Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Luki"

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 22:33, 16 paź 2013

Do góry
Luki, nie odpuszczaj z sofą. W końcu to sofa na wymiar, który podałeś, i za którą płaciłeś (zapłąciłeś całość?) i taką powinieneś dostać, a nie coś podobnego. Kurde, przypominają mi się akcje z moimi fachowcami. Walcz i za mnie!! Ja tam Ciebie doskonale rozumiem, fuszerki nie popieramy i nie tolerujemy bylejakości.

Trzymam kciuki
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 21:31, 16 paź 2013

Do góry
O cisa będę walczył, jak będzie trzeba to nawet go odkupie i tak zapewne będę kilka setek do przodu zważywszy na to ile takie cudeńka w gotowej formie są warte, a dzisiaj się mu przyjżałem i jest jednak dużo wyższy i idealnie się nadaje na stożek
Mam dzisiaj większe zmartwienie... po miesięcznym opóźnieniu dotarła do mnie sofa do pokoju i jestem załamny nie było mnie przy odbiorze..... poza szerokością prawie żaden wymiar się nie zgadza, a przesłałem dokładne rysunki może dla kogoś 5-10cm to nie różnica, ale dla mnie ogromna, miała być twarda jest miękka i na mam przeczucie, że materiał który sobie wybrałem za rok będzie do wymiany, a nie należał do najtańszych, równie dobrze mogłem skóre zabrać, ale to mój błąd...... nie wiem co o tym myśleć, ale to że facet pomylił się o 10cm na wysokości nie przepuszcze... szkoda gadać
Dobra pożaliłem się troche, a to nie to forum... lista żurawek na przyszły rok bardzo niebezpiecznie rośnie...
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 20:21, 15 paź 2013

Do góry
aksamitka napisał(a)
Mam pytanie. Czy żurawki rozmnażają sie z nasion? Jeśli tak, to które odmiany?

Żurawki rozmnażają się z nasion Praktycznie każda odmiana wytwarza nasiona, które można spokojnie wysiewać i otrzymamy z nich rośliny. Jednak nie koniecznie nasiona powtórzą cechy rośliny matecznej. Jeżeli rośnie kilka odmian przy sobie najprawdopodobniej otrzymamy swoje siewki, czasem ładniejsze, a czasem nie. Nie jest też powiedziane, że żurawka jedej odmiany rosnąca w większej ilości wyda nasiona, które będą miały te same cechy. Ja próbowałem już wysiewać i sporo nasionek wzeszło, jedynie co źle zrobiłem to nieodpowiednie podłoże. Narazie są to malutkie roślinki, ale na 99% będą miały inne cechy. Mam nadzieje, że przezimują maleństwa.
Ogród Sylwii od początku cz.II 09:36, 15 paź 2013

Do góry
Syla ogród zimowy jest zjawiskowy, no cudownie wpisał się w całe założenie, z domem i istniejącymi już elementami, gabiony, kamienna elewacja..... masz talent. Warzywnik nawet w mądrym miejscu , jeszcze w przyszłym roku będziemy się nim zachwycać, planujesz obwódke z bukszpanu?... ładnie by wyglądało, ale ja się nie wtrącam bo się nie znam a pomysły i tak są zacne. Ta kulka cisowa piękna
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 23:12, 14 paź 2013

Do góry
Ja wole do budynku godpodarczego na piętro nie wchodzić. 3 pomieszczeni, prawie 70m^2 i nie da się przejść, ale mojemu tacie wszystko się przyda..... nie komentuje nawet tego. Jak był robiony porządek 3 lata temu 2 kontenery wywieżliśmy. Ja sobie nazbierałem żelastwa silników i innych wywiozłem i pozyskałem bardzooo sporą sume
Jeszcze mi się przypomniało o pędrakach. Sprawdzaj dokładnie swój kompost, u mnie uwielbiają w nim przesiadywać i co roku przesiewam ich dziesiątki.... ohyda
Ogród Sylwii od początku cz.II 22:53, 14 paź 2013

Do góry
To jak jest jeszcze miejsce, to wepchnę się grzecznie do pierwszego rzędu w oczekiwaniu na fotki
W kamiennym kręgu od początku 21:46, 14 paź 2013

Do góry
grembosia napisał(a)
Aniu, mistrzowsko komponujesz rabaty i klimat w Twoim ogrodzie.

Starzec mnie też urzekł, fajny jest też na zapełnienia "oczekujących przestrzeni", jak ktoś napisał.
Chyba wsadzę go wiosną w przedogródku, by zapełnić luki, ma taką piękną fakturę i kolor.
Jak go pozyskujesz w takiej ilości, kupujesz sadzonki?

Grambosiu, sama robię sadzonki...wszystkich jednorocznych oprócz begonii
W kamiennym kręgu od początku 21:38, 14 paź 2013

Do góry
Aniu, mistrzowsko komponujesz rabaty i klimat w Twoim ogrodzie.

