Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » April podbija las...

April podbija las...

antracyt 07:52, 22 maj 2021

Widoki wielce przyjemne, szczególnie te z futrzanymi modelami
Wielosił trafił do mojego ogrodu przez przypadek kilka lat temu i przyznam, że już sobie bez niego rabat nie wyobrażam. Bezproblemowy, pasuje do naturalistycznych nasadzeń, kwitnie cały sezon. Jedyny minus, że strasznie się sieje. Ten Twój ma piękny kolor i spore kwiaty.
Gosiek33 08:11, 22 maj 2021

April napisał(a)

Gosiu, ale co? że Ivory Hallo nie pasują? Bardzo mi rozjaśniają ten brązowy od pni sosen, las.
Znam tolmieę, chciałam kupić ale w mojej szkółce nie ma a ja właściwie nie chodzę na zakupy, więc trudno mi na nią "wpaść".
Za to ostatnio wycyganiłam od Kwarteta czworolist pospolity i będzie zadarniacz pod jaśminowcami

No i mam jeszcze piękną jasnotę żółtą

Pasują znakomicie, i właśnie rozświetlają las

Właśnie wyrwałam jasnotę fioletowo kwitnącą, mogę Ci trochę dać, Tolmiea zaczyna się rozłazić, też możesz uszczknąć kawałek - za jakiś czas się rozrośnie jeśli cierpliwa będziesz
Johanka77 08:24, 22 maj 2021

Uwielbiam te Twoje futra!
Moje też mi wciąż włażą w kadr dziś mi Roksana pozowała.

Piękny bujny masz ogród.
Wielosił u mnie jednak nie daje rady... chyba mu za sucho pomimo nawadniania.

mrokasia 08:29, 22 maj 2021

He he he, moje szczeniory jak tylko zaczynam robić zdjęcia w parterze od razu się materializują obok i też ciężko zdjęcie zrobić .
Wielosiła, ale takiego niebieskiego wpisałam sobie na listę. Widziałam raz w ogrodniczym ale nie kupiłam bo miał ciemne liście i był fioletowy, jakiś taki mroczny mi się wydał.
inka74 08:44, 22 maj 2021

Glediczje już zakupiłaś? Ile sztuk?

Pomiziaj rudego z parciem na szkło. Ech, ja idę sprzątać. Gości dziś mam
April 17:40, 23 maj 2021

antracyt napisał(a)
Widoki wielce przyjemne, szczególnie te z futrzanymi modelami
Wielosił trafił do mojego ogrodu przez przypadek kilka lat temu i przyznam, że już sobie bez niego rabat nie wyobrażam. Bezproblemowy, pasuje do naturalistycznych nasadzeń, kwitnie cały sezon. Jedyny minus, że strasznie się sieje. Ten Twój ma piękny kolor i spore kwiaty.

Wielosił się sieje? Dla mnie to plus. A zachowuje cechy czy się miesza.
A może obcinaj kwiaty po przekwitnięciu.
A na jakim stanowisku go masz? Pokaż fotki, please

Ja ostro orałam dziś na wewnętrznym roku tej rabatki. Z grubsza obsadzone. Zostało dopieścić, wysypać korę. Jeszcze chyba dosadzę brachytrichę. Hosty będą wielkie.

Kasya 17:52, 23 maj 2021

Idziesz jsk burza, kawał ścieżki juz jest
Bardzo mi się podoba
April 18:03, 23 maj 2021

Gosiek33 napisał(a)

Pasują znakomicie, i właśnie rozświetlają las

Właśnie wyrwałam jasnotę fioletowo kwitnącą, mogę Ci trochę dać, Tolmiea zaczyna się rozłazić, też możesz uszczknąć kawałek - za jakiś czas się rozrośnie jeśli cierpliwa będziesz

Gosiek, muszę się wreszcie do ciebie wybrać. Ale za jasnotę dziękuję. Generalnie nie przepadam za nią. Tylko ta żółta dla mnie jest ok, głównie dlatego, że rozjaśnia.
A Tomieę chętnie, małą sadzoneczkę spróbuję jak sobie radzi u mnie. Jestem cierpliwa z natury
I podobno zawilce chcesz usuwać? Wstrzymaj się to przyjadę i ci ich trochę wypielę

Wczoraj i dzisiaj skotłowałam się niemiłosiernie. Podzieliłam na trzy hostę od Mrokaśki, taką fajną, niebieskawą, którą miała na cienistej. Przesadziłam pięć brachytrych, ale widzę że jeszcze dwie, trzy kępki trzeba dosadzić. I jeszcze hosta od Kwarteta na rogu.
Potem dosadzałam na paprociowisku

hosta gigant, nie pamiętam odmiany
antracyt 18:07, 23 maj 2021

April napisał(a)

Wielosił się sieje? Dla mnie to plus. A zachowuje cechy czy się miesza.
A może obcinaj kwiaty po przekwitnięciu.
A na jakim stanowisku go masz? Pokaż fotki, please

Zdjęcia wstawiłam u siebie, ale on dopiero zaczyna kwitnienie. Kwiatostany oczywiście ścinam, ciekawe co by było gdybym tego nie robiła
April 18:15, 23 maj 2021

Johanka77 napisał(a)
Uwielbiam te Twoje futra!
Moje też mi wciąż włażą w kadr dziś mi Roksana pozowała.

Piękny bujny masz ogród.
Wielosił u mnie jednak nie daje rady... chyba mu za sucho pomimo nawadniania.

Och te nasze sierściuchy, łapią za serducho
Wielosił jeszcze nie wiem jak się będzie sprawował, zobaczymy za rok. A u ciebie wszędzie słońce a on raczej półcień. U mnie też sucho, ciekawe czy sobie poradzi. Oby bo fajny.

Jordan przy hortensji pnącej. Świecą obydwoje

Cienista, niedługo zakwitną rogdgersje i rutewki Elin

trzmielina zaczyna mi fajnie zadarniać