Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowa przygoda Łukasza :)

Ogrodowa przygoda Łukasza :)

agatanowa 20:51, 13 paź 2013

Zagadaj do sasiada, że ma pieknego cisa. Może się okaże, ze w jego oczach jest inaczej. Może planuje go wykopać... i go dostaniesz?
atena35 20:53, 13 paź 2013

Danusia zmieniła wiele spojrzeń, nie tylko Twoje
Luki 21:17, 13 paź 2013

Nie będę owijał w bawełne te nasadzenia przed jego domem to tragedią cis, podsuszone trzmieliny brązowe trzmieliny i wielk niestrzyżona śliwa wiśniowa, ja to załatwi bo taki cisowy stożek to moje marzenie, a zakup gotowego jak na razie poza zasięgiem.... Cis musi być mój
Wiosną miałęm nic już w ogrodzie nie zminiać, a teraz połowe rabat bym przerabiał co to ogrodowisko robi z ludzmi
agatanowa 22:17, 13 paź 2013

Np. moja mama nie lubi swojego cisa, mówi że słyszała, że ma negatywny wpływ na zdrowie, zdaje się że serce (krążenie), no i czerwone owoce ją stresują (a ma tak z 4 m, jajko, gęsty, piekny, ale niestrzyżony - to pasuje do jej ogrodu Pewnie chętnie by go oddała To by był dopiero stożek
Zauważyłam, że sporo osób nie lubi cisów, niedocenia bukszpanów. Jak to możliwe?
Luki 22:37, 13 paź 2013

Proste te osoby nie widziały ogrodu Danusi i kolejnych powstałych pod wpływem ogrodowiska.
agatanowa 22:39, 13 paź 2013

Zanim zobaczyłam ogródek Danki i ogrodowiskowe, to już je lubiłam. Więc to chyba nie to

Ale to chyba jest tak jak z muzyką, literaturą czy malarstwem itp.
Jadzia68 09:19, 14 paź 2013

Berberysy mają teraz swoje pięć minut, pięknie się przebarwiają, nie pominę też żurawek bo dodają kolorku rabatom
Mala_Mi 09:20, 14 paź 2013

Zajrzałam.. i uciekam.
aksamitka 19:46, 15 paź 2013

Mam pytanie. Czy żurawki rozmnażają sie z nasion? Jeśli tak, to które odmiany?
Luki 20:21, 15 paź 2013

aksamitka napisał(a)
Mam pytanie. Czy żurawki rozmnażają sie z nasion? Jeśli tak, to które odmiany?

Żurawki rozmnażają się z nasion Praktycznie każda odmiana wytwarza nasiona, które można spokojnie wysiewać i otrzymamy z nich rośliny. Jednak nie koniecznie nasiona powtórzą cechy rośliny matecznej. Jeżeli rośnie kilka odmian przy sobie najprawdopodobniej otrzymamy swoje siewki, czasem ładniejsze, a czasem nie. Nie jest też powiedziane, że żurawka jedej odmiany rosnąca w większej ilości wyda nasiona, które będą miały te same cechy. Ja próbowałem już wysiewać i sporo nasionek wzeszło, jedynie co źle zrobiłem to nieodpowiednie podłoże. Narazie są to malutkie roślinki, ale na 99% będą miały inne cechy. Mam nadzieje, że przezimują maleństwa.