dziewczyny jesienią pisały o jakiejś muchówce (?) która atakuje cebule, niestety moje były już w gruncie, nie mogłam nawet sprawdzić czy była tam ta larwa czy nie
Też miałem sporo narcyzów i sam nie wiem. Czy wymarzły zimą 2011/2012 czy coś je zjadło. Nawet ich ponownie nie posadziłem. Cieszyłem się nimi tylko 1 wiosnę.
witaj Pawle (?) to czekamy zbiorowo na cebulowe, mam nadzieję, że nie zawiodą jestem ciekawa czy zakwitną narcyzy bo sporo ich wadziłam ale one bywają kapryśne, a może nie kapryśne tylko lubiane przez robaki...
dzisiaj wycięłam miskanty pod biurem, przy domu odkryłam róże zgodnie z tym co pisałam wcześniej, w ubiegłym tygodniu przycięłam klony i brzozy, to tyle. Do końca tygodnia na pewno wytnę trawy i podetnę szmaragdy (dzisiaj robiłam przymiarkę)
Bardzo bardzo bardzo dziekuje..........juz zapisana do chciejstw, lece popatrzec na nowe zdjecia w wizytówce skoro jesien juz jest to beda i "moje-twoje" łany wanilek.........
Pozdrawiam
Ewa z róż zdjęłam agro i mate słomianą, kora którą były przykryte przymrożona, więc nie można było jej odgarnąć, jako że na gałązkach są nabrzmiałe pąki narzuciłam je jeszcze agro delikatnie na noc, chyba będe się bawić odkrywanie, przykrywanie a i czosnki główkowate które rosną na tej rabacie poszybowały ostro...
wyobraź sobie, że ja te róże kupiłam u nas w ogrodniczym z nazwą róża ecru, oczywiście nie miały wówczas kwiatów. Szukałam jeszcze takich róż ale niestety nie znalazłam, widziałam że ktoś na O robił sadzonki z uciętych gałązek może trzeba spróbować, skoro ona eksluzywna?