No dobra to pomęczę Cię jeszcze z tą AM jeśli jest zielone do połowy a u góry jeszcze siano to skrócić do tego zielonego? czy tak zostawić? bo już zgłupiałam
Dzisiaj juz odtrąbiłam dzien bez tulipanow i narcyzów, wszystkie wycielam. Ale wiesz ze za rok mi z tego powodu nie zakwitna?
AM i FC jeśli ruszyły to maja niebieskawe listki w tym sianie. Z moich wieloletnich FC została 1 szt i siewki na innej rabacie, ktore w to miejsce posadziłam. Amazon mist 50 % siano, 50% zielenieją. Dzisiaj AM przyciełam przy ziemi albo rusza albo ida na kompost...hammeln wydaje sie nie zyc...ale poczekam jescze tydzien , a własciwie poczekam az sie tarwy pojawia i bede mogła nowe kupic. Musisz pojeżdzic po marketach bo zwykle maja trawy z Holandii, ale ceny masakra..
Takiej zimy to ja jeszcze dla traw nie pamietam, ostanio pomór miałam 2011/2012
Zielona hakone kupiłam u Finki, nie ma już?
Lawende hidcote kupiłam , mam ja juz i tylko dosadziłam. Blue Scent u mnie padła....jeszce moge w kolejnym sezonie Mustead wypróbować
właśnie nie wiem czy to CW? Kupiłam jako białe. Jak myslisz Ty masz cunhingams nie? Nie wiem czy dadzą radę. Moje większe Rh pod świerkami słabo kwitnąć będą bo w suszy zeszłorocznej słabe pąki zawiązały.Wiem, że tawułą stamtąd zabrać muszę.Pomiędzy berberysy idzie stipa . Cisy niestety 4 wypadną chyba .
Marzenka
Ale liście tulipanom zostawiłaś jeszcze czy wszystko ciachnęłaś?
A pokazalabyś zdjęcia swoich AM? Bo nie wiem czy moje się kwalifikują na dalsze życie Moje rozplenice spisalam już na straty Szukam Hameln albo Little Boy ... ale u mnie znaleźć coś takiego graniczy z cudem ... to samo z zieloną hakone ... nigdzie nie mają
A jaką odmianę lawendy kupiłaś?
Reniu, ha, ha Mega żarcie to gnojóweczka
Pokrzywą lałam już dwa razy po całym ogrodzie i raz w warzywniku.
Teraz mam w jednym wiaderku nastawioną pokrzywę z mleczem,babką i wrotyczem a w drugim zalałam obornik granlowany. Do tego zrobiłam HT i czekam na dni bez deszczu.
Mój żywopłocik już trochę przeszedł. To jego trzecia miejscówka i pewnie niesoatatnia
hi hi ... pierwsza moja myśl jak zobaczyłam te zdjęcia - trawy wypasione jak na jakimś mega żarciu Poli lałaś już gnojówkę z pokrzyw? Metamorfoza znakomita
Też mam ochotę na taki żywopłocik grabowy ... tylko gdzie go wcisnąć?