Anda,
Inka74 Idziemy podobnym tropem

, wczoraj namalowałam kilka wersji opierając się na oryginalnym projekcie Iwonki, ale było już bardzo późno. Ewa bardziej podoba mi się ścieżka od ściany dlatego że jest właściwie na środku, choć i Tobie racji nie można odmówić. Uwzględniając moje zrobione rysunki i Wasze uwagi wyszło coś takiego. Na początek pierwotny projekt Iwonki

Teraz rysunek ze ścieżką przy tarasie + zwęziłam rabatę przy płocie na wprost (miała 4m, ma 3m), ale ścieżka na przy tarasie najmniej do mnie przemawia, bo moim zdaniem fajnie jest kiedy lewa rabata zahacza za róg trasu choć sama nie wiem dlaczego(może dlatego że przysłania wtedy taras z boku i zieleń "wchodzi" na taras - moim zdaniem przyjemniej byłoby na tarasie). W tej wersji spodobało mi się za to że poprzez przesunięcie ścieżki do tarasu rabata po lewej stronie płotu częściowo poszerzyła się.
Idąc tym tropem i szukając złotego środka zrobiłam coś takiego (z tym że tu ścieżka nie jest ani przedłużeniem tej od furtki, ani przedłużeniem tej z boku domu)

Tu zwężona mocno rabata przy płocie na wprost (ma 2,5m i moim zdaniem mniej już nie może być i jednak wolałabym jednak więcej)
I co myślicie? Napiszę jeszcze że placyk zostaje, na razie nie będzie huśtawki/siedziska - mąż stwierdził że placyk (jak się okaże niepotrzebny)zawsze łatwiej przerobić na miejsce na huśtawkę niż odwrotnie. Może i racja. Stół i kąt wypoczynkowy zostaje na tarasie głównym, za rogiem tylko zakątek dla mnie, mój drink i moją książkę
kasiab Miło mi że zajrzałaś, no cóż projekt ewoluuje i to mocno, ale dlaczego napiszę później
O roślinach, które chciałabym w ogrodzie też później po sunia wzywa na spacer