fajna anegdota...ale to rzeczywiście tak jest...jak robiliśmy tą rabatę przy tarasie to wszyscy się pytali co tam będzie...mówię drzewo...i ten ich wzrok...i "acha"...jedynie moja bratowa powiedziała o to fajnie będzie
a najlepsza jest moja Mama...przechodzi przez mój ogród nieraz kilka razy w ciągu dnia i jak zobaczy coś fajnego to mówi "a Ty to miałaś?" ..."gdzie?"...nadmienię, ze od jakiegoś czasu ciągle w tym samym miejscu...Gigantka...ostatnio oszalała na widok brunnery...na jesień dzielić ją będzie...moją brunnerę
w kwestii matury nic się nie zmieniło , nadal trzymam kciuki podwójnie...polski miałam wczoraj...wiem co czujesz...ale jak mi napisała, że do przodu to kamień z serca...u Ciebie też tak będzie
Mojej została historia w przyszłym tygodniu
Marta mam prośbę...czy mogłabyś mi polecić jakiś gatunek paprotki na suche i ciemne miejsce...takiej nie za wysokiej ...myślę że fajna by była jakaś taka z limonkowymi liśćmi fajnie by grała z niebieskością brunnery...ot i wymyśliłam
buźka
Taakie okreslenia są najlepsze! To największe komplementy jak ludzie nie widza dobrze o co chodzi że ten ogród taki...inny. Mnie rozbawiło kiedys jak wpadła dalke aznajoma i ogladając moja lwednową zapytała- a dlaczego tak? Ito spojrzenie- zdziwione, zmieszane...
Wiecie że przywrotni baardzo długo stoi w wazonie i bukiet z niego jest obłedny. W zeszłym sezonie stał u mojej siostry 3 tygonie- chmura w białej misce po sałatce. Wszyscy się slinili do niego.
Beatka pergola świetna. I czosnki, i kolory...
Przybij piatkę mamao maturalna. Ja dzisiaj siedzę na szpilkach- ustny polak. W piatek jeszcze rozszerzona historia sztuki i koniec.
trzymam kciuki, Ty tez trzymaj.
w głebokim cieniu żadna nie urosnie.
W półcieniu z wyższych traw bardzo dobrze urosnie trzcinnik krótkowłosy - sliczna trawa i chyba najlepsza do półcienia
Same azalie Myszo bym dała, na całości. Jednak do efektu Bogdzi będziesz musiała poczekać. Trawki pomiędzy są opcją do wykorzystania i można by je posadzić w puste miejsca pomiędzy azaliami. Osobiście nie podoba mi się trawka Buchananii, dla mnie wygląda jak martwa. Mam cieńkoźdźbłową, podobną, i jest specyficzna w tym kolorze.
Magnolia tam nie pasuje moim zdaniem.
Uprawiając ogród wiele lat jestem w momencie porządkowania ustawicznego rabat i dążę do dużych plam jednej, najdalej, dwóch gatunków koło siebie. Wygląda to wtedy elegancko.
Magnolia miałaby tam za mało słońca.Jeśli nie będzie pasowała na tej rabacie z azaliami to dam ją na tyłach ogrodu.Znajdę dla niej inne miejsce.
Pozdrawiam.
Psz Panie, Psze Panpowie- całuski dla wszystkich zaglądających, chwalących i karcących
Magda- nie mam siatki na krety, mąż poskąpił, nie wchodzą na trawnik jak na razie, ale pewno to kwestia czasu
Ensata- z tymi chudymi klonami to mam kłosownicę leśną, ale z czystym sumieniem bym nie mogła polecić, ma wady.
Graby powiesiłam aby częściowo odwrócić uwagę od warzywnika, a poza tym tak mi Magnolia namalowała tak zrobiłam
Justynko zaraz sprawdzę w necie jak te trawki wyglądają.Pewnie są ładne, tylko czy je u mnie dostanę...mogę zamówić, choć wolę widzieć roślinki.
Pomysł wydaje się fajny.
Ja bym posadziła azalie przed cisami w rzędzie plus trawki. Magnolia mi tam jakoś się nie widzi.
Cisy ładniutkie. Jakie to bo nie doczytałam
Pozdrawiam
Ja tez bardzo lubię kamasje. Wg mnie najlepiej sadzić je półcieniu, wtedy dłużej kwitną.
Twoje są bardzo ładne.
A liście ich długo sa ładne, takie jezowate kępy.
Potem, w czerwcu zasychają.