Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Luki"

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 09:28, 22 wrz 2013

Do góry
Luki, masz u siebie żurawkę Apricot? Zamówiłam sobie i chciałabym na słoneczku posadzić, a nie wiem czy da radę?
Połączone fale żurawkowe będą pięknie wyglądały )
Pozdrawiam
Rododendronowy ogród II. 08:35, 22 wrz 2013

Do góry
Luki napisał(a)

Niesamowity widok Wydaje się wręcz nierealny, a to najprawdziwszy ogród. Tylko pozazdrościć żywego obrazu w domu

Dzięki Łukaszu za miłe słowa.Myślę ze jak na starsza panią i nie fachowca to może byc , dziś wprawdzie inaczej bym to zrobiła ale juz za późno na zmiany. Dzięki.
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 23:28, 21 wrz 2013

Do góry
Mówisz, że się ociepla własnie w tej chwili na moim termometrze jest 6 stopni
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 23:27, 21 wrz 2013

Do góry
Sebek napisał(a)

Nawet śmiem twierdzić, że tej wcześniejszej nawet nie było widać

Dobry żart w sumie coś zielonego na tych pustych gałązkach było
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 23:02, 21 wrz 2013

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Łukasz znakomicie już wygląda ta rabata z bukszpanem. Miodzio taki piękny okaz. Dziury wcale nie widać

Cieszy mnie to bardzo, że mimo bałąganu i braku nasadzeń się podoba. No okaz ma już swoje latka spokojnie 15 będzie mieć i jest rodzicem kilku innych kulek w ogrodzie
Mam już pewien zamysł roślinny na rabate. Hortensja, miskanty carexy, rozchodniki, liliowce, jeszcze jedna kula bukszpanowa. Teraz pozostaje pytanie co z tego wybrać i jak posadzić żeby było ładnie
Ogrodnik Mimo Woli cd 22:55, 21 wrz 2013

Do góry
Szpaler liliowcowy to wręcz konieczność i to w takiej długości, moja wyobraźnia szaleje Jak w przyszłym roku zakwitnie.... aż się rozmarzyłem
Rododendronowy ogród II. 22:52, 21 wrz 2013

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Niesamowity widok Wydaje się wręcz nierealny, a to najprawdziwszy ogród. Tylko pozazdrościć żywego obrazu w domu
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 22:02, 21 wrz 2013

Do góry
elzbieta_g napisał(a)
Witam i pozdrawiam! Twój ogród zwiedziłam i od dziś zakochałam się w żurawkach, boskie u Ciebie!

Witaj Elu Bardzo mi miło i dziękuje. W żurawki można szybko wpaść jak śliwka w kompot
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 22:01, 21 wrz 2013

Do góry
Kondzio napisał(a)
no nie źle to wyszło ale rezultat świetny gratulację hi hi hi

Dziękuje bardzo z efektu jestem zadowolony mimo, że stan obecny to wielki bur...... bałagan

Gabrysia_ napisał(a)
Ale akcja i zyskałeś nowe miejsce
...sprytnie wymyśliłeś z bukszpanem

Przy bukszpanie miałem chwile załamania gdy ja skakałem po prętach i dzwigniach, a buksik nawet nie drgnął, ale dało rade Z tego wolnego miejsca najbardziej się cieszę
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 20:49, 21 wrz 2013

Do góry
Agania napisał(a)
Luki, trzymam kciuki, za twoje metamorfozy, pociesz się, że w Małopolsce w ogóle nie ma szkółki plantacyjnej z bukszpanami, wrzosy nabyłam przez allegro i się zawiodłam, ja potrzebuję większą ilość i zawsze mi brakuje, po prostu kicha. To są małe potknięcia, puszczaj pnącza na ten mur, wsadzaj miskanty na tło i żongluj kulkami, trzymaj się

Niestety nie zawsze mieszkamy tam gdzie rośliny, które chcemy Ja też nie przepadam za zakupami roślin przez internet, ale czasem to konieczne.
Pierwszy krok do metamorfozy poczyniony, teraz planować kolejne Z miskantami zaryzykuje teraz, o ile uda mi się gdzieś kupić. Mocno osłonie na zime i może się uda.
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 20:46, 21 wrz 2013

Do góry
Niestety ukazało się to czego najbardziej się obawiałem

Z drugiej strony bardzo ładnie.

Trzeba było wkroczyć w akcje przesadzania bukszpanu, dwa pręty fi20, szpadel....... za mało
Po póltorej godzinie walki już chciałem przypinać pasy i wyrywać samochodem
Przyszedł tata z pomocą i razem daliśmy rade wyrwać z ziemi buksika.
Później poszło już łatwo, obrót o 60 stopni przesunięcie bardziej pod płot i gotowe

Po wyrwie w krzewie nie ma śladu, no może troszke stracił kształt przez szarpanie w każdą strone

Tą małą dziure z dołu pomijamy i uznaje, że nie widze najwyżej podsadze jakimś bukszpanem.

Na bałagan pozostawiony proszę nie zwracać uwagi.

Teraz pozostaje zaplanować nasadzenia i zakrywać ogrodzenie winobluszczem. Jestem bardzo zadowolony z pozbycia się jałowca
Pierwszym działaniem będzie połączenie dwóch fal żurawek
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 20:36, 21 wrz 2013

Do góry
Akcja Jałowiec Out przeprowadzona pomyślnie
To już zdjęcia historyczne. Krzaczek nawet nie wygląda na takiego wielkoluda jakim się okazał.

Zaczęła się walka, która w sumie trwała pół minuty. Elektryczny 'lisi ogon i po sprawie

Troszke mnie teraz plecy bolą jak spadł na mnie ten krzaczor, zabawnie musiałem wyglądać leżąc z jałowcem na sobie
I pamiątkowe zdjęcie z 'krzaczkiem'
Ogród cioci 19:13, 21 wrz 2013

Do góry
Luki napisał(a)
U mnie w insektach pustki Nic nie zostało, albo była bardzo mała dostawa, albo się zagapiłem. Mówi się trudno...
Jak te wszystkie tulipany wiosną zakwitną będzie cudownie

Umnie także nie było ale pojechałam do miasta Żywca. Tam chyba nie sadzą bo były .
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 17:18, 21 wrz 2013

Do góry
Luki, trzymam kciuki, za twoje metamorfozy, pociesz się, że w Małopolsce w ogóle nie ma szkółki plantacyjnej z bukszpanami, wrzosy nabyłam przez allegro i się zawiodłam, ja potrzebuję większą ilość i zawsze mi brakuje, po prostu kicha. To są małe potknięcia, puszczaj pnącza na ten mur, wsadzaj miskanty na tło i żongluj kulkami, trzymaj się
Ogród cioci 10:29, 21 wrz 2013

Do góry
U mnie w insektach pustki Nic nie zostało, albo była bardzo mała dostawa, albo się zagapiłem. Mówi się trudno...
Jak te wszystkie tulipany wiosną zakwitną będzie cudownie
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 10:27, 21 wrz 2013

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Aha na przesadzanie bukszpana idelany czas, działaj, zobaczysz jakiego powera dostaniesz . Ja nawet stare bukszpany przesadzam bez jakiejkolwiek szkody.

Marzena2007 napisał(a)
Łukasz przybywaj na plantację bukszpanów wrocławskich po 10 zł za szt. Wszystkie moje kulki 25-30 i kwadraty są z nich wykonane.

Zaproszenia ze wschodu i z zachodu na bukszpany bardzo mi miło.
Jak to mówią najciemniej pod latarnią. Wczoraj w miejscowym nadleśnictwie znalazłem bukszpany za 6 zł nie są to wielkoludy tylko małe krzaczki najwyżej 3 letnie, ale są bardzo zróżnicowane i nadają się na różne formy. Zrobiłem sobie zapas i zobaczymy co wyjdzie z moich pomysłów za 2-3 lata. Planuje zrobić kilka ciekawych form. Na wrocławską plantacje mimo wszystko z chęcią bym zawitał
Deszcz nie pada, więc dzisiaj będę działać tylko mam mały problem bo ostatnio złamałem 2 szpadle Będę musiał coś wymyślić bo szkoda czasu na wyjazdy dzisiaj
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 10:20, 21 wrz 2013

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Łukasz właśnie przejazdem jestem w Kaletach. W lasach tutejszych najazd jakiś. Czyżby wysyp grzybków był.?

Jak miło Zapewne przejeżdzałaś obok mojgo domu Tak w naszych lasach sporo grzybków, z całego ślaska na grzybobranie przyjeżdzają. Moja ciocia będąc wczoraj na grzybach zebrała 2 koszyki w tym mnóstwo prawdziwków. Spotkała w lesie rodzine z Zabrza i kogoś z Katowic
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 23:09, 20 wrz 2013

Do góry
Luki napisał(a)
Jest cudownie Ten karmnik w kamieniu.... coś pięknego.
zgadzam się, jest obłędny
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 23:00, 20 wrz 2013

Do góry
Jest cudownie Ten karmnik w kamieniu.... coś pięknego.
I ja podzielę się z Wami moim ogrodem... 22:57, 20 wrz 2013

Do góry
Gratuluje dostania się na wybrany kierunek studiów
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies