Dziś sfotografowałam ciemierniki, śnieg je przyplaskał do ziemi, sporo też połamał
Ułamana gałązka..za to dało sie zrobić foto kwiatów. Przygniecione do ziemi główki mają zwieszone.
Sesja ciemiernikowa.. jedynie białe w tym roku są beznadziejne, ale dopadał je mszyca w zeszłym roku i zżarła po całości.. a co nie padło to dokończył kret czy karczownik.. liczę ze sie powoli odbudują.
Od kompostownika zostawiam ok 120 -150 cm wolnej przestrzeni roboczej.
Gdyby krzew lub drzewko było podkrzesane to mogłabym je jeszcze czymś podsadzić.
Ta granatowa strzałka to przejście do kompostownika, byłoby bardziej z prawej strony.
Iwonka, to z zeszłego roku, ale chciałam podpytać, jak się u Ciebie sprawdziło takie wycięcie na jeża? Wszsytkie carexy (odmiany) tak cięłaś? Moje carexy (ze 2-3 odmiany) wyglądają coraz gorzej, już nie wiem co jest powodem, czy to ten deszcz?? Lepiej wyglądały 2 miesiące temu, niż teraz.. Chyba je zetnę za przysłowiowe zero...
Dziś był dzień bez deszczu całkiem ciepły więc działaliśmy .
Em glebogryzałką w warzywniaku a ja dzieliłam i przesadzałam .
Urobiona jestem po kokardę
Troszkę fotek zrobiłam
Dzielenie Miskantów
Kalina koralowa
Grujecznik
10 kwietnia i dziś.
Kilka dni temu tak się w tej róży zakochałam u Ciebie, że jak ją dzisiaj zobaczyłam w szkółce, to od razu zakupiłam 1 sztukę Teraz się zastanawiam, czy wyeksponować ją w donicy, czy dokupić kolejne kilka sztuk i zrobić im rabatę
Ewa, czy 'Munstead Wood' faktycznie ładnie się komponuje z fioletem?
- z bodziszkiem?
- z kocimiętką?
plus do tego coś białego.
2019 Jesień
Sezon kończymy pierwszym ogniskiem w ogrodzie. Po przeniesionej ścieżce nie ma śladu trawa zdążyła wykiełkować, przy okazji po prawej stronie widzimy świeżo posadzoną pigwę wielkoowocową w formie palmety.
Blaszak zmienił kolor
Diś ociepliło się i zaraz inne życie. Różyczki zostały przycięte, mocno oberwały w zimie, nie wiem jak będzie z ich regeneracją, trzeba czekać i wierzyć że będzie ok.