Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wymarzony sielankowy ogród.....

Wymarzony sielankowy ogród.....

Monia81 08:06, 04 paź 2018

anabuko1 napisał(a)
Oszronione roślinki wyglądają efektownie na zdjęciach.
Wiemmm wiem dla roślin i dla nas to już nie takie radosne.
Monia to Ty jesteś w tych jasno -niebieskich spodniach ?

Pięknie to wygląda, ale tak jak piszesz Aniu, jeszcze by mogło z tym szronem poczekać...
Tak to ja buziaki
Monia81 08:08, 04 paź 2018

marba napisał(a)
Moniko, chcę zapytać o tę oszronioną żurawkę na fotce. Jaka to odmiana? Bardzo podoba mi się jej wiebarwność.

Basieńko to żurawka Marmalade, ja tą akurat żurawkę bardzo lubię, powtarzam ją w ogrodzie, bo tak jak napisałaś te zmieniające się u niej barwy w zależności ile mia światła są rewelacyjne, pięknie się rozrasta dlatego dzielę ją jak tylko mogę buźka
Monia81 08:10, 04 paź 2018

Zana napisał(a)
Wygrzebałaś się już z przetworów?
Macham

Anula no już prawie dostawę jabłek jeszcze w przyszłym tygodniu mam, więc soczek jeszcze będzie robiony buziaczki wysyłam
Monia81 08:13, 04 paź 2018

Magleska napisał(a)
Nadrobiłam zaległości ......foteczki śliczne pooglądałam ,spotkań zazdraszczam -pozytywnie oczywiście ......
Mam nadzieję ,że nadrobimy

Bardzo fajna ta ścieżka do wędzarni - pięknieje Ci ogród z dnia na dzień ......na wiosnę wpraszam się na kawkę

Buziaki

Madziu nadrobimy na pewno z miesiąca na miesiąc te zmiany w ogrodzie są bardziej widoczne i to cieszy bardzo, w przyszłym roku tylko lekkie korekty w tej części ogrodu i za przód się wezmę a na kawkę zapraszam zawsze buziaki
Zana 08:20, 04 paź 2018

Monia81 napisał(a)

Anula no już prawie dostawę jabłek jeszcze w przyszłym tygodniu mam, więc soczek jeszcze będzie robiony buziaczki wysyłam

No dobrze, że przy okazji samej siebie nie "przerobiłaś" w tym amoku. Cmok
Monia81 08:51, 04 paź 2018

Zana napisał(a)

No dobrze, że przy okazji samej siebie nie "przerobiłaś" w tym amoku. Cmok

No nie wiele brakło buziaki
Agania 09:25, 04 paź 2018

Przymrozki już u Ciebie...o jejuniu...za wcześnie na takie zimno...lubię rozchodniki za to, że mrozom się nie dają

W naszych rejonach wichury...czekając na słońce i piękną jesień u mnie pozdrawiam
ElzbietaFranka 19:09, 04 paź 2018

Moniu u mnie tez przymrozki mam dzialke na wygwizdowie i wiatr zimny to mrozi padly cynie, kosmosy i bielun.
Roze sie trzymaja, ale one nawet do grudnia kwitna po przymrozkach.

Jezeli chodzi o trawke memory widzialam tansze, ale z jednym dwoma badylami.
Ja tam wole dac wiecej ale mam pewnosc. Wszystkie trawki mam z pobliskiej szkolki.
Monia81 06:29, 05 paź 2018

Agania napisał(a)
Przymrozki już u Ciebie...o jejuniu...za wcześnie na takie zimno...lubię rozchodniki za to, że mrozom się nie dają

W naszych rejonach wichury...czekając na słońce i piękną jesień u mnie pozdrawiam

Agatko niestety przymroziło już parę razy, już sprzątam powoli w ogrodzie, tulipany jeszcze zostawiam, może za tydzień lub dwa wsadzę, na razie prace porządkowe na rabatach ja też pozdrawiam i buziaki wysyłam
Monia81 06:31, 05 paź 2018

ElzbietaFranka napisał(a)
Moniu u mnie tez przymrozki mam dzialke na wygwizdowie i wiatr zimny to mrozi padly cynie, kosmosy i bielun.
Roze sie trzymaja, ale one nawet do grudnia kwitna po przymrozkach.

Jezeli chodzi o trawke memory widzialam tansze, ale z jednym dwoma badylami.
Ja tam wole dac wiecej ale mam pewnosc. Wszystkie trawki mam z pobliskiej szkolki.

Elu to tak jak ja, wiatr u mnie hula, bo puste pola przy mnie... piękny okaz kupiłaś, ja dostałam akurat taki byle jaki, ale mam nadzieję, że nadgoni w przyszłym roku pozdrawiam