Starzec mnie też urzekł, fajny jest też na zapełnienia "oczekujących przestrzeni", jak ktoś napisał.
Chyba wsadzę go wiosną w przedogródku, by zapełnić luki, ma taką piękną fakturę i kolor.
Jak go pozyskujesz w takiej ilości, kupujesz sadzonki?
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 23:09, 13 paź 2013

Do góry
Luki napisał(a)
To jeżeli jeszcze masz to bym bardzo prosił o namiar, niestety porządne są drogie, a oryginały to już przesada. Mam znajomego elektryka to się przerobi w razie konieczności
postaram się poszukać, ale to dawno było...
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:56, 13 paź 2013

Do góry
To jeżeli jeszcze masz to bym bardzo prosił o namiar, niestety porządne są drogie, a oryginały to już przesada. Mam znajomego elektryka to się przerobi w razie konieczności
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:48, 13 paź 2013

Do góry
Luki napisał(a)
Co tu dużo pisać nawet brak kilku rośli, które zmroziło nie odbiera uroku twego ogrodu.
Ja mam pytanko o białe kule lampy. Szukam i bardzo duża rozbieżność cenowa, niektóre to wręcz bardzo odpychają. Zamawiałś w jakimś sklepie internetowym ???
wiesz one są takie troche tandetne plastikowe, kupowałam na all, były niedrogie przedział cenowy to 30-50zl nie pamiętam dokładnie ale napewno nie były droższe. Na te chwilę nie świeci żadna ale marzą mi się takie porządne, ale te są drogie piekielnie....
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:42, 13 paź 2013

Do góry
Co tu dużo pisać nawet brak kilku rośli, które zmroziło nie odbiera uroku twego ogrodu.
Ja mam pytanko o białe kule lampy. Szukam i bardzo duża rozbieżność cenowa, niektóre to wręcz bardzo odpychają. Zamawiałś w jakimś sklepie internetowym ???
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 22:37, 13 paź 2013

Do góry
Proste te osoby nie widziały ogrodu Danusi i kolejnych powstałych pod wpływem ogrodowiska.
Już nie działka - już ogród (u Topoli) 21:20, 13 paź 2013

Do góry
Wzorowa jesień w ogrodzie Kolory dają po oczach. W tej odsłonie to nawet jestem w stanie polubić tą pore roku
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 21:17, 13 paź 2013

Do góry
Nie będę owijał w bawełne te nasadzenia przed jego domem to tragedią cis, podsuszone trzmieliny brązowe trzmieliny i wielk niestrzyżona śliwa wiśniowa, ja to załatwi bo taki cisowy stożek to moje marzenie, a zakup gotowego jak na razie poza zasięgiem.... Cis musi być mój
Wiosną miałęm nic już w ogrodzie nie zminiać, a teraz połowe rabat bym przerabiał co to ogrodowisko robi z ludzmi
Ogród Dominiki 21:11, 13 paź 2013

Do góry
Luki napisał(a)
Pięknie tak elegancko i dostojnie.
Strasznie podobają mi się perfekcyjnie wycięte bukszpany, jak z formy

Dziękuję Przyznaję, że czasem tnę po kilka razy jedną roślinę, bo co spojrzę, to wciąż jest krzywo.
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 20:49, 13 paź 2013

Do góry
Dzisiaj wypatrzyłem u sąsiada pięknego i zdrowiutkiego cisa tak z ok 130cm. Jest niestrzyżony, ale byłby z niego idealny stożek, chyba będę musiał przeprowadzić poważne rozmowy tylko jak to załatwić... to jest problem...... może zamach nocą oczywiście żartuje. Widziałbym go w miejscu kolejnego jałowca z z dwoma kulami bukszpanowymi mmmmm. Pomyśleć że rośnie przed domem i do tej pory go nie zauważałem. Danusia zmieniła moje spojrzenie na tego iglaka.....
Ogród Tosi 17:45, 13 paź 2013

Do góry
Luki napisał(a)
Taras prezentuje się cudownie Kule bukszpanu z żurawką świetnie się prezentują.
Ojj jak te hortensje w przyszłym roku wystartują ....

Ojj, Łukaszu też mam nadzieję, że hortki wystartują
Mówiąc szczerze w czasach "przedogrodowiskowych" nie miałam do nich przekonania, a teraz uważam, że to najlepsze ozdoby mojego ogrodu. Długo kwitną, nie śmiecą potem zaschnięte też zdobią
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 16:57, 13 paź 2013

Do góry
Luki napisał(a)
Marzenko bardzo dziękuje, jabłoń obrośnięta jest trzmieliną, wiosną gdy kwitnie w połączeniu z nowymi przyrostami trzmieliny widok jest cudowny.
Co do pędraków, przyniesieni ich z żurawkami jest raczej niemożliwe bo nie wsadzałem w tym roku nowych, a robale pojawiły się tylko w przedogródku na trawniku. Zastanawia mnie tylko jedno... zawsze w maju latały te paskudy chrabąszcze majowe i nigdy nie miałem problemu z trawnikiem, a tym bardziej z wypadaniem roślin z niewyjaśnionych przyczyn. 5 lat temu miałem plage chrabąszcza majowego, wieczorem wyjście na dwór było wręcz ohydnym doznaniem,a żadnych strat w roślinach i trawniku nie zauważyłem. Jakiś pechowy rok dla tego stworzenia. Robale były małe, więc zapewne to pierwszy rok. Na wiosne będę kombionował, dobrze że ta częśc odgordzona jest od reszty ogrodu chodnikiem betonowym grubym na 40cm zawsze to jakieś zabezpieczeni
Nie dam im stołować się w żurawkach, nie ze mną takie numery , a na przyszły rok planuje inwazje żurawkową.....

Okres wylegu tych potworów to 3-4 lata....wiec jak złoźyły jaja to teraz się zywią.....
Ogrodnik Mimo Woli cd 12:30, 13 paź 2013

Do góry
Luki napisał(a)
Ojj Aniu ale kolory u Ciebie klon cudownei się prezentuje... czy mi się wydaje czy ktoś miał się tutaj leczyć w łóżku

Siedzę w domu.. jak nigdy... wiec z mojej strony to i tak dużo... Myślałam że tylko baby zrzędzą.. ale Ciebie o to nie podejrzewałam...

Ależ nacykałam sieczki ogrodowej.... wrzucam by już nie kusiło grzebać na forum...

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies