Aniu nie jestem pewna jaką ja mam odmianę, ale jeszcze będę chciała kupić taki jak jest u Mirki w "wszystkiego po trochu" u niej na barierce wygląda cudownie.
Nie wyobrażam sobie ogrodu wiosną bez zapachu bzów. Duży błąd Wacławie zrobiłeś, że nie zabrałeś swoich przed sprzedażą działki.
Przesyłam bzy i zapach, nie jestem pewna czy poczujesz, ale staram się.
Ależ pięknie!
Zaraz sobie zapiszę w pinach do inspirek jeziornych.
Roboty kawał odwaliłaś, ale się opłaciło.
Ja dziś rano cięłam żywopłot jałowcowy. I czyściłam, bo coś zaczął brązowieć w ostatnim tygodniu.
Potem troszkę tulipanów powyrywałam, ale naszedł mnie deszcz.
I teraz ciągle pada…. i świeci słońce
Och te nasze sierściuchy, łapią za serducho
Wielosił jeszcze nie wiem jak się będzie sprawował, zobaczymy za rok. A u ciebie wszędzie słońce a on raczej półcień. U mnie też sucho, ciekawe czy sobie poradzi. Oby bo fajny.
Jordan przy hortensji pnącej. Świecą obydwoje
Cienista, niedługo zakwitną rogdgersje i rutewki Elin
Wielosił dla April
U mnie on jest 3-4letni, najlepiej wygląda w drugim i trzecim roku, jest najwyższym i cały w kwiatach. Rosnie na rabatach półcienistych, w słońcu też da radę ale musi mieć więcej wilgoci.
Zrobiłam zdjęcia na 3 rabatach dla porównania, dopiero powoli zaczyna kwitnienie.
Tu ma 3 lata i sięga do bioder.
To są zeszłoroczne siewki, mocne słońce maja od 15tej, sięgają do kolan. Jeszcze się nie zebrały do kwitnienia
A tutaj na pierwszym planie zeszłoroczna siewka, a z tyłu 4letnia roślina. Wydać różnicę w wysokości. Mają słońce do 12tej i sporo wilgoci.
I kolor w zbliżeniu.
Gosiek, muszę się wreszcie do ciebie wybrać. Ale za jasnotę dziękuję. Generalnie nie przepadam za nią. Tylko ta żółta dla mnie jest ok, głównie dlatego, że rozjaśnia.
A Tomieę chętnie, małą sadzoneczkę spróbuję jak sobie radzi u mnie. Jestem cierpliwa z natury
I podobno zawilce chcesz usuwać? Wstrzymaj się to przyjadę i ci ich trochę wypielę
Wczoraj i dzisiaj skotłowałam się niemiłosiernie. Podzieliłam na trzy hostę od Mrokaśki, taką fajną, niebieskawą, którą miała na cienistej. Przesadziłam pięć brachytrych, ale widzę że jeszcze dwie, trzy kępki trzeba dosadzić. I jeszcze hosta od Kwarteta na rogu.
Potem dosadzałam na paprociowisku
jeżyna bezkolcowa po zimie wyglądała tragicznie, ale już rośnie...
scylla ma swój czas...jest piękna...
niezawodny ciemiernik kwitnie baaardzo długo...
a ubiorek cały w bieli...