Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "magnolia"

Ogród z łąką kwietną i nie tylko... 10:35, 21 maj 2015

Do góry
kKasiA napisał(a)
Chabry siane w zeszłym roku, kwitły tez od razu, bardzo ładnie się rozrastają dając szybki efekt małym nakładem pracy i finasnsów

tylko jak ich się zrobi a dużo, to wyrwywaj, nie żałuj- w ten sposób będzie równowaga- rabata z dodatkiem chabrów, a nie chabrowa z dodatkami. Ja po kwiatnieniu swoich wywalam większośc, akurat jak im listki robia się niełądne a wiosną mam je znowu. taka wańka-wstańka

łąka piękna, a kula z buksa zdobyczna wieelka
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 10:25, 21 maj 2015

Do góry
ok, załawtione, puszczę paczkę.
Przypomnij mi na priv adresik bo numeru nie pamiętam.
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 10:18, 21 maj 2015

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Agnieszka, do mleka dajesz mydło czosnkowe potasowe, czy gnieciesz czosnek?

Te irysy to są trawolistne? A coś więcej o nich powiesz? Zapach truskawkowy? Jak wysokie rosną i jak się zachowują w ogrodzie?

Ewa, jak chesz irysy trawolistne to pisz, a ja Ci wyslę- mam ostatnie sztuki które męczę strasznie bo stoją bezpańskie. Chętnie je komuś oddam.
Rosna bezproblemów, nawet w dośc suchym, nawet w półcieniu ( wtedy niższe ciut). Kępa ok 50- 60 cm, kwiaki w kępie na wys ok 30 cm. Pachną wg mnie trauskawkami. Sliczne są, niestety niedługo, jak to z irysami- nawet 2 tyg nie ma chyba.
Za to kępy sa b. ładne cały sezon. U mnie dopiero po 3-4 latach widac dziurę w srodku, ale tez nie jakąs wielką.

tu kępy widać zeszłoroczne ( w tym roku są niskie po podziale)

a tu kwiatki troszkę

Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 10:10, 21 maj 2015

Do góry
a ciemierniki ogromne! nie spodziewałam sie takich kolosów.
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 10:09, 21 maj 2015

Do góry
agniecha973 napisał(a)
Kurier podjął próbę i udało mu się. Jestem właścicielką dwóch magnolii Alba Lennei

zgrabne panienki. Liście maja spore-chyba im dobrze na świecie.
Dwa ogrody 00:07, 21 maj 2015

Do góry
Deszczu odrobina spadła, pod drzewami sucho. Pomimo to posadziłam już chyba wszystko, poza drobnicą, którą ulokuję w starym, ale to już w przyszłym tygodniu. Róże podlałam zgodnie ze wskazówkami, dziękuję, czekam na efekty Zasiliłam bukszpany, coś muszą dostać hortensje, ale to też dopiero po niedzieli.

Karola, tulipanów kupowałam malutko, w Lidlu i Biedronce. U Bogdzi nie będę, w piątek jadę do Wrocławia.

Vivo, marzanka w ekstremalnych warunkach

kocimiętka

magnolia jeszcze pączek ma, wreszcie w tym roku ruszyła
Ogród niby nowoczesny ale... 23:17, 20 maj 2015

Do góry
Masz chyba najbardziej kształtne lawendy na forum. Tylko Magnolia pokazała podobne ideały.
PS Udanego wyjazdu!
Marzenia i plany vs. rzeczywistość 22:09, 20 maj 2015

Do góry
Ola, zawilce zwykłe, najzwyklejsze, A. nemorosa, pamietam jak kupiłam na all. to przyszło takie byle co... a teraz jak cieszy

Aga, to zmierz mi to jutro - chciałabym aby tworzyły takie mopy

Marta, no jak ja patrze na moje Frosted... na szer. mają z 50-60 cm... nie za bardzo wysokie ale ja swoich nigdy nie przycinała tyklo je szarpie co jakiś czas...
w sumie to chodzi aby z szałwia zrównały się wzrostem...
Zobaczymy co jutro Magnolia powie - może jest jakas wyzsza odmiana szałwii o zaletach Deep Blue...?

dziekuje za komplimenta - buksy popsikane a już znalazłam że coś mi podżera derenie.... mszycę też mają ale ewidentnie cos żre liście...
Marzenia i plany vs. rzeczywistość 17:29, 20 maj 2015

Do góry
lecę, wrócę, pa
brzozowa mnie powaliła!!!!
Marzenia i plany vs. rzeczywistość 17:18, 20 maj 2015

Do góry
Dzieki Magnolia- super sprint

Dla ciebie - rabata ślicznie - jeszcze jak dorosna hortensje za śliwą... mhhhh
Marzenia i plany vs. rzeczywistość 17:15, 20 maj 2015

Do góry
tak, wymiana jest dobra decyzją, choć bolesną trochę.

Do kulek monatana fajnie pasuje
Marzenia i plany vs. rzeczywistość 17:09, 20 maj 2015

Do góry
boję się że w takim układzie szałwie nie dadzą rady i berberysom tez będzie źle z jesienną.
Możesz zmienić. jak nie chcessz Frosted , to możemy pomysleć o czymś innym,ale niewielkim.
Zaraz musze lecieć, jak zamilknę to wrócę jutro.
Marzenia i plany vs. rzeczywistość 17:07, 20 maj 2015

Do góry
możesz dodać niska trawę jako wypełniacz w te X - może carex montana- w kolorach jest podobna do jesiennej, byłaby wypełnieniem. Albo zmień- wyjmij szałweie z pomiędzy seslerii żeby ich nie gniotły z szałwie właśnie daj przy buksach- z nimi będą bezpieczne
Marzenia i plany vs. rzeczywistość 17:04, 20 maj 2015

Do góry
tak, zakryć.
Trochę się boję czy seslerie je 'zjedzą; szałwi i Admiration bo one spore są. w razie czego bedzie tzreba grupowac szałwie w wieksze kupki i Admiaration nawet wyjąć na brzeg czy róg
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 16:57, 20 maj 2015

Do góry
makkasia napisał(a)

Małgosiu dziękuję no moja ma liście wręcz żaruwiasto żółte ...bo Twoja ma wypasione zielone piękne ...dałam jej wszystko co młoda Magnolia dostać powinna, więc mam nadzieję, że za chwilę zmieni kolor - choć niepowiem ciekawie wyglądają jej liści na tle Szmaragdów
Ale masz żurawki !!!! i w ogóle

Nooooo żurawy aż świecą prawie u mnie tą czerwienią i tym amarantem, one mają tam półcień i stosunkowo mokro bo to najbardziej wigotne miejsce u mnie w ogrodzie, widocznie im pasują takie warunki.
Genią sie nie martw, dojdzie do siebie
Marzenia i plany vs. rzeczywistość 16:53, 20 maj 2015

Do góry
AAaa Magnolia !!! Mam do ciebie pilne pytanie - zaraz zdjecia wkleje
Marzenia i plany vs. rzeczywistość 16:52, 20 maj 2015

Do góry
butterfly napisał(a)
Rzut oka na brzozy

czy to dobre zdjęcie, czy aż tak pieknie tam wyszło?
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 14:51, 20 maj 2015

Do góry
Margarete napisał(a)
Specjalnie dla Makasi moja magnolia Genie....tak teraz wygląda:

A moja Suzan ciągle jeszcze kwitnie....choć juz ma liście....

Małgosiu dziękuję no moja ma liście wręcz żaruwiasto żółte ...bo Twoja ma wypasione zielone piękne ...dałam jej wszystko co młoda Magnolia dostać powinna, więc mam nadzieję, że za chwilę zmieni kolor - choć niepowiem ciekawie wyglądają jej liści na tle Szmaragdów
Ale masz żurawki !!!! i w ogóle
Ogród Tosi 14:15, 20 maj 2015

Do góry
magnolia napisał(a)

tak, ale wtedy te jajka kumulowały sie w punkcie , potem obówdkai potem inne podłoże. A gdyby one były tak bardziej płasko awokół futro z seslerii, byłoby ok. Może je gdzies nawet jeszcze powtórzyć, na brzedu kilka... tak jak mas zteraz jest ułozone jest fajnie. jka ma być 5 szt, to faktycznie rozrzucone jak teraz

Na furto z selserii się nie zdecyduję.

Jajka chciałam wywalić bo one mi pasowały do starego żwirku (jak widać był duużo ciemniejszy), ale teraz się zastanawiam ...

Teraz widzę inny problem, kula nie będzie pasowała do nowego żwirku ajajajajajjjj
chyba granat podłożę

Ogród Tosi 14:04, 20 maj 2015

Do góry
atena35 napisał(a)

Mieszaj, mieszaj

Chciałam tylko te 5szt
Widzisz, jajka były przy kulce i były skrytykowane
jesienią donica wyglądała tak, ale opuchlaki zżarły żurawki i stąd zmiany pomyślałam o trawach

tak, ale wtedy te jajka kumulowały sie w punkcie , potem obówdkai potem inne podłoże. A gdyby one były tak bardziej płasko awokół futro z seslerii, byłoby ok. Może je gdzies nawet jeszcze powtórzyć, na brzedu kilka... tak jak mas zteraz jest ułozone jest fajnie. jka ma być 5 szt, to faktycznie rozrzucone jak teraz
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies