Elisko, te clematisy i róża to był prawdziwy fuks
Nie dość, że wypasione, to jeszcze z renomowanej szkółki i tańsze
Na razie siedzą w budynku, bo u mnie "prawdziwa" wiosna i 0 st.
Na szczęście są rośliny, którym nic nie przeszkadza
Basiu tak odwaliłam, że się schylać nie mogę, starość nie radość kręgosłup.
Jeden kwiat padł, ale były skazany na porazke u nas nie ma takich warunków. A ja dreptać koło kwiatka nie będę.
Agnieszka i Nina dobre synowe, ale z Nina od kwiatow młodsza mam bardzo dobry kontakt.
Więc 2 lata temu powiedziałam, aby synowa miała umiar.
To mi powiedziała, że palmę duża kupi, mama ma miejsce to będzie rosła.
O ten 2 lata go miałam nawet kwitł. To kwiat z buszu potrzebna mu stała wilgoć w ziemi i powietrzu. Takich warunków mu nie zapewnie choćbym cały dzień chodziła koło niego.
dobrze ,że ją zwinęłam w wilgotne serwetki ,to przeżyła
wysyłałam 5 jednakowych paczuszek razem,Do ćiebie najbliżeja tak długo wedrowała...pozostałe dotarly już 3 dnia
Zimno pochmurno i na dodatek nie pada.
Roślinki dostały 3 dni ciepełka ,powytykały noski a tu buch ...znowu ziab:
Masz zasypać lekko i przegrabić, wtedy ziemia będzie wpadała między źdźbła, a zielone zostanie na wierzchu. Nie masz zasypać na amen tylko posypać i przegrabić aby wyglądało to mniej więcej tak
Kwitną turzyce Silver Sceptre. Lada moment trzeba im będzie wyciągać te kwitnące źdźbła. Ruszyły trzcinniki Overdam. Bardzo je lubię w tej wiosennej odsłonie.
Podrosły trzmieliny oskrzydlone i wreszcie można podziwiać owe skrzydełka, od których wzięły nazwę.
W tej ubogiej jeszcze gamie kolorów magnolka z daleka rzuca się w oczy.Sprytna jest. Wciąż nie otworzyła wszystkich pączków.
Cebulowym i pierwiosnkom opady śniegu i przymrozki niestraszne. Piwonie też dają radę.
Pisardii mi się troszeczkę nie zmieściła :-\
Przedłużyłam rabatę do końca chodnika przy tarasie, wykorzystałam drzewa które masz czyli pisardii i dwie śś. Byliny te co tam masz. Eksmitowałam trzmieliny na nóżce bo wydaje mi się że one lepiej wyglądają na rababacie bez drzew. Jako element zimozielony rozrzucone kulki, trochę za bardzo w rządku mi wyszły bo miały być rozrzucone nieregularnie.