A czy twoje gracki już ruszyły? pokaż zdjęcia bo u mnie wszystkie trawy tak a gracki nie wykopałam jedną korzeń wielki ni zgniłe i nie wiem czy zimno było?
lindsay80 09:54, 04 maj 2016

magdaw napisał(a)
Hej ,

A czy twoje gracki już ruszyły? pokaż zdjęcia bo u mnie wszystkie trawy tak a gracki nie wykopałam jedną korzeń wielki ni zgniłe i nie wiem czy zimno było?

U mnie ruszyły jako jedne z pierwszych traw, teraz już mają całkiem spore nowe przyrosty, pierwszy lepszy na fotce sprzed chwili

Ale jeszcze swoich nie przekreślaj, moje wszystkie na słonecznej wystawie, a trawy co mam w zacienionych miejscach później pokazują zielone.

A Twoje na jakiej wystawie rosną?
Sebek 10:03, 04 maj 2016

nawigatorka napisał(a)
jestem za kontynuacja i za grackami.
choc łatwo nie bylo nadrobić

Wg mnie to również najlepsza wersja z możliwych