Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :)

Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :)

mikdan_2608 17:11, 17 maj 2021

Ja to względem co i owszem, czyli zasilania pomidorów. Coś mi świta, że niejaki Monty D. stosował żywokost. Twierdził, że raz wprowadzony do ogrodu dzielnie się go trzyma. Monty robił i gnojówkę i kładł zielone pod sadzonkami pomidorów. W szklarni. Pozdrawiam gorąco (piwonia z L. przeżyła jedna, czyli 50%, ma się dobrze ) dm
popcorn 18:57, 17 maj 2021

Mam parę kęp żywokostu do skoszenia, akurat. Dziękuję
Katte 21:15, 17 maj 2021

Werbena która zgnijz wychodziłs z ziemi bez problemu.
Siewki które trafią na dobry grunt , tego samego roku dają już ładne łodygi z kwiatami.
W inspekcie ugotowałam papryki!
Szlag !
Najpierw zgniły, potem jak już skiełkowały to je ukatrupilam w inspekcie.
Próbuję 3 raz hehe , nigdzie nie mogłam dostać odmiany małej do nadziewania serkiem potem.
Więc nie poddaje się.
Najwyżej do domu za jakiś czas przyniosę
W markecie niemieckim spożywczym znalazłam w dobrej cenie sadzonki różne
Brokuł papryka słodka itd.
13 zeta za 12 sadzonek /małe ilości także kto pierwszy ten lepszy heh
Pozdrawiam
nicol21 21:21, 17 maj 2021

Piękne nasadzenia! Będzie apetycznie. A karczochy - może w tym roku wyjdą
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
sylwia_slomc... 21:32, 17 maj 2021

Karola u mnie oba karczochy z zeszłego roku wyszły teraz z ziemi i ładnie zaczynają rosnąć, dosadziłam teraz kolejnych jeszcze z wysiewu inspektowego
Zasypałam je na zimę wiadrem trocin i tyle wystarczyło jak widaćNawet Anitce dziś pokazywałam
popcorn 21:38, 17 maj 2021

Kasia super, pozdrawiam!

Z drugiej strony dobrze że nie mam wyboru sklepów bez jeżdżenia po mieście i korków, odechciewa mi się jak pomyślę
Nie kreuję sztucznych potrzeb nie będąc wystawiana na pokuszenie

Ewelina, pozdrawiam!

Jak będzie, zobaczymy. Póki co cieszę się że większość chce rosnąć. Większość roślin ładnie przezimowała. Kasia nasz rację, jakoś w lipcu nie było widać różnicy między kilkuletnimi kępami werbeny a jednorocznymi siewkami. Tego się trzymajmy

Posiałam dynie i ogórki. Leje i ma być zimno parę dni... Wykąpaliśmy psa, schnie długo i dziś nocuje w domu.

Młoda ma mi pomóc w weekend ściąć trawę dookoła warzywnika i sprzed malin. Kosa spalinowa drugi tydzień w naprawie, ani widu ani słychu. Dzwoniłam dziś, obiecali sprawdzić i oddzwonić, cisza. Może jutro?

Pół dnia próbowałam się dodzwonić na stadion gdzie mnie szczepiono, nadal nie ma opcji przyspieszenia drugiej dawki. Pod koniec miesiąca mają dostać nowe limity, będę dzwonić wtedy. Może akurat... Czas leci nieubłaganie...

Z pilnych prac ogrodowych to posianie pietruszki i marchwi trzeci raz, bo nadal nic nie kiełkuje za to gnije bardzo ochoczo. Próba z wysianiem na paletki nieudana, też nic. Hmmmm

No i oczywiście odchwaszczanie. Końcówka przy tarasie i sporo na dole stoku. Ładny weekend potrzebuję
popcorn 21:38, 17 maj 2021

sylwia_slomczewska napisał(a)
Karola u mnie oba karczochy z zeszłego roku wyszły teraz z ziemi i ładnie zaczynają rosnąć, dosadziłam teraz kolejnych jeszcze z wysiewu inspektowego
Zasypałam je na zimę wiadrem trocin i tyle wystarczyło jak widaćNawet Anitce dziś pokazywałam

Tak zrobię. Dzięki, Sylwia
sylwia_slomc... 21:41, 17 maj 2021

A i nie ścinałam ich jesienią tylko dopiero początkiem kwietnia przy rozgarnianiu tych kopców
KasiaBawaria 09:57, 18 maj 2021

Przecudne masz kukliki-masz fotke z daleka?

Mam nadzieje, ze szybko zalapiesz sie na druga dawke szczepionki.Moj maz ma dzisiaj.Ja nadal czekam.
KasiaBawaria 09:58, 18 maj 2021

popcorn napisał(a)
Cieszę się jak ładnie rosną ciemierniki, ale orientalne. Niger praktycznie mi zanikły... Nie siją się też... Hmmm

Niger u mnie tez gorzej rosnie ale zaczal sie siac.