Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "magnolia"

Kamienny ogród 10:41, 13 maj 2015

Do góry
no nareszcie fotki ...
jaka to magnolia??
Dla odmiany czas na zmiany... 10:29, 13 maj 2015

Do góry
magnolia napisał(a)

Taakie okreslenia są najlepsze! To największe komplementy jak ludzie nie widza dobrze o co chodzi że ten ogród taki...inny. Mnie rozbawiło kiedys jak wpadła dalke aznajoma i ogladając moja lwednową zapytała- a dlaczego tak? Ito spojrzenie- zdziwione, zmieszane...

Wiecie że przywrotni baardzo długo stoi w wazonie i bukiet z niego jest obłedny. W zeszłym sezonie stał u mojej siostry 3 tygonie- chmura w białej misce po sałatce. Wszyscy się slinili do niego.

Beatka pergola świetna. I czosnki, i kolory...

Przybij piatkę mamao maturalna. Ja dzisiaj siedzę na szpilkach- ustny polak. W piatek jeszcze rozszerzona historia sztuki i koniec.
trzymam kciuki, Ty tez trzymaj.

fajna anegdota...ale to rzeczywiście tak jest...jak robiliśmy tą rabatę przy tarasie to wszyscy się pytali co tam będzie...mówię drzewo...i ten ich wzrok...i "acha"...jedynie moja bratowa powiedziała o to fajnie będzie
a najlepsza jest moja Mama...przechodzi przez mój ogród nieraz kilka razy w ciągu dnia i jak zobaczy coś fajnego to mówi "a Ty to miałaś?" ..."gdzie?"...nadmienię, ze od jakiegoś czasu ciągle w tym samym miejscu...Gigantka...ostatnio oszalała na widok brunnery...na jesień dzielić ją będzie...moją brunnerę

w kwestii matury nic się nie zmieniło , nadal trzymam kciuki podwójnie...polski miałam wczoraj...wiem co czujesz...ale jak mi napisała, że do przodu to kamień z serca...u Ciebie też tak będzie
Mojej została historia w przyszłym tygodniu
Marta mam prośbę...czy mogłabyś mi polecić jakiś gatunek paprotki na suche i ciemne miejsce...takiej nie za wysokiej ...myślę że fajna by była jakaś taka z limonkowymi liśćmi fajnie by grała z niebieskością brunnery...ot i wymyśliłam
buźka
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 10:12, 13 maj 2015

Do góry
magnolia napisał(a)

w głebokim cieniu żadna nie urosnie.
W półcieniu z wyższych traw bardzo dobrze urosnie trzcinnik krótkowłosy - sliczna trawa i chyba najlepsza do półcienia

Magnolio,
A jaką trawę średniej wielkości poleciłabyś do półcienia?
Dla odmiany czas na zmiany... 10:01, 13 maj 2015

Do góry
beta napisał(a)

ostatnio była u mnie sąsiadka i tak się przechadzała po moim ogrodzie i na koniec mówi, "bo Ty to masz takie inne te rośliny"...i niech tak zostanie

Taakie okreslenia są najlepsze! To największe komplementy jak ludzie nie widza dobrze o co chodzi że ten ogród taki...inny. Mnie rozbawiło kiedys jak wpadła dalke aznajoma i ogladając moja lwednową zapytała- a dlaczego tak? Ito spojrzenie- zdziwione, zmieszane...

Wiecie że przywrotni baardzo długo stoi w wazonie i bukiet z niego jest obłedny. W zeszłym sezonie stał u mojej siostry 3 tygonie- chmura w białej misce po sałatce. Wszyscy się slinili do niego.

Beatka pergola świetna. I czosnki, i kolory...

Przybij piatkę mamao maturalna. Ja dzisiaj siedzę na szpilkach- ustny polak. W piatek jeszcze rozszerzona historia sztuki i koniec.
trzymam kciuki, Ty tez trzymaj.

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 09:47, 13 maj 2015

Do góry
Ewa_w_ogrodzie napisał(a)
Tak myślałam, że te donice to jednak duży nakład pracy, więc niestety chyba się na takie nie doczekam mój M. napewno tak się nie poświęci.
Warzywnik jest mega.
Mam pytanie, bo masz duże doświadczenie z trawkami: masz może jakieś w cieniu albo w półcieniu. Zamarzyły mi się trawy takie około metra do dwóch ale miejsce jest mocno zacienione, dużo osób mi odradza, a ja szukam jeszcze światełka w tunelu.

w głebokim cieniu żadna nie urosnie.
W półcieniu z wyższych traw bardzo dobrze urosnie trzcinnik krótkowłosy - sliczna trawa i chyba najlepsza do półcienia
Brzozy i świerki na długiej i wąskiej działce:)) 07:40, 13 maj 2015

Do góry
Same azalie Myszo bym dała, na całości. Jednak do efektu Bogdzi będziesz musiała poczekać. Trawki pomiędzy są opcją do wykorzystania i można by je posadzić w puste miejsca pomiędzy azaliami. Osobiście nie podoba mi się trawka Buchananii, dla mnie wygląda jak martwa. Mam cieńkoźdźbłową, podobną, i jest specyficzna w tym kolorze.
Magnolia tam nie pasuje moim zdaniem.
Uprawiając ogród wiele lat jestem w momencie porządkowania ustawicznego rabat i dążę do dużych plam jednej, najdalej, dwóch gatunków koło siebie. Wygląda to wtedy elegancko.
Mój ogród pod górkę... 22:34, 12 maj 2015

Do góry
agnieszka_podpora napisał(a)

Magnoliowa niespodzianka

A co to za magnolia u mnie pierw kwitnie a potem liście wypuszcza

U mnie też, ale niespodziewanie uraczyła nas jeszcze jednym kwiatkiem teraz - coś się jej pomieszało
Mój ogród pod górkę... 22:25, 12 maj 2015

Do góry

Magnoliowa niespodzianka

A co to za magnolia u mnie pierw kwitnie a potem liście wypuszcza
Ogród cioci czyli ciociogród :) 22:19, 12 maj 2015

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Dzisiejsza porcja koloru

Moja magnolia raczyła zakwitnąć trzema kwiatkami

Gosia nie wiedziałem, że magnolia jest w takim kolorze? Ładniutka
Ogród cioci czyli ciociogród :) 22:15, 12 maj 2015

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Dzisiejsza porcja koloru

Moja magnolia raczyła zakwitnąć trzema kwiatkami

Gosiu ale jakie piękne magnolka ma te kwiaty
Tulipanków zazdroszczę.Muszę dużo dosadzić jesienią.
Brzozy i świerki na długiej i wąskiej działce:)) 21:53, 12 maj 2015

Do góry
Anusia napisał(a)
Wow! Taki zakup, zaszalałaś Trudno jest mi cokolwiek doradzić. Mi osobiście podobaj a się proste układy, chociażby szpaler z azali. Magnolię ciężko umieścić na tym odcinku i właściwie posadziłabym ją w miejscu rh. To tylko moje zdanie. Pozdrawiam z Żuław

Magnolia miałaby tam za mało słońca.Jeśli nie będzie pasowała na tej rabacie z azaliami to dam ją na tyłach ogrodu.Znajdę dla niej inne miejsce.
Pozdrawiam.
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 21:03, 12 maj 2015

Do góry
Psz Panie, Psze Panpowie- całuski dla wszystkich zaglądających, chwalących i karcących

Magda- nie mam siatki na krety, mąż poskąpił, nie wchodzą na trawnik jak na razie, ale pewno to kwestia czasu

Ensata- z tymi chudymi klonami to mam kłosownicę leśną, ale z czystym sumieniem bym nie mogła polecić, ma wady.
Graby powiesiłam aby częściowo odwrócić uwagę od warzywnika, a poza tym tak mi Magnolia namalowała tak zrobiłam

Nawigatorko- to grab pospolity- co 2 metry
Brzozy i świerki na długiej i wąskiej działce:)) 19:47, 12 maj 2015

Do góry
Juzia napisał(a)
Magnolia na środku....azalie porozrzucane i w azalie możesz dać trawki. Np amazon mist, frosted curls albo bronze form lub bronzitę. Odstawiam te dwie ostatnie, bo z różem ładnie wyglądają

Justynko a czy te trawy bronze są cały czas w takim kolorze, czy w sezonie są zielone??
U nas widziałam trawę buchanani, może też byłaby dobra??
Brzozy i świerki na długiej i wąskiej działce:)) 19:41, 12 maj 2015

Do góry
ela_z napisał(a)
Ja bym posadziła azalie przed cisami w rzędzie plus trawki. Magnolia mi tam jakoś się nie widzi.
Cisy ładniutkie. Jakie to bo nie doczytałam
Pozdrawiam

Ela te cisy to Hilli.
Zaraz spróbuję coś rozrysować.
Brzozy i świerki na długiej i wąskiej działce:)) 19:25, 12 maj 2015

Do góry
Juzia napisał(a)
Magnolia na środku....azalie porozrzucane i w azalie możesz dać trawki. Np amazon mist, frosted curls albo bronze form lub bronzitę. Odstawiam te dwie ostatnie, bo z różem ładnie wyglądają

Justynko zaraz sprawdzę w necie jak te trawki wyglądają.Pewnie są ładne, tylko czy je u mnie dostanę...mogę zamówić, choć wolę widzieć roślinki.
Pomysł wydaje się fajny.
Brzozy i świerki na długiej i wąskiej działce:)) 19:22, 12 maj 2015

Do góry
Joaska napisał(a)
Powiem tak, mi ta magnolia z tymi azaliami nie pasi, one krzaczaste i ona krzaczasta... ja bym je rozdzieliła i nie dawała azalii koło magnolii

Sama nie wiem.Chyba musiałabym dokupić na całość roślinki i pewnie byłoby widać jak to wyjdzie
Brzozy i świerki na długiej i wąskiej działce:)) 19:11, 12 maj 2015

Do góry
Ja bym posadziła azalie przed cisami w rzędzie plus trawki. Magnolia mi tam jakoś się nie widzi.
Cisy ładniutkie. Jakie to bo nie doczytałam
Pozdrawiam
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 16:47, 12 maj 2015

Do góry
mi tez się wciąż myli... a skojarzenie super skuteczne.
Juz się zrobiło łatwo. Ty to masz łeb! Znaczy główkę
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 16:41, 12 maj 2015

Do góry
Gosia kadry cudne- Kłosownicowa jest prześliczna.
I front.
I donice! Osteosperum jest bardzo piekne, pasuje idealnie. Nie podlewaj go za dużo.

Ech, idę do mojego ogrodu gruzowego ( ale z akcentami zielonymi, ha!)
Dwa ogrody 16:02, 12 maj 2015

Do góry
Ja tez bardzo lubię kamasje. Wg mnie najlepiej sadzić je półcieniu, wtedy dłużej kwitną.
Twoje są bardzo ładne.
A liście ich długo sa ładne, takie jezowate kępy.
Potem, w czerwcu zasychają.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies