Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Za drzwiami do ogrodu...

Za drzwiami do ogrodu...

Zana 08:32, 04 paź 2018

Twój ogród pięknie jesiennie kolorowy.
anpi 13:22, 04 paź 2018

Tak,jesienią ogród nabiera rumieńców,a może to od pochwał?

anpi 13:38, 04 paź 2018

Moje hortensje też w końcu nabrały buraczkowego koloru
Trawnik po wertykulacji nie wygląda za dobrze,ale nawóz jesienny rozsypany,jeszcze trawniczek czeka na posypkę z kompostu.I mam trochę przekompostowanego obornika końskiego ...ale roi się w nim od dżdżownic ,jak bym dała razem z kompostem,to nie wiem czy nie grozi mu wtedy inwazja kretów?

Tu hortensja ujednoliciła się kolorem z rozchodnikami(ta bliżej huśtawki)
Adela 20:56, 04 paź 2018

Kolory jesieni bardzo urocze, zwłaszcza w słońcu.
Powojniki ślicznie kwitną. Basia z Warmii poleciła mi jeszcze „Comtesse de Bouchaud”. Kupiłam we wrześniu, jest malutki, ale cały obsypany kwiatami. Zobaczę, jak się spisze za rok.
Aniu, jak będziesz odwiedzała rodzinkę w BB, to mam nadzieję, że znajdziesz czas, żeby do mnie wpaść? Zapraszam
Dorota123 21:13, 04 paź 2018

Piękna kolorowa jesień u Ciebie, mam już różową gipsówkę. Tam gdzie mi polecałaś już nie było. Znalazłam w Lublinie całkiem ładne sadzonki.
anpi 00:13, 05 paź 2018

Adela napisał(a)
Kolory jesieni bardzo urocze, zwłaszcza w słońcu.
Powojniki ślicznie kwitną. Basia z Warmii poleciła mi jeszcze „Comtesse de Bouchaud”. Kupiłam we wrześniu, jest malutki, ale cały obsypany kwiatami. Zobaczę, jak się spisze za rok.
Aniu, jak będziesz odwiedzała rodzinkę w BB, to mam nadzieję, że znajdziesz czas, żeby do mnie wpaść? Zapraszam

Sprawdziłam Comtesse...dzięki za polecenie...godny uwagi,jak we wrześniu jeszcze kwitł
Może w przyszłym roku w końcu jakoś uda się nam wybrać w tamte strony,już chyba trzeci rok krzyżują się nam plany A chciałabym przy okazji odwiedzić ogrody Kapiasa więc musimy zorganizować kilkudniowy wyjazd,u rodziny miałabym bazę wypadową.Adelo bardzo dziękuję Ci za zaproszenie, będę miała w pamięci( może przy okazji...)
A do mnie też zapraszam...
anpi 00:24, 05 paź 2018

Dorota123 napisał(a)
Piękna kolorowa jesień u Ciebie, mam już różową gipsówkę. Tam gdzie mi polecałaś już nie było. Znalazłam w Lublinie całkiem ładne sadzonki.

O! to fajnieMy ogrodniczki "wykopiemy choćby z pod ziemi"...
Aż do Lublina specjalnie jechałaś?Mogłaś choć przy okazji mnie odwiedzić ,to już rzut beretem od Lublina...

anpi 00:39, 05 paź 2018

Doranma napisał(a)
Wiesz, że taki ozdobny zlew, tylko mniejszy, też jest moim marzeniem? Kolejne upodobanie, które nas łączy ☺ Nie wiem tylko czy u mnie by pasował i gdzie go zrobić. Myślałam, że na miejscu abisynki, ale ona raczej musi zostać, zresztą lubię ją. Cóż, mam zimę na rozmyślania. U Ciebie wyglada na murze super!

U mnie na murze to jest fontanna i woda przelewa się ciągle ta sama ,nie potrzebuje wiec zasilenia wodą.Do tej pory pompka chodziła na baterie słoneczną,niestety ta padła i teraz eM podłączy prąd,będzie na dłużej
Ty jeżeli chcesz zlew,to faktycznie będziesz potrzebowała jakiegoś miejsca z możliwością podłączenia wody

anabuko1 10:59, 05 paź 2018

Ładne ba piękne jesienne kolorki ogród nabrał
Piękne zolciutkie berberysy. Wiesz co to za odmiana ?
Jakiś z nisko rosnących to by mi się przydał
Twoje hosty nie przypalone słońcem to i ładnie się prezentują
Moje nie wszystkie takie są.
Hortensje to jednak cudne. Od lata cieszą nom-stop.
Jabłuszka się rumienia podkreślają piękno ogrodu
ElzbietaFranka 20:05, 05 paź 2018

anpi napisał(a)
Alicjo, ten clematis to Morning skySama jestem zdziwiona jego teraźniejszym większym niż latem kwitnieniem.Mam go drugi rok,ale w tamtym prawie nie kwitł,po posadzeniu,najpierw zmarniał potem odbił bujnie pędami,ale jesienią zakwitł bladymi, małymi może trzema kwiatami?Za to w tym roku pięknie
Kolor na zdjęciach zależy od światła,tu robione po obu stronach pergoli ,więc jedno jest bardziej pod słońce.

Piekny klematis juz wczesniej bedac na twoim watku troche czytalam o "Morning skay". Jest fachowa strona "zrodlo dobrych pnaczy" tam mozna wszystkiego sie dowiedziec. Jest to szkolka polska pana Marczynskiego i spolki.
Na dole opisu kazdego klematisa jest notka jakie sa podobne klematisy.

Umnie e. Atisy nie za bardzo rosly kupowalam je bo misie podobaly nie majac pojecia onich nic. Jak sie doksztalcilam w tym roku kupilam 4 szt i dosyc dobrze rosna jeden tylko Blekitny aniol padl. W kazdym razie musza byc dobrze karmione i podlewane.

MORNING... Mozna go ciac kazdej wiosny na wys 50cm.