Pięknie Ci się udały te zestawienia, najbardziej lubię te pastelowe
Uwielbiam tulipany, ten szał kolorów, tyle możliwości. W tym roku kwitną u mnie wyjątkowo późno, zawsze miałam tulipany w kwietniu, w tym roku tylko jedna odmiana ruszyła przepisowo, reszta kwitnie prawie równocześnie - to też jest nietypowe, zawsze kwitnienie tulipanów miałam rozciągnięte na dłuższy czas.
To zdjęcie jest cudne, gęba się sama uśmiecha do tych kolorów
Zastanawiam jaki róż dodać do moich pomarańczowych Orange Emperor i innych pseudo Orange...a Ty jakie masz różowe odmiany?
Aaa i mam tam jeszcze Purple Prince i białe narcyzy z pomarańczowym oczkiem.
Ewa, no mi się wydaje, że właśnie Dynasty Kupiłam je, bo mi się u Ciebie podobały i podawałaś, że to Dynasty
Posadziłam też tulipany Rose, które masz, jednak trochę mi nie leży ten kolor, zbyt ciepły róż. Dodatkowo one wyrosły naprawdę gigantyczne, tak po 60-70 cm! I tak się lekko położyły więc strciły ze swojego wzrostu Rabata się obroniła, ale tak patrząc globalnie na cały ogród, to widać, że w jednej części jest "ciepło" od różowego
Basia, te Rosę on fajnie kolor zmieniają
najpierw są łososiowe, potem różowieją
teraz są takie właśnie różowe
położyły się? hmm u mnie stoją sztywno, w pełnym słońcu
ale mam jeszcze jedne piękne tulipany i nie wiem jakie... już tu na forum kiedyś pytałam o nie - ciemny róż, granatowe gardło
I nie wiem co to.. myślałam, że to jasnoróżowy Pink, ale one w środku są żółte raczej
zaraz wrzucę do siebie