Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ElzbietaFranka"

W moim małym ogródeczku - Dorota 20:39, 05 paź 2018

Do góry
Dorota123 napisał(a)
To jest wieloletnia szparaga ogrodowa, tu na zdjęciu jest odcięta od korzeni i taka przyschnięta. Od 2 lat próbuję się jej pozbyć, ale ona jest prawdziwa terminatorka. Co wiosna odbija ze zdwojoną siłą.

U mnie w tym roku wyrosl szparagus widocznje ptaki przyniosly nasiona. Rosnie blisko kaskady do oczka. Wmoim rodzinnym domu rosly szparagi. Kiedys bukiety ozdabiano galazkami szparagu.
Ja bym tam nie wywalala moze do innego miejsca przesadz.
Ja tez dzisiaj sadzilam, reszte zadolowalam wiosna posadze na stałe miejsce.
Troche przerobek musze zrobic i zwiru dosypac.
W tym roku na wiosne nie odkurzalam zwiru bo tak szybko rosliny rosly i na moje nieszczescie rozsialo sie wiele nie chcianych roslin i chwastow juz tego nie zrobie.
W moim małym ogródeczku - Dorota 20:21, 05 paź 2018

Do góry
Dorota wchodzac na twoja strone to uczta dla oczu, smaku i duszy.
Och jak bym zjadla te cudenka wypieczone przez ciebie. Odchudzam sie tylko moge patrzec.

Nie wiedzialam, ze gipsowka jest w rozowym kolorze. Na wtykaj gdzie sie da bo u ciebie taki misz masz cieszy oko.
Sa szkolki, ktore tak pakuja przesylki tymi patyczkami ze rosliny nie maja szans sie przemieszczac w paczce.
Za drzwiami do ogrodu... 20:05, 05 paź 2018

Do góry
anpi napisał(a)
Alicjo, ten clematis to Morning skySama jestem zdziwiona jego teraźniejszym większym niż latem kwitnieniem.Mam go drugi rok,ale w tamtym prawie nie kwitł,po posadzeniu,najpierw zmarniał potem odbił bujnie pędami,ale jesienią zakwitł bladymi, małymi może trzema kwiatami?Za to w tym roku pięknie
Kolor na zdjęciach zależy od światła,tu robione po obu stronach pergoli ,więc jedno jest bardziej pod słońce.

Piekny klematis juz wczesniej bedac na twoim watku troche czytalam o "Morning skay". Jest fachowa strona "zrodlo dobrych pnaczy" tam mozna wszystkiego sie dowiedziec. Jest to szkolka polska pana Marczynskiego i spolki.
Na dole opisu kazdego klematisa jest notka jakie sa podobne klematisy.

Umnie e. Atisy nie za bardzo rosly kupowalam je bo misie podobaly nie majac pojecia onich nic. Jak sie doksztalcilam w tym roku kupilam 4 szt i dosyc dobrze rosna jeden tylko Blekitny aniol padl. W kazdym razie musza byc dobrze karmione i podlewane.

MORNING... Mozna go ciac kazdej wiosny na wys 50cm.
Ptasi gaj 18:34, 05 paź 2018

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)

Widzisz Effka zawsze mi się to chrzani to dereń siberica wariagata a z białym elegantisima.

Aa widzisz, świetny ten dereń
Ptasi gaj 16:45, 05 paź 2018

Do góry
effka napisał(a)
Trzmielina cudna, mam derenie elegantissima i są.całkiem zielono-białe hm

Widzisz Effka zawsze mi się to chrzani to dereń siberica wariagata a z białym elegantisima.
Ptasi gaj 14:48, 05 paź 2018

Do góry
effka napisał(a)
Czy to trzmielina oskrzydlona? Bajkowa. Moja w tym roku ma.się bardzo źle.

To dereń elegantisima o ile się nie mylę bo mi się mylą.

Poniżej po lewej dereń po prawej trzmielina oskrzydlona co dzień piękniejsza.

Ptasi gaj 14:43, 05 paź 2018

Do góry
waldek727 napisał(a)

A w którym Centrum Ogrodniczym najczęściej robisz zakupy?
Ode mnie najbliżej na Bronisze.

Waldek nie. Napisałam a priv
Ptasi gaj 14:05, 05 paź 2018

Do góry

Możemy sobie podać rękę. Tyle roślin u nich kupowałam ostatnim razem powiedziałam, że powinnam dostać jakiś upust to powiedziała pomyślimy.

A w którym Centrum Ogrodniczym najczęściej robisz zakupy?
Ode mnie najbliżej na Bronisze.
Ptasi gaj 12:19, 05 paź 2018

Do góry

Możemy sobie podać rękę. Tyle roślin u nich kupowałam ostatnim razem powiedziałam, że powinnam dostać jakiś upust to powiedziała pomyślimy.
Mam kilka kart rabatowych pokazałam jej.
Nie mogę przestać tam chodzić bo to po drodze i to jest mankament tego gdzie mieszkam.
Ostatnio eM mi powiedział, że ty jak pijak, trzeba będzie w sklepie zabronić sprzedaży. Właśnie jak żyć nie wstępując.
Zaraz idę sądzić teraz będę latała i przymierzała gdzie posadzić.

Jak bym o sobie czytała, ja nawet chora jadę do nich i ostatnio wynegocjowałam upust , tylko 5% ale zawsze coś. Na większe zakupy 10%. Jak nie chcieli dać to powoedzialam, że mogliby reklamę sklepu u mnie w ogrodzie zrobić, tyle roślin mam od nich.
Ptasi gaj 11:58, 05 paź 2018

Do góry
CD

Ptasi gaj 11:53, 05 paź 2018

Do góry
Jeszcze wczorajszy rosną w kącie więc przymrozek nie dosięgnął.

Ptasi gaj 11:44, 05 paź 2018

Do góry
effka napisał(a)
Mój Memory przebarwia się już jesiennie na brązowo, piękny będzie

Sąsiad ma sklep ogrodniczy? Oj to tak jak u mnie, na moim małym osiedlu kilka ulic dalej centrum ogrodnicze, jak żyć??!! Jak mnie tam nie ma tydzień dwa to pytają czy chora byłam
Piękne jesienne foteczki Elu.

Mam kilka kart rabatowych pokazałam jej.
Nie mogę przestać tam chodzić bo to po drodze i to jest mankament tego gdzie mieszkam.
Ostatnio eM mi powiedział, że ty jak pijak, trzeba będzie w sklepie zabronić sprzedaży. Właśnie jak żyć nie wstępując.
Zaraz idę sądzić teraz będę latała i przymierzała gdzie posadzić.
Wymarzony sielankowy ogród..... 06:31, 05 paź 2018

Do góry
Moniu u mnie tez przymrozki mam dzialke na wygwizdowie i wiatr zimny to mrozi padly cynie, kosmosy i bielun.
Roze sie trzymaja, ale one nawet do grudnia kwitna po przymrozkach.

Jezeli chodzi o trawke memory widzialam tansze, ale z jednym dwoma badylami.
Ja tam wole dac wiecej ale mam pewnosc. Wszystkie trawki mam z pobliskiej szkolki.

Elu to tak jak ja, wiatr u mnie hula, bo puste pola przy mnie... piękny okaz kupiłaś, ja dostałam akurat taki byle jaki, ale mam nadzieję, że nadgoni w przyszłym roku pozdrawiam
Moja działka na Dębowym Lesie 22:26, 04 paź 2018

Do góry
Aniu witam
Płody duże, jeszcze te mąki to zywe?
Tyle winogron co będziesz z nich robić. U mnie już wino nastawione 25 dni musiałam zerwać bo bardzo słodkie były i oblatywaly.

Z dyni mozna rozne smakołyki robić dymia z pomarańcza bardzo dobry.

Przetwarzaj w zimie jak znalazł. Ja w tym roku nic nie sialam oprócz ogórków.

Elu , witaj!!
Mało brakowało a spotkałybyśmy się w niedzielę, szkoda, nie wiedziałam. A byłam w Warszawce.Nic...
Plony czas wszystkie co się a zbierać.
Maki prawdziwe,Na pobliskiej łące kwity o tej porze, to mnie bardzo zadziwiły .
Winogron jest do konsumpcji i trochę na sok.
Hmmm , a jakie to smakołyki z dynią i z pomarańczą ?
O tak i w zimie i w róznych porach roku wszystko co same zrobimy przyda się bardzo
Anafalis perłowy

Hortensja Bobo

Ptasi gaj 19:18, 04 paź 2018

Do góry
Berberys Juliany czerwienienie coraz bardziej

Wymarzony sielankowy ogród..... 19:09, 04 paź 2018

Do góry
Moniu u mnie tez przymrozki mam dzialke na wygwizdowie i wiatr zimny to mrozi padly cynie, kosmosy i bielun.
Roze sie trzymaja, ale one nawet do grudnia kwitna po przymrozkach.

Jezeli chodzi o trawke memory widzialam tansze, ale z jednym dwoma badylami.
Ja tam wole dac wiecej ale mam pewnosc. Wszystkie trawki mam z pobliskiej szkolki.
Ptasi gaj 18:39, 04 paź 2018

Do góry
Memory w środku

A to trawa afrykańska się przebarwia u góry po lewej stronie

Ptasi gaj 18:28, 04 paź 2018

Do góry
Tak stacjonarnie u sasiada po przeciwnej stronie ulicy. Pierwsza tez byla piekna. Musze sie przelaczyc na foto z telefonu zrobilam dzisiaj tego poprzednika.
Nie wiem kto chyba Effka pisala, ze jej brazowieje od spodu wiec luknelam na moj chyba nie brazowieje. Ale to nie ma znaczenia bo to zalezy od podlewania, ziemi wczesniej twardnieje lodyga od spodu.
Tak jak pisalam to nowosci trzeba obserwowac jak sie zachowuje Memory.
Ptasi gaj 12:59, 04 paź 2018

Do góry

To jest najnowszy zakup Menory 20 zł ok 1,60 metra, ladna.

Wooow to się nazywa sadzonka! Kupiłaś stacjonarnie? On jest taki jak moje wsadzone wiosną na rabatach. PIĘKNY
Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 12:57, 04 paź 2018

Do góry
effka zobacz sobie mój nowy nabytek Menory już wstawiłam.

Lecęęęęęęęę
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies