i jeszcze raz mniejszy ogród,
Duże bukszpany do oprysku.
Ten kawałek przy cisach był obrobiony najpierwszy, cisy też przycięte.
Jesienią ciut powiększyłam, ściągana darń i posadzone nowe róże.
Jeszcze kopców nie rozgarnęłam.
Od wczoraj działam powoli ogrodowo. Zaczęłam od sprzątnięcia tego, czego nie zdążyłam sprzątnąć jesienią, uzbierał się cały wór gałęzi różanych.
Dziś zaczęłam pracę na rabacie przy ulicy, tej po sośnie. Uprzątnęłam może połowę, mam 4 pełne wory i skrzynkę dużą szyszek. A róż na niej jeszcze nie ruszałam
Posadziłam dziś takie drzewko, które pewna pani chciała usunąć ze swojej działki, poradźcie, czy mogę/powinnam je teraz po posadzeniu ostro przyciąć? Czy czekać z cięciem? Co to może być za odmiana? Ma małe zielone kuleczki 2-3mm, bardzo dużo ich.
Bardzo proszę o pomoc w cięciu hortensji w tym roku, gdyż kolejne krzewy u mnie zamierają i boję się je przycinąć, są to 11 letnie rośliny. W ubiegłym roku próbowałam przyciąć dość nisko i widziałam że krzaczek próbował wypuścić nowe pędy ale koniec końców usechł. Zastanawiam nad posadzeniem nowych, tylko tu też mam dylemat gdyż w ubiegłym roku posadziłam nowy krzew a na jesień z niewiadomego powodu obumarł, oczywiście przed posadzeniem wymieniłam ziemię